Deze gevulde wraps met krokante kip, bacon en avocado zijn super lekker als luxe lunch of snel diner. Het recept is gebaseerd op de Amerikaanse BLTCA wrap (Bacon, Lettuce, Tomato, Chicken, Avocado). Deze wraps zijn onwijs populair in de Verenigde staten en dat is niet zonder reden. Alle smaken en structuren vind je terug in deze wrap: hartig, krokant, zacht en romig.
Keto BLTCA wrap maken
Voor dit recept hebben we onze eigen keto Lowcarbchef wraps gebruikt. Deze wraps bevatten per stuk slechts 1,8 gram koolhydraten. Ze hebben dezelfde vorm als reguliere wraps en ook qua smaak is er weinig verschil. De stukjes kip hebben we gepaneerd met amandelemeel en Parmezaanse kaas. Door deze te bakken in boter of ghee krijgt de kip een lekker krokant jasje. Voor extra smaak en romigheid hebben we de wrap afgetopt met wat pesto mayonaise. Kortom het is iets meer werk dan een reguliere gevulde wrap, maar dan heb je ook echt een heerlijke traktatie.
Tips
Deze wrap is door de mayonaise, bacon en paneerlaag van amandelmeel wat hoger in calorieën. Lekker voor af en toe, zoals in het weekend, maar niet elke dag. Je kunt eventueel wat calorieën besparen door de mayonaise te vervangen door een suikervrije honing mosterddressing en de bacon weg te laten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch recepten.

Krokante kip wraps (keto)
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 20
- Porties: 2 gevulde wraps 1x
- Categorie: Lunch, Diner
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
- 150 g kiphaasjes (elk haasje doormidden gesneden)
- Zout en peper naar smaak
- 50 g amandelmeel
- 40 g geraspte Parmigiano Reggiano
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl uienpoeder
- 2 eieren (M)
- 2 el ghee of boter
- 1 avocado
- Handje cherrytomaten
- 2 handjes ijsbergsla, fijngesneden
- 2 plakken bacon of ontbijtspek
- 2 Lowcarbchef keto wraps
- 2 el mayonaise
- suikervrije honey mustard dressing
Bereidingswijze
- Snijd elk kiphaasje doormidden. Kruid elk haasje met zout en peper Meng amandelmeel, Parmezaan, paprikapoeder en uienpoeder in een kom. Kluts in een andere kom de eieren los. Haal de kip door het meelmengsel → door het eimengsel → opnieuw door het meel.
- Verhit boter of ghee in een koekenpan of verwarm de airfryer voor op 200 graden. Bak de kip goudbruin en gaar in de koekenpan in ca. 4 minuten of ca. 10 minuten in de airfryer (draai halverwege om).
- Snijd de avocado in plakjes en de tomaatjes in plakjes. Bak de bacon in dezelfde pan 2–4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Knip de wrap in in het midden halverweg in. Verdeel de ingrediënten over de vier kwarten. 1e kwart: krokante kiphaasjes, 2e kwart: ijsbergsla, 3e kwart: mayonaise en tomaat, 4e kwart: plakjes avocado en bacon.
- Vouw de wrap op door de hoek met kip over de ijsbergsla te vouwen, en dit door te vouwen over de mayonaise en tomaat en de kwart met bacon.
- Bak het pakketje in een koekenpan 1–2 min. per kant tot de buitenkant krokant is. Herhaal met de tweede wrap.
Tips
We hebben dit recept verbeterd op 14 oktober 2025. De krokante kip is nu nog lekkerder en makkelijker om te maken!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde wrap
- Calorieën: 738
- Vetten: 53,9
- Koolhydraten: 4,8
- Vezels: 16,2
- Eiwitten: 50,6

Ik kan wel zeggen dat ik dit het allerlekkerste recept van LowCarbChef vindt! Zo lekker dat ik zelfs voor het eerst de tijd neem om een review te schrijven.😍
Wow Lizz, wat leuk om te horen, deze is ook favoriet bij ons thuis!
echt ook dit recept weer een enorme aanrader. wel gebakken in roomboter en superkrokant !!!
Ik heb door de paneer ook nog wat knabbelspek gemalen.
Heerlijke krokante kip stukjes.
Wat een fantastisch recept! Beetje bende in de keuken ^_^ maar wat was dit lekker zeg!
Paneren duurde wel lang voor 6 personen en het werd helaas niet krokant maar de smaak was wel goed 👍🏼
Met gemalen knabbelspek krijg jd ze echt krokant!
Heerlijk!
Dank je wel Angela❤️