Ovenschotel met courgette

2014-05-28
  • Porties : 8
  • Voorbereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar In : 1:15 h

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, ovenschotel met courgette. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht met courgette, cheddar kaas, eieren en broodkruimels. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 750 gr courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 30 gr broodkruimels
  • 140 gr geraspte kaas naar keuze
  • 70 ml olijfolie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 2 losgeklopte eieren
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden. En vet een 35x22 cm ovenschaal in met een beetje boter.

Stap 2

Meng in een grote kom de courgette, paprika, broodkruimels, kaas, olijfolie, basilicum, en eieren. Breng op smaak met zout en peper. Schenk vevolgens het mengsel in de ovenschaal

Stap 3

Bak de courgette ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, totdat de bovenkant van de ovenschotelgoudbruin is.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 212 kcal
  • Eiwitten: 7,0 gram
  • Vetten: 17,2 gram
  • Koolhydraten: 7,8 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4 / 5)

4 4 56
Geef dit recept een cijfer

56 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Aubergine frietjes

  • Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

  • Griekse salade van gegrilde halloumi

  • Koolhydraatarme bloemkool couscous

Recept reacties

Comments (14)

  1. gepost door emma on 27 oktober 2014

    hoi, van hoeveel gram word er uitgegaan bij een portie?

    mvg

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 27 oktober 2014

      Beste Emma,

      Het aantal grammen per portie weet ik niet uit mijn hoofd. Maar als je het hele recept maakt en dan verdeelt in 8 porties dan krijg je de voedingswaarden per portie die onder de bereidingswijze staat.

  2. gepost door Esther on 15 november 2014

    Hallo Quint,

    Ik wil graag deze ovenschotel met courgette maken maar mag geen brood eten, waarmee kan ik de 30 g broodkruimels vervangen in het recept? Alvast bedankt voor je reactie.
    Groeten, Esther

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 15 november 2014

      Beste Esther,

      Je kan de broodkruimels eventueel vervangen met paneermeel of helemaal weglaten.

      Groet,

      Quint

      • gepost door Mariska on 4 januari 2015

        in paneermeel zitten ook gluten, tenminste als het daar om gaat 😉

      • gepost door nel on 17 april 2015

        Er is ook koolhydraatarm brood dat zou je er ook in kunnen doen

  3. gepost door Marloes on 9 januari 2015

    Hallo Quint.

    Ik wil dit recept graag maken maar door welke kaas kan ik de cheddar vervangen. Wij houden niet zo van cheddar kaas

  4. Quint Kames

    gepost door Quint Kames on 9 januari 2015

    Beste Marloes,

    Cheddar kan je vervangen met jou favoriete geraspte kaas. Let wel op of de gekozen kaas koolhydraatarm is!

    Groetjes,

    Quint

  5. gepost door Maria Hennevelt on 22 april 2015

    1 kilo cougettes is teveel voor dit recept. 750 gram ok. Niet lekker. Heb flnke ui gesnipperd, gebakken en erdoor gedaan. Over de ovenschaal nog 150 gram oude kaas. Toen was het lekker !
    Wel vrij platte schaal gebruiken anders wordt de cougette niet gaar in 40min.

  6. gepost door Mariska on 5 juli 2015

    Kun je dit gerecht ook invriezen? En hoe lang kun je het bewaren in en buiten de vriezer.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 10 juli 2015

      Beste Mariska,

      Je kan de ovenschotel maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren!

  7. gepost door H.G.M on 12 april 2016

    Ik doe er danish bleu door heen. Maakt het lekker pittig.

  8. gepost door patries on 11 augustus 2017

    wordt het heel anders als ik er gehakt doorheen doe?( er zitten flinke vleeseters bij…)

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 11 augustus 2017

      Dat kan prima Patries! Het is wel handig om de gehakt van tevoren even te rullen, dan weet je zeker dat het goed gaar is!

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.