Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst

2017-05-17
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar In : 50m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst. Dit is een heerlijk Mexicaans gerecht met kip, fajita kruiden, paprika, ui en bloemkoolrijst. De bloemkoolrijst met limoensap geeft het gerecht een frisse smaak en maakt het ook nog eens een stuk gezonder. Dit frisse gerecht is lekker om te serveren op een warme zomerdag. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 450 gr kipfilethaasjes
  • 3 paprika's
  • 1 zoete ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl paprika
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 2 el limoensap
  • geraspte kaas naar smaak
  • avocado en zure room naar smaak
  • handjevol peterselie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de paprika's en zoete ui in kleine stukjes. Pak dan een ovenschaal en bekleed deze met een bakpapier. Plaats de kipfilet haasje een kant van de ovenschaal en de groente aan de andere kant. Besprenkel de groente en kipfilet met olijfolie en zet opzij.

Stap 2

Pak dan een klein kommetje en meng hierin alle kruiden. Strooi vervolgens de helft van het kruidenmengsel over de kipfilet en groente. Draai de kipfilet en groente dan om en strooi de rest van het kruidenmengsel hier over heen. Bak de kipfilethaasjes en groente 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Verwarm als de kipfilet en groente bijna klaar zijn een grote koekenpan boven een middelhoog vuur met daarin een scheutje olijfolie. Doe als de pan heet is de bloemkoolrijst in de pan en wok dit 2-3 minuten gaar. Voeg dan het limoensap en peterselie toe aan de pan en roer dit door de rijst.

Stap 4

Verdeel de rijst over vier borden en serveer met de kip en groente en eventueel een beetje kaas, avocado en zure room.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 235 kcal
  • Eiwitten: 28,9 gram
  • Vetten: 9,4 gram
  • Koolhydraten: 10,1 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.7 / 5)

4.7 4.7 10
Geef dit recept een cijfer

10 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

  • Kapsalon met pastinaak frietjes

  • Mexicaanse roereieren

  • Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door H.G.M on 13 juni 2017

    Heerlijk, vooral die bloemkoolrijst met limoen en peterselie.
    Heb kant en klaar kruiden gebruikt zonder zout.

  2. gepost door petersmits on 27 juni 2017

    Hallo,

    Ik ben met dit dieet bezig en het bevalt heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.