Koolhydraatarm weekmenu week 32

Koolhydraatarm weekmenu week 32

Wat een fijn vooruitzicht dat ook deze week het zonnetje weer volop gaat schijnen. Met dit warme weer in aantocht kan onze eetlust nog wel eens afnemen. Bepaalde maaltijden kunnen wat heftiger aanvoelen dan normaal en misschien heb je minder zin om een lange tijd in de keuken te staan. We hopen dat dit nieuwe weekmenu je helpt om goed te blijven eten met dit warme weer.

Eten en drinken bij warme temperaturen

Blijf naast voldoende eten ook voldoende water drinken. Met zweten verlies je veel vocht en mineralen. Begin de dag met een glas water met een snufje Keltisch zeezout en voeg er eventueel nog een scheutje kokoswater bij. Zo vul je gelijk je vocht en mineralenbalans weer aan. Zijn warme maaltijden in 30 graden voor jou geen doen en merk je dat dit je tegenstaat? Eet dan vaker een goed gevulde salade in de avond. Zorg dat je salade bestaat uit een eiwit en vet bron. Voeg minimaal 100 g vlees/vis/ei toe samen met minimaal 2 eetlepels olijfolie. Op onze website kun je meerdere salades vinden die ook prima gegeten kunnen worden tijdens het diner.

Variatie en tips voor onderweg

In dit menu variëren we elke dag met een ander ontbijt, lunch en diner recept. Als je iemand bent die het liefst elke dag hetzelfde ontbijt en niet veel varieert tijdens de lunch, dan is dit natuurlijk prima. Het is wel aan te raden om na elke derde dag wat anders te eten als ontbijt om goed gevarieerd de week door te komen.

Een goede tip voor als je onderweg bent met de auto naar een vakantiebestemming of in de rij staat op het vliegveld, is om een goed gevulde snack mee te nemen voor als je honger krijgt. Bak bijvoorbeeld het bakrecept van de week (cakerol) en neem hier wat plakjes van mee. In onze webshop verkopen we een notenboter die je makkelijk to go kunt meenemen. Deze notenboter is gemaakt met pinda, amandelboter en MCT-olie. De Fat-Pack nutbutter dient perfect als topping op je plakje bananenbrood omdat je hiermee extra vetten en eiwitten binnenkrijgt.

Weekmenu (8 aug t/m 14 aug)

 OntbijtLunchDiner
MaandagChocolade chiapudding + portie eiwitpoederKoolhydraatarme shakshuka Koolhydraatarme bobotie
DinsdagOmelet met spek en tomaatKeto bruschetta met buffelmozzarella Koolhydraatarme roti met kip
WoensdagGriekse yoghurt met granola + eiwitpoeder + frambozenEiwrap met zalm en spinazieGevulde puntpaprika met mozzarella
DonderdagChiapudding met kokos en frambozen + portie eiwitpoeder
3 keto stokbroodjes met makreelsalade
Prei kerrie ovenschotel met gehakt of caesar salade
VrijdagGriekse yoghurt met granola + eiwitpoeder + frambozen
Omelet met spinazie, (geiten)kaas plakken x 2 en tomaat
Aziatische wok met kip en bloemkoolrijst
ZaterdagKoolhydraatarme chaffle wafelsSalade met aardbeien en geitenkaas (100g kaas p.p)Mosselen met salade en koolraap frietjes
ZondagKeto wentelteefjesGriekse salade met kip en tzatizikiKoolhydraatarme Turkse pizza

Bakrecept van de week: koolhydraatarme cakerol met blauwe bessen

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding.

Albert Heijn (8 aug t/m 14 aug)

De Albert Heijn heeft deze week op de groente en fruitafdeling de frambozen, romaatje, spinazie en sperziebonen 400 gram, sla grootverpakkingen, biologische romaine sla en rode puntpaprika’s in de bonus. Op de vlees en visafdeling zijn deze week de ah scharrel kipfilet, AH gerookte makreel en mosselen in de aanbieding. De Beemster kaas, biologische kaas stukken en AH geitenkaas zijn deze week ook in de bonus. Andere producten in de bonus zijn deze week de biologische 100% pindakaas, ongebrande walnoten en Blue Elephant kokosmelk.

Lidl (8 aug t/m 14 aug)


Bij Lidl zijn deze week de Zeeuwse mosselen, zalmspiesen en plakken geitenkaas in de aanbieding. Op de groente en fruitafdeling zijn deze week de mini romaina sla, prei, puntpaprika’s, trostomaten, peulen en jonge bladsla in de aanbieding. Deze week zijn er bij Lidl ook Aziatische specialiteiten, zoals sesamolie en Aziatische kruiden.

Lowcarbcenter (7 aug t/m 14 aug)


Bij Lowcarbcenter kun je tot en met zondag profiteren van 20% korting op diverse Keto Granola en Keto reepjes van Keto Collective. Ideaal als basis voor je ontbijt of als tussendoortje of snack voor onderweg.

Bekijk ook onze eerder gepubliceerde weekmenu’s voor meer inspiratie! Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Koolhydraatarm weekmenu week 32

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*