Schaaltje met gebakken sperziebonen gegarneerd met geroosterde walnoten.

Sperziebonen met walnoten

Een goed vullend koolhydraatarm bijgerecht!

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, sperziebonen met walnoten. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht met sperziebonen, walnoten en peterselie. De smaak van de walnoten gaat perfect samen met die van de sperziebonen. Als je een zoute smaak mist in dit gerecht kun je eventueel gebakken ontbijtspek of bacon toevoegen aan het gerecht. De sperziebonen met walnoten kun je serveren als avondeten met een stukje vlees of vis. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Schaaltje met gebakken sperziebonen gegarneerd met geroosterde walnoten.

Sperziebonen met walnoten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr sperziebonen
  • 60 gr walnoten
  • 15 gr boter
  • 15 ml olijfolie
  • 1 el peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats de walnoten op een ingevette bakplaat. Doe dan de bakplaat in de de oven en bak de walnoten voor 6-8 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Doe de sperziebonen in een pan met kokend water en voeg zout naar smaak toe. Kook de sperziebonen ongeveer 5 minuten. Laat de bonen vervolgens uitlekken en spoel ze af met koud water.
  3. Smelt vervolgens boter en olie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en bak ze ongeveer 4 minuten. Voeg dan de walnoten en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 189
  • Vetten: 14,2
  • Koolhydraten: 8,1
  • Eiwitten: 5,4
Schaaltje met gebakken sperziebonen gegarneerd met geroosterde walnoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*