Gevulde speculaasstaaf met amandelen.

Koolhydraatarme speculaasstaaf

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! Dat betekent dat weer kunnen genieten van allerlei zoete lekkernijen. Gevuld speculaas is mijn persoonlijke favoriet. Ook als je een koolhydraatarm of keto dieet volgt kun je hiervan smullen. Zo maakte wij vorig jaar gevuld speculaas in blokvorm. Dit jaar hebben wij een heerlijke koolhydraatarme speculaasstaaf gemaakt. Deze gevulde speculaasstaaf is super lekker, laag in koolhydraten en 100% glutenvrij! Het is dubbel genieten, want na het bakken van deze staaf heb je naast een lekkernij ook een heerlijke geur in huis.

Koolhydraatarm gevuld speculaas
Deze smeuïge speculaasstaaf is makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar! Je hebt slechts een paar basisingrediënten nodig, zoals amandelmeel, kokosmeel, erythritol en natuurlijk niet te vergeten speculaaskruiden. Wij raden aan om deze heerlijke staaf te maken met onze eigen Lowcarbchef ingrediënten. Sinds kort verkopen wij onder ons eigen merk erythritol, amandelmeel en kokosmeel van de beste kwaliteit! Je kunt deze producten kopen in onze webwinkel. Hiermee steun je ons enorm!

Tips
Met dit recept maak je een speculaasstaaf waar je 16 kleine stukjes uit kunt snijden. Liever grotere stukken? Snijd de staaf dan in 8 stukken en verdubbel de voedingswaarden. Verder kun je het basisrecept naar wens aanpassen of aanvullen. Zo hebben wij aroma’s van Nielsen-Massey gebruikt, maar je kunt ook aroma’s van Dr. Oetker gebruiken. De speculaasstaaf kun je na het bakken in de koelkast bewaren of per plakje invriezen. Zo kun je wat bewaren voor als het echt Sinterklaas is. Echter is hij vers wel het lekkerst! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere Sint recepten.

Print
Gevulde speculaasstaaf met amandelen.

Koolhydraatarme speculaasstaaf

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 16 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Speculaasdeeg

Amandelspijs

Topping

  • 10 garneeramandelen
  • 1 opgeklopt eigeel

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Speculaasdeeg. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg nu amandelmeel, kokosmeel, erythritol, bakpoeder, speculaaskruiden en een snufje zout toe aan een grote kom. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Voeg nu het ei, gesmolten boter en vanille extract toe aan de kom met het meel en klop het met een mixer goed door elkaar. Kneed vervolgens met de handen het deeg tot een gladde bal. Rol de bal in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
  3. Amandelspijs. Voeg alle ingrediënten voor de spijs toe aan een mengkom. Mix de inhoud van de kom met een garde en vervolgens met de handen tot een geheel. Vorm met de handen een bal en rol het vervolgens uit tot een dunne rol van ca. 20 cm.
  4. Haal het speculaasdeeg uit de koelkast en leg dit op een vel bakpapier. Leg vervolgens nog een stuk bakpapier bovenop het deeg en rol met een deegroller het deeg tot een vierkant van ca. 20×20 cm. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg dicht.
  5. Klop het eigeel los in een kommetje en pak een kwastje erbij. Decoreer eerst de rol met garneer amandelen en smeer vervolgens de bovenzijde van de rol in met het eigeel. Plaats de rol met aan de onderzijde bakpapier op een bakplaat en bak de speculaasstaaf 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de speculaasstaaf na het bakken volledig afkoelen buiten de oven. Daarna kun je hem goed snijden in ca. 16 snedes. Bewaar de speculaasstaaf in een trommel in de koelkast. Het is ook mogelijk om het gevulde speculaas per plakje in te vriezen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/16)
  • Calorieën: 112
  • Vetten: 10,1
  • Koolhydraten: 0,8
  • Eiwitten: 3,6
Gevulde speculaasstaaf met amandelen.

10 Reacties

  1. Het is gelukkig weer speculaas staaf tijd. Het blijft een van mijn favoriete recepten.
    Heerlijk.

    Reageer
  2. Corina de Pauw

    Vandaag gemaakt en smaakt echt heerlijk. Je voelt je bijna schuldig dat je hem eet. Wederom een top recept!

    Reageer
  3. Heerlijk! Komt echt in de buurt van de wat mindere gezonde variant. Alleen krijg ik er geen 16 plakjes van gesneden want dan brokkelt ie helemaal uit elkaar.. voor de rest is die super mooi geworden! Kon je hier maar ook foto’s plaatsen in de reactie 😉

    Reageer
  4. André Henskens

    Zeer goed recept! Echt een aanrader, verrassend zelfs👍

    Reageer
  5. Precies het recept gevolgd en ohohoh wat is dát heeeeerlijk!!! Echt genieten!

    Reageer
  6. Vanmorgen gemaakt en vanavond genoten echt lekker 😋

    Reageer
  7. Echt heerlijk !! Zelfs de kids en oma hebben dit goedgekeurd. Dit weekend de pompoen cake proberen

    Reageer
  8. Wat een heerlijke smaak heeft de speculaas staaf. Ik heb speculaaskruiden gebruikt van Jannie Boer te krijgen bij AH. Deze kruiden geven een bijzondere bite.

    Reageer
  9. Deze heb ik vandaag gemaakt en wat is dit smullen zeg.
    Echt weer een top recept!!!

    Reageer
  10. Oh dit lijkt me zoooo lekker. Ga ik binnenkort maken. Ben gek op gevulde speculaas.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*