Heerlijke koolhydraatarme mini aubergine pizza's.

Mini aubergine pizza’s

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht of snack, mini aubergine pizza’s. Deze heerlijke vegetarisch koolhydraatarme mini pizza’s gemaakt van aubergine zijn hartstikke leuk om te maken en te serveren als snack of borrelhapje aan de visite. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten!

Print
Heerlijke koolhydraatarme mini aubergine pizza's.

Mini aubergine pizza’s

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 40
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 1 hour 10 minutes
  • Porties: 6 mini pizza's 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerechten
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 1 el zout (om vocht uit de aubergine te onttrekken)
  • 2 el olijfolie
  • 2 1/2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Pak de aubergine erbij en snijd van beide kanten een stukje eraf. Snijd vervolgens de aubergine in 6-8 plakken van 2 cm dik. Plaats de aubergine plakjes op een dubbele laag keukenpapier en besprenkel de plakjes aubergine met zout. Laat dit 30 minuten staan en verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
  2. Als er na 30 minuten plasjes water ontstaan op de aubergine plakjes kan je ze heel kort schoon spoelen onder de kraan, dep ze na het schoon spoelen heel goed droog. Pak er dan een ovenschaal met hierop een vel ingevet aluminiumfolie. Plaats de aubergine plakjes op de schaal en vet ze in met een beetje olijfolie. Bak de aubergine plakjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Als de aubergine plakjes in de oven zitten kan je de saus maken. Pak een koekenpan en doe hierin een eetlepel olijfolie. Voeg de 2 teentjes knoflook toe en bak deze bruin. Voeg vervolgens de tomatenblokjes uit blik toe en meng dit goed door de pan. Laat de pan sudderen op een heel laag vuur totdat de aubergine plakjes klaar zijn.
  4. Haal na 15-20 minuten bakken de aubergine plakjes uit de oven. Verdeel de saus over de aubergine plakjes en garneer met de Parmezaanse kaas, mozzarella en Italiaanse kruiden. Doe de aubergine pizza’s nog eens 5-10 minuten in de oven, totdat de kaas goed is gesmolten. Serveer en eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini pizza
  • Calorieën: 76
  • Vetten: 4,8
  • Koolhydraten: 4,1
  • Eiwitten: 4,8
Heerlijke koolhydraatarme mini aubergine pizza's.

1 reactie

  1. Heerlijk van smaak. Ik deed wat champignonschijfjes op de saus en daar bovenop de kaas.
    De schijfjes maakte ik minder dik, ongeveer 1 tot 1,5 cm.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*