Mexicaanse ovenschotel met gehakt

2017-06-28
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 5m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar In : 30m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Mexicaanse ovenschotel met gehakt. Dit is een heerlijk Mexicaans gerecht met gehakt, tomaten, kruiden, jalapeños en kaas. Bij het maken van dit recept kan je ook een kant-en-klare taco kruiden gebruiken, echter wordt hier vaak veel suiker aan toegevoegd. Een zelfgemaakte kruidenmix is lekkerder en bevat veel minder koolhydraten! Je kan de Mexicaanse ovenschotel met gehakt eventueel serveren met guacamole en Carbzone koolhydraatarme tortilla’s. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 600 gr mager rundergehakt
  • 200 gr blokjes tomaat uit blik
  • 50 gr jalapeños
  • 150 gr geraspte kaas
  • 125 gr zure room
  • 1 stengel lente-ui, in stukjes gesneden
  • 15 gr boter
  • optioneel: guacamole
  • optioneel: Carbzone tortilla's
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1-2 tl uienpoeder of knoflookpoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1/2 tl zout

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een grote koekenpan en verwarm hierin een el boter. Doe de gehakt in de pan en bak dit al roerend bruin. Voeg dan de kruiden en tomaten toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 2

Doe het gehaktmengsel vervolgens in een ovenschaal en verdeel dan de geraspte kaas en jalapeños over het gehaktmengsel. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten.

Stap 3

Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukjes. Doe de zure room in een klein kommetje en roer de lente-ui er doorheen. Haal de ovenschaal na 15-20 minuten bakken uit de oven en verdeel het gehakt over vier borden. Serveer met de zure room en eventueel een Carbzone tortilla en guacamole.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 444 kcal
  • Eiwitten: 40,9 gram
  • Vetten: 28,7 gram
  • Koolhydraten: 6,7 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.7 / 5)

4.7 4.7 19
Geef dit recept een cijfer

19 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

  • Kapsalon met pastinaak frietjes

  • Mexicaanse roereieren

Recept reacties

Comments (6)

  1. gepost door Tom on 7 juli 2017

    Dit recept heb ik geprobeerd en het is ontzettend lekker ! Heb alleen de tomaat blokjes uit blik vervangen door twee grote vleestomaten (600 gr) en iets meer kruiden dan beschreven (al wordt het dan wel een pittige maaltijd!). Ik raad dit echt aan en ik ga het zelf zeker vaker maken !

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 8 juli 2017

      Bedankt voor de tip Tom!

  2. gepost door Emin on 15 augustus 2017

    Ziet er lekker en makkelijk uit. Ik ga nu naar de Supermarkt! #KetoCanBeTasty

  3. gepost door Joke on 4 oktober 2017

    Ik heb dit recept gemaakt en wij, min man en ik, vonden het ontzettend lekker. Ga het zeer zeker vaker maken.

  4. gepost door Manon on 4 oktober 2017

    Super lekker!!!!!

  5. gepost door Wenda on 5 oktober 2017

    Ik heb dit gerecht gemaakt en ga het vanavond weer klaarmaken. Echt heel lekker onze kinderen vonden het ook heerlijk. Echt een aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.