Ovenschotel met broccoli en kip

2017-12-01
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 35m
  • Klaar In : 45m

Introductie:

Na alle zoete snack recepten werd het wel weer eens tijd om een koolhydraatarm diner recept te maken. Zelf vind ik koolhydraatarme ovenschotels erg lekker. Een ovenschotel is namelijk heel makkelijk om te maken en zeer smakelijk. Een ander voordeel is dat je de hele avondmaaltijd bereid in één pan of ovenschotel, geen gedoe met meerdere pannen en weinig tot geen afwas!

Dit keer heb ik gekozen om een koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en kip te maken. Bij het maken van het recept heb ik natuurlijk gelet op het aantal koolhydraten in de ovenschotel. In plaats van aardappelen heb ik een roomsaus gebruikt om zo toch een dikkere structuur te creëren. Verder heb ik champignons, ui, knoflook, bouillon en Parmezaanse kaas gebruikt om de schotel wat meer smaak te geven. Het eindresultaat is een heerlijke romige ovenschotel met broccoli en kip, met slechts 7,1 gr koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 450 gr broccoliroosjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 115 gr philadelphia roomkaas naturel
  • 30 gr zure room
  • 250 ml water
  • 1 blokje kipbouillon
  • 120 ml witte kookwijn of 3 eetlepels citroensap
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd op een grote snijplank de champignons, ui en knoflook in kleine stukjes. Pak dan een snijplank speciaal om gevogelte op te snijden en snijd hierop de kipfilet in kleine blokjes. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en boter. Fruit de ui en knoflook en voeg dan de blokjes kipfilet toe en bak deze gaar en goudbruin.

Stap 2

Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden. Voeg dan de broccoli, champignons, water, bouillion, kookwijn of citroensap, roomkaas en zure room toe aan de pan en breng aan de kook. Kook de inhoud van de pan ongeveer 10 minuten.

Stap 3

Doe de inhoud van de pan dan in een grote ovenschaal en strooi vervolgens de Parmezaanse kaas over de ovenschotel. Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 293 kcal
  • Eiwitten: 39,5 gram
  • Vetten: 12,1 gram
  • Koolhydraten: 7,1 gram
Recipe Type: , ,
Gemiddeld cijfer

(4.5 / 5)

4.5 4.5 4
Geef dit recept een cijfer

4 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

  • Mini courgette pizza’s

  • Romige bloemkool risotto

  • Kapsalon met pastinaak frietjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.