Stokbrood in plakjes.

Keto stokbrood

De meeste mensen die het keto of koolhydraatarm dieet volgen missen een sneetje brood als ontbijt of lunch. Het is best lastig om een goede vervanger te vinden of zelf te maken. Wij hebben daarom een eigen broodmix ontwikkeld: de Lowcarbchef keto broodmix. Met de mix kun je gemakkelijk een traditioneel brood bakken, maar ook andere soorten brood. Met de zomer in aantocht hebben we met onze mix een heerlijk stokbrood gemaakt of op zijn Frans, une baguette!

Keto stokbrood, hoe dan?
Stokbrood komt officieel uit Wenen in Oostenrijk, maar is vooral bekend geworden door Frankrijk. Het traditionele stokbrood wordt gemaakt van tarwemeel, water, gist en zout. Tegenwoordig zijn er in de Nederlandse supermarkten genoeg variaties op deze baguette te vinden, maar helaas geen koolhydraatarme versie. Hier hebben wij verandering in gebracht want met onze broodmix zet je binnen no time een heerlijke koolhydraatarme baguette op tafel.

Voor het stokbrood volg je in principe dezelfde stappen als op de achterkant van de verpakking, alleen bij stap 3 leg je de rol deeg niet in een bakblik, maar laat je hem op een snijplank in volume vergroten. In de oven leg je hem ook los op een bakplaat en niet in een blik. Als je het deeg namelijk in een bakblik stopt krijg je de vorm van een normaal brood en niet die van een stokbrood. Je krijgt de mooiste vorm als je een echte stokbroodvorm gebruikt.

Tips
Met dit stokbrood kun je van alles doen. Je kunt het gebruiken voor op een borrelplank, bij de barbecue, bij een kommetje soep of als bijgerecht bij een eitje, maar je kunt er ook heerlijke bruschetta’s van maken! Wil je ze gebruiken voor tijdens de lunch? Neem dan 3-4 plakjes (afhankelijk van de dikte van de sneetjes) en beleg ze met bijv. met eiersalade of een tonijnsalade.

Print
Stokbrood in plakjes.

Keto stokbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 135
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 170
  • Porties: 1 stokbrood 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het bijgeleverde zakje gist met 320 gram lauw water. 
  2. Voeg de broodmix toe en kneed ca. 10 minuten met de handen of in een keukenmachine met deeghaak tot een glad en soepel deeg.
  3. Vorm het deeg tot een lange rol zoals de vorm van een stokbrood. Plaats de rol op een snijplank of stokbroodvorm en leg een vochtige doek over. Laat het deeg ca. 120 minuten rijzen onder de doek, totdat het brood in volume is verdubbeld.
  4. Rol het deeg na het rijzen voorzichtig nog iets uit in de lengte zodat je stokbrood straks niet te dik wordt. 
  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Leg een bakpapier op een bakplaat en leg hier de deegrol op. Bak het stokbrood 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. 
  6. Laat het stokrood na het bakken volledig afkoelen. Snij in plakjes om in te vriezen of gebruik ze gelijk bij je kommetje soep of op de borrelplank.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (25 g)
  • Calorieën: 61
  • Vetten: 2,7
  • Koolhydraten: 1,3
  • Vezels: 1,9
  • Eiwitten: 6,5

 

Stokbrood in plakjes.

2 Reacties

  1. Ik ga vandaag aan de slag met de keto broodmix. Al eerder gemaakt en was super lekker! Kan ik er ook bolletjes van maken?

    Reageer
    • Hi Stella,

      Dat kan zeker! Je kunt ze op dezelfde manier laten rijzen. De baktijd is misschien wel 5 minuten korter, houd de oven goed in de gaten!

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*