Witte asperges met kruiden tahinsