Tilapia filet met een amandel korstje

2014-01-30
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar In : 30m

Introductie:

Een lekker visgerecht hoog in eiwitten en laag in koolhydraten
Tilapiafilet met een amandelkorst. Dit is een erg lekker visgerecht hoog in eiwitten en laag in koolhydraten geschikt voor de hele familie. De kans is groot dat zelfs de kinderen zullen meegenieten van dit gerecht. In plaats van paneermeel wordt er gebruik gemaakt van amandelmeel om de vis een knapperig korstje te geven. Amandelmeel kan je tegenwoordig in de meeste supermarkten kopen. Wel is het verstandig om de prijzen goed te vergelijken, want online kan het een stuk goedkoper zijn dan in de supermarkt. Je kan ook zelf amandelmeel maken door amandelen in een keukenmachine fijn te malen.

In de pan of in de oven bakken
Je kan de tilapiafilets in de pan bakken, maar als je minder vet wilt gebruiken is het ook een mogelijkheid om ze in de oven te bakken. Bak de tilapiafilets dan 12-15 minuten op 220 graden. Serveer de tilapiafilets met wat groente of een frisse salade. Zelf vind ik de tilapiafilets lekker met sperziebonen (zoals op de foto hierboven).  Ik hoop dat jullie het ook zo lekker vinden. Als er opmerkingen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan onder aan de pagina een reactie!

Ingrediënten

  • vier 175 gram tilapia filets
  • 1 ei
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl citroenpoeder
  • 120 gr gemalen geschaafde amandelen
  • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 takjes peterselie
  • 45 gr boter
  • zout naar smaak
  • 4 partjes citroen ( uit 1 citroen kan je 8 partjes halen )
  • 2 el bloem

Bereidingswijze

Stap 1

Klop de eieren in een kom en voeg de citroenpoeder en knoflookpoeder toe, meng dit vervolgens. Zet na het mengen de kom apart. Pak nu een andere kom en roer hierin de gemalen amandelen met 40 gr Parmezaanse kaas en zit dit ook apart. Bestuif de tilapia filets met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Dompel de tilapia filets eerst in het ei mengsel en dan in het amandel mengsel.

Stap 2

Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tilapia in gesmolten boter goudbruin aan beide kanten, 2-3 minuten per kant. Zet het vuur iets lager en bestrooi de filets met zout naar smaak. Bestrooi de tilapia filets met de resterende Parmezaanse kaas en bak ze verder totdat Parmezaanse kaas gesmolten is, ongeveer 5 minuten .

Stap 3

Server de tilapia filets met de citroen partjes en de peterselie takjes.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 424 kcal
  • Eiwitten: 46,9 gram
  • Vetten: 22,4 gram
  • Koolhydraten: 9 gram
Recipe Type: Tags: ,
Gemiddeld cijfer

(4.8 / 5)

4.8 4.8 5
Geef dit recept een cijfer

5 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Gevulde augurken met tonijn

  • Vitello tonnato

  • Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

  • Avocado tonijnsalade

  • Koolhydraatarme kikkererwtensalade

Recept reacties

Comments (6)

  1. gepost door Ilona on 24 mei 2014

    Wat is lekker om hier bij te serveren? Liefste koolhydraat arm natuurlijk!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 25 mei 2014

      Beste Ilona,

      Zelf vind ik de tilapia filet lekker met een salade erbij. Ik raad je aan om een kijkje te nemen bij onze voor-en hoofdgerechten hier hebben wij diverse koolhydraatarme salades.

    • gepost door Anoniem on 18 mei 2016

      Je kunt ook een in stukken gesneden flespompoen in de oven garen (35 min – 200 C). Gebruik knoflooksaus of Chilisaus als dip erbij.

  2. gepost door Daniëlle on 20 januari 2015

    Ik heb no zonnebloempitten in huis. Kan ik die vermalen en gebruiken in plaats van de amandelen?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 20 januari 2015

      Beste Daniëlle,

      Je kan het proberen ik denk alleen wel dat de smaak erg veranderd. Ik raad zelf aan om gewoon de amandelen te gebruiken.

      Succes!

  3. gepost door Cindy on 26 juni 2016

    Wat een heerlijk recept!! Wij hebben er een zoete aardappel bij gebakken….😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.