Tilapiafilets met krokante paneerlaag op een bedje van sperziebonen en citroenpartjes.

Tilapiafilet met amandelkorst

Een lekker visgerecht hoog in eiwitten en laag in koolhydraten!

Tilapiafilet met een amandelkorst. Dit is een erg lekker visgerecht hoog in eiwitten en laag in koolhydraten geschikt voor de hele familie. De kans is groot dat zelfs de kinderen zullen meegenieten van dit gerecht. In plaats van paneermeel wordt er gebruik gemaakt van amandelmeel om de vis een knapperig korstje te geven. Amandelmeel kan je tegenwoordig in de meeste supermarkten kopen. Wel is het verstandig om de prijzen goed te vergelijken, want online kan het een stuk goedkoper zijn dan in de supermarkt. Je kan ook zelf amandelmeel maken door amandelen in een keukenmachine fijn te malen.

In de pan of in de oven bakken

Je kan de tilapiafilets in de pan bakken, maar als je minder vet wilt gebruiken is het ook een mogelijkheid om ze in de oven te bakken. Bak de tilapiafilets dan 12-15 minuten op 220 graden. Serveer de tilapiafilets als diner met een bijgerecht. Zelf vind ik de tilapiafilets lekker met sperziebonen (zoals op de foto hierboven).  Ik hoop dat jullie het ook zo lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Tilapiafilets met krokante paneerlaag op een bedje van sperziebonen en citroenpartjes.

Tilapiafilet met amandelkorst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 filets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets (150 gr per stuk)
  • 1 middelgroot ei
  • 120 gr gemalen amandelen of amandelmeel
  • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gr bloem
  • 45 gr boter
  • 4 citroenpartjes
  • 4 takjes peterselie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl citroenpeper
  • zout naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Klop in een kom het middelgrote ei los. Voeg de citroenpeper en knoflookpoeder toe aan de kom en meng. Ze de kom apart. Pak nu een andere kom en meng hierin de amandelmeel met 40 gr Parmezaanse kaas.
  2. Bestuif de tilapiafilets met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Dompel de tilapiafilets eerst in het ei mengsel en dan in het amandel mengsel.
  3. Smelt de boter in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Bak de tilapiafilets in gesmolten boter goudbruin aan beide kanten, 2-3 minuten per kant. Zet het vuur iets lager en bestrooi de filets met zout naar smaak. Bestrooi de tilapia filets met de resterende Parmezaanse kaas en bak ze verder totdat Parmezaanse kaas gesmolten is, ongeveer 5 minuten.
  4. Server de tilapia filets met de citroenpartjes en de peterselie takjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 filet
  • Calorieën: 484
  • Vetten: 31,1
  • Koolhydraten: 6,0
  • Eiwitten: 43,4
Tilapiafilets met krokante paneerlaag op een bedje van sperziebonen en citroenpartjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*