Sla wraps met Oosters kipgehakt

2018-01-27
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 5m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar In : 25m

Introductie:

Sla wraps zijn ideaal om mee te nemen als gezonde lunch naar het werk of de studie. Daarnaast smaakt het ook erg goed en kan je het met van alles vullen. Gisteren had ik na het maken van de kipgehaktballetjes nog wat kipgehakt over. Van de overgebleven kipgehakt heb ik deze heerlijke koolhydraatarme sla wraps met Oosterse kipgehakt gemaakt. De sla wraps heb ik gevuld met kipgehakt, champignons, lente-ui en Oosterse kruiden. Met dit recept maak je ongeveer negen sla wraps. Een portie staat gelijk aan 3 gevulde sla wraps.

Tips:
– Probeer ook onze andere sla wraps recepten. Er is keuze uit kalkoenfilet en bacon wraps, sla wraps met Aziatisch rundergehakt en sla wraps met hummus en kalkoenfilet.

Ingrediënten

  • 500 gr naturel kipgehakt
  • 2 el sesamzaadolie of wokolie
  • 110 gr champignons
  • 6 gr verse basilicum
  • 2-3 el hoisinsaus
  • 1 tl verse gember, fijngesneden
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl gehakte knoflook
  • optioneel: 1 tl rijstazijn
  • 1 tl maizena
  • 1 krop romaine sla
  • 3 stengels lente-ui

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd op een grote snijplank de champignons, lente-ui en basilicum in kleine stukjes. Verwarm vervolgens in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur de wokolie. Doe de kipgehakt in de pan en bak dit gaar, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de champignons en basilicum aan de pan en bak nog eens 5 minuten.

Stap 2

Pak ondertussen een kleine kom en meng hierin met een garde de sojasaus, hoisinsaus, gember, knoflook, rijstazijn en maizena. Voeg de saus toe aan de kipgehakt en laat een aantal minuten mee sudderen. Voeg tenslotte de lente-ui toe aan de pan.

Stap 3

Pak de krop romaine sla en verwijder voorzichtig de bladeren. Maak de bladeren schoon met water en plaats op op vier borden. Vul de slabladeren met de kipgehakt en serveer met sojasaus. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie (1/4):

  • Calorieën: 348 kcal
  • Eiwitten: 23,5 gram
  • Vetten: 25,2 gram
  • Koolhydraten: 6,8 gram
Recipe Type: , ,
Gemiddeld cijfer

(4.7 / 5)

4.7 4.7 3
Geef dit recept een cijfer

3 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme kipgehaktballetjes

  • Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.