Wraps met krokante kip, bacon en avocado

Deze gevulde wraps met krokante kip, bacon en avocado zijn super lekker als luxe lunch of snel diner. Het recept is gebaseerd op de Amerikaanse BLTCA wrap (Bacon, Lettuce, Tomato, Chicken, Avocado). Deze wraps zijn onwijs populair in de Verenigde staten en dat is niet zonder reden. Alle smaken en structuren vind je terug in deze wrap: hartig, krokant, zacht en romig.

Koolhydraatarme BLTCA wrap maken
Voor dit recept hebben we onze eigen koolhydraatarme Lowcarbchef wraps gebruikt. Deze wraps bevatten per stuk slechts 4 gram koolhydraten.  Ze hebben dezelfde vorm als reguliere wraps en ook qua smaak is er weinig verschil. De stukjes kip hebben we gepaneerd met amandelemeel en Parmezaanse kaas. Door deze te bakken in kokosolie krijgt de kip een lekker krokant jasje. Voor extra smaak en romigheid hebben we de wrap afgetopt met wat pesto mayonaise. Kortom het is iets meer werk dan een reguliere gevulde wrap, maar dan heb je ook echt een heerlijke trakteatie.

Tips
Deze wrap is door de mayonaise, bacon en paneerlaag van amandelmeel wat hoger in calorieën.  Lekker voor af en toe, zoals in het weekend, maar niet elke dag. Je kunt eventueel wat calorieën besparen door de mayonaise te vervangen door een suikervrije honing mosterddressing en de bacon weg te laten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch recepten.

Print

Wraps met krokante kip, bacon en avocado

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 wraps 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1 kipfilet (150 gr)
  • 50 gr amandelmeel
  • 40 gr geraspte Parmigiano Reggiano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eieren (M)
  • 25 ml slagroom of ricotta
  • 2 el kokosolie
  • 2 plakken bacon of ontbijtspek
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 handjes ijsbergsla (50 gr)
  • 2 Lowcarbchef wraps
  • 2 el (pesto)mayonaise

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in kleinere hapklare stukjes. Meng in een kom het amandelmeel samen met de geraspte Parmezaanse kaas en de kruiden goed door elkaar. Kluts in een ander bakje de eieren samen met de slagroom los.
  2. Dip de stukjes kip in het amandelmeel mengsel, daarna in de losgeklopte eieren en vervolgens weer in het meel. Herhaal deze stap, totdat alle stukjes kip rondom gepaneerd zijn.
  3. Verwarm 2 el kokosolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar. Zorg ervoor dat er genoeg olie in de pan zit, want anders brand je kip snel aan en krijg je geen krokant laagje.
  4. Prak ondertussen de avocado fijn en snijd de tomaat in schijfjes en de ijsbergsla fijn. Haal de kip na het bakken uit de pan en voeg de plakjes bacon toe aan dezelfde pan. Bak binnen 2 tot 4 minuten krokant.
  5. Pak nu een schone pan en bak hierin de wraps aan beide kanten kort in de koekenpan, 1 minuut per kant.
  6. Leg de wraps op een bord en besmeer met de geprakte avocado en verdeel de plakjes tomaat en de gesneden ijsbergsla over de wraps. Laat de bacon uitlekken op een keukenpapier en voeg dit vervolgens samen met de stukjes kip toe aan de wraps.
  7. Verdeel ten slotte de (pesto)mayonaise over de wraps en draai ze dan voorzichtig dicht. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap
  • Calorieën: 878
  • Vetten: 68,3
  • Koolhydraten: 8,9
  • Vezels: 16,1
  • Eiwitten: 49,4

7 Reacties

  1. echt ook dit recept weer een enorme aanrader. wel gebakken in roomboter en superkrokant !!!

    Reageer
  2. Ik heb door de paneer ook nog wat knabbelspek gemalen.
    Heerlijke krokante kip stukjes.

    Reageer
  3. Wat een fantastisch recept! Beetje bende in de keuken ^_^ maar wat was dit lekker zeg!

    Reageer
  4. Paneren duurde wel lang voor 6 personen en het werd helaas niet krokant maar de smaak was wel goed 👍🏼

    Reageer
  5. Heerlijk!

    Reageer
  6. Dank je wel Angela❤️

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*