Roomkaas pannenkoeken

2015-03-17
  • Porties : 1
  • Voorbereidingstijd : 5m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar In : 15m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm ontbijtgerecht, roomkaas pannenkoeken. Om de roomkaas pannenkoeken nog lekkerder te maken kan je er wat vers fruit bij serveren. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Tip: Maak je zelfgemaakte koolhydraatarme pannenkoeken nog lekkerder door een van de calorievrije sauzen van walden farms erbij te serveren. Bekijk de sauzen van walden farms in onze eigen webshop Lowcarbcenter.

Ingrediënten

  • 55 gr roomkaas
  • 2 eieren
  • zoetstof naar smaak
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Stap 1

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Zet de blender aan en mix tot een glad beslag. Laat het beslag 2 minuten rusten.

Stap 2

Verwarm een ingevette koekenpan boven op een middel-hoog vuur. Je kan ervoor kiezen om één grote pannenkoek te bakken of 4 kleintjes. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoek tot er aan de bovenkant van de pannenkoek bubbeltjes verschijnen en de randen droog zijn. Draai de pannenkoek dan om en bak hem nog eens 1 minuut.

Voedingswaarde per portie

  • Calorieën: 344 kcal
  • Eiwitten: 17,2 gram
  • Vetten: 29,1 gram
  • Koolhydraten: 2,5 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(3.9 / 5)

3.9 3.9 49
Geef dit recept een cijfer

49 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

  • Koolhydraatarme amandelwafels

  • Mexicaanse roereieren

  • Pittig Indiaas roerei met spinazie

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

Recept reacties

Comments (31)

  1. gepost door Merel on 20 april 2015

    Wat wordt er bedoeld met zoetstoffen naar smaak?
    Ziet er heerlijk uit! 😛

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 21 april 2015

      Beste Merel,

      Om de pannenkoeken wat zoeter te maken kan je wat zoetstof toevoegen. De hoeveelheid zoetstof die je toevoegt mag je zelf bepalen, naar smaak dus!

      Groetjes,

      Quint

  2. gepost door kelly on 24 april 2015

    Kan hier ook bv Philadelphia light voor worden gebruikt om de calorieën wat te minderen?
    Waaruit bestaat 1 portie? Kijkend naar de ingrediënten vind ik het veel calorieën voor 1 pannenkoek (maar komt waarschijnlijk door de volle roomkaas)

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 25 april 2015

      Beste Kelly,

      Zeker hier kan je ook Philadelphia light voor gebruiken. De smaak en structuur van de pannenkoek kan trouwens wel wat afwijken als je Philadelphia light gebruikt! Een portie bestaat uit 1 grote pannenkoek of 4 kleine pannenkoekjes.

      Groetjes,

      Quint

  3. gepost door Femmy on 15 november 2015

    Lijkt me heeeeerlijk, deze week zeker proberen maar dan wel met Philadelfia light!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 15 november 2015

      Beste Femmy,

      Dat is een gezonde keuze! Eet smakelijk 🙂

  4. gepost door jacoba on 9 januari 2016

    Kan dit ook hartig? Bijvoorbeeld met ontbijtspek?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 10 januari 2016

      Beste Jacoba,

      Dat kan zeker! Dit is een basisrecept je kan zelf nog van alles er aan toevoegen. Als het maar wel koolhydraatarm blijft!

      Groet,

      Quint

  5. Conny

    gepost door Conny on 19 januari 2016

    Vanavond voor het eerst deze pannenkoeken gemaakt…Ze smaken heerlijk…bijna geen verschil van smaak van een echte pannenkoeken…zelf manlief vond ze lekker…hartstikke bedankt voor het recept…ben helemaal blij er mee 🙂

  6. gepost door Nathalie on 21 februari 2016

    Ik wil ze ook gaan maken maar kun je ze ook koud eten? En kun je ze bewaren in de koelkast, zo ja hoelang?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 24 februari 2016

      Beste Nathalie,

      Je kan de roomkaas pannenkoeken maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren!

