Mascarpone toetje met bessen

2017-03-04
  • Porties : 6
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 0m
  • Klaar In : 10m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm dessert, mascarpone toetje met bessen. Deze heerlijke mousse met blauwe bessen en aardbeien is makkelijk om te maken en klaar in een handomdraai. Je kan verschillende soorten fruit gebruiken, zelf vind ik de mousse super lekker met stukjes mango. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Ingrediënten

  • 115 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels Steviala kristal naar smaak
  • 250 gr aardbeien
  • 250 gr blauwe bessen

Bereidingswijze

Stap 1

Klop in een grote kom met een elektrische mixer de mascarpone, slagroom en Steviala kristal samen op de hoogste stand, totdat er stijve pieken ontstaan.

Stap 2

Snijd de aardbeien in kleine blokjes en verdeel deze over je zes mooiste dessertglazen. Verdeel vervolgens de mascarpone over de glazen en maak het af met de blauwe bessen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per glas:

  • Calorieën: 175 kcal
  • Eiwitten: 1,8 gram
  • Vetten: 15,5 gram
  • Koolhydraten: 6,5 gram

 

Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.7 / 5)

4.7 4.7 16
Geef dit recept een cijfer

16 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme bananenmuffins

  • Koolhydraatarme appel en cranberry cake

  • Koolhydraatarm bananenbrood

Recept reacties

Comments (4)

  1. gepost door Loes on 21 juni 2017

    Wat een verrassend toetje! Ik heb het in relatief korte tijd al 2x gemaakt. Aantrekkelijk door de kleurencombinatie ook natuurlijk. Super genieten en met deze warme dagen minstens net zo lekker als een ijsje. Het staat binnenkort weer als afsluiter op het menu als mijn schoonzus een dagje naar ons toekomt en blijft eten…

  2. gepost door lineke on 27 juli 2017

    Dit ziet er echt heerlijk uit. Dit is een mooi tussendoortje voor als mijn vriendin langskomt. Kan ik het ook al van te voren klaarmaken zodat ik het direct op tafel kan zetten? Of loopt de mascarpone/room mengsel dan terug?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 28 juli 2017

      Beste Lineke,

      Je kan het mascarpone/room mengsel prima in de koelkast bewaren! Succes en eet smakelijk 🙂

  3. gepost door Annemie on 5 december 2017

    Heeeeerlijk
    Kheb het al tig keer gemaakt.
    Makkelijk maar vooral kei lekker.
    Geen aardbeien of besjes in huis, geen nood, ook lekker met wat je maar in huis hebt.
    Mmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.