Keto brood met kaas en ui.

Keto kaas-uienbrood

Wist je dat je met onze Lowcarbchef keto broodmix heerlijke broodvariaties kunt maken? Zo maakten wij eerder met onze mix een broodje gezond en hebben we nu een lekker hartig kaas-uienbrood gemaakt. Heerlijk als hartige lunch of als borrelhapje in de avond.

Keto kaas-uienbrood maken
De basis voor dit kaas-uienbrood is onze eigen Lowcarbchef keto broodmix. Je volgt min of meer dezelfde bereidingswijze echter voeg je aan de droge mix een gesnipperd uitje en geraspte kaas toe. Het brood heeft een heerlijk krokant en hartig korstje en een sneetje bevat slechts 2,6 gr koolhydraten. Hiermee past het prima in een streng koolhydraatarme of keto dieet.

Tips
Maak je broodje nog lekkerder door een sneetje na het bakken even in een tosti apparaat voor een extra krokant broodje. Het brood kun je een aantal dagen bewaren in kast of langer in de vriezer. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere brood recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keto brood met kaas en ui.

Keto kaas-uienbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 80
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 120
  • Porties: 1 brood 1x

Ingrediënten

Schaal
  • 1 zak broodmix Lowcarbchef
  • 330 gram warm water (37 graden)
  • 1 zakje gist
  • 100 gr witte ui of rode ui
  • 100 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Voeg het gist toe aan het warme water en roer goed. Versnipper de ui in kleine stukjes en zet de geraspte kaas klaar. Voeg de broodmix, de helft van de geraspte kaas en  de helft van ui toe aan de mengkom.
  2. Meng goed met de handen, voeg het water met de gist toe en kneed het geheel ca. 15 minuten (niet korter) tot een soepel deeg. Het is nog beter om een een machine met deeghaak te gebruiken, want dan rijst het brood na het kneden nog beter.
  3. Vorm het deeg tot een brood en plaats de deegrol in een cake of broodvorm. Verdeel de rest van de kaas en ui over het brood. Dek af met een vochtige theedoek en laat minimaal 60 minuten rijzen op een warme plek.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het kaas-uienbrood daarna buiten de oven afkoelen. Snijd in plakjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 117
  • Vetten: 5,9
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 11,4
Keto brood met kaas en ui.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*