      Groetjes,

      Quint

  7. gepost door Mieke on 21 mei 2016

    Welke zoetstof mag hiervoor gebruikt worden?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 22 mei 2016

      Beste Mieke,

      Ik gebruik zelf altijd stevia zoetstof of sukrin, maar in principe kan je elk soort gebruiken!

      Groetjes,

      Quint

  8. gepost door Denise on 26 mei 2016

    Ik had al meerdere koolhydraatarme pannenkoek recepten geprobeerd, maar dit had ik nooit verwacht. Zo lekker!! Wow! Morgen weer 😉

  9. gepost door Fran on 7 juli 2016

    Dankjewel Quint voor dit heerlijke recept! Mijn kids vinden deze pannenkoeken lekkerder dan de gewone 🙂

  10. gepost door Tineke on 31 juli 2016

    Dit was heerlijk! Heb het recept meteen in mijn boekje met favoriete recepten geschreven.

  11. gepost door Angelina on 3 augustus 2016

    Het recept is ook lekker zoet met wat plakjes banaan.

  12. gepost door roos on 29 september 2016

    Echt super lekker

  13. gepost door Mieke on 12 november 2016

    Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken en is dit de volle variant

  14. gepost door Klazien on 14 november 2016

    Echt een lekkere pannenkoek hoewel ik er zoetstof en kaneel eruit zou laten als ik er bijv. kaas op zou doen. Lekker om iets warms te eten in dit koude weer.

  15. gepost door elpee56 on 25 juni 2017

    4 weken bezig met koolhydraatarm eten, en het gaat erg fijn. Gisteren pannekoeken gebakken vior man en zoon en op internet kwam ik dit recept tegen wat ik voor mezelf heb gemaakt – erg lekker en het zag er super uit – zelf nog even wat bosbessen toegevoegd als beleg, ik vond het heerlijk – dank voor dut recept, zo kon ik gewoon meedoen met het pannekoeken eten.

  16. gepost door Barend Dekker on 10 juli 2017

    Ik ga het zeker proberen .

  17. gepost door Susanne on 22 juli 2017

    Ik heb een theelepel honing gebruikt als zoetstof. Ik vind ze echt lekker!

  18. gepost door Belinda on 6 september 2017

    Zou je de roomkaas kunnen vervangen door volle yogurt?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 7 september 2017

      Beste Belinda,

      Dat is zeker het proberen waard! Laat ons weten hoe het smaakte!

      Groet,

      Quint

  19. gepost door Marlies on 10 oktober 2017

    Net gemaakt voor de lunch, was heerlijk en zo gemaakt. Deed me denken aan wentelteefjes.
    Ik had iets te weinig zoetstof in het beslag gedaan dus een klein beetje (snufje) er overheen gedaan. Heb zitten smikkelen. Ga ik zeker nog een keer maken, kijken hoe man en kinderen het vinden😊.

  20. gepost door Oliveira on 16 oktober 2017

    Als je er honing of banaan doorheen doet is het niet meer koolhydraatarm.

  21. gepost door Yvonne on 19 oktober 2017

    Zojuist dit gemaakt met knoflookroomkaas en in de pan met beslag oude geraspte kaas eraan toegevoegd. Erg lekker met een hartige twist.

  22. gepost door Evelyn on 3 november 2017

    Is de hoeveelheid beslag voor 1 portie of haal je er meer uit?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 7 november 2017

      Beste Evelyn,

      Met dit recept maak je 4 kleine pannenkoekjes of 1 grote pannenkoek, dit staat gelijk aan 1 portie!

      Groetjes,

      Quint

  23. gepost door Beatrice on 4 november 2017

    In een poffertjes plaat van een tosti-ijzer gebakken… 2minuutjes, en ze zijn heerlijk!! Mooie mini porties.. Had in totaal 700 ml beslag (recept x4), en een flink bakje vol!! Heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.