Zalm met tomaat en basilicum

2015-02-24
  • Porties : 2
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar In : 30m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, zalm met tomaat en basilicum. Dit is een heerlijk visrecept met zalm, basilicum, tomaat, olijfolie en Parmezaanse kaas. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets ( 170 gr )
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 tomaat, in dunne plakjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een stuk aluminium folie ingevet met bakspray.

Stap 2

Leg de zalmfilets op het aluminumfolie. Bestrooi de filets met de gedroogde basilicum en plaats hierboven op de plakjes tomaat. Besprenkel de zalm dan met de el olijfolie en strooi daarboven op de geraspte Parmezaanse kaas.

Stap 3

Bak de zalmfilets ongeveer 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de Parmezaanse kaas licht gebruind is.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 395 kcal
  • Eiwitten: 32,7 gram
  • Vetten: 24,9 gram
  • Koolhydraten: 4,0 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.9 / 5)

4.9 4.9 10
Geef dit recept een cijfer

10 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Gevulde augurken met tonijn

  • Vitello tonnato

  • Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

  • Avocado tonijnsalade

  • Koolhydraatarme kikkererwtensalade

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door Natascha on 24 maart 2015

    Lekker! De zalm was wat droog, dus ik zou het er volgende keer iets minder lang in laten, een 15-tal minuutjes ongeveer. Ik heb ook light geraspte kaas gebruikt. Ik had hierbij nog een lekker tomatensausje gemaakt, met een blik tomatenblokjes basilicum, 15cl light room, een aangestoofd uitje (klein), 1/4 tuinkruiden bouillonblokje en peterselie. Dit paste perfect bij de zalm (met tomaat en basilicum) en maakte het geheel net minder droog. Smakelijk!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 24 maart 2015

      Beste Natascha,

      Wat leuk om te horen en bedankt voor de tips!

      Groet Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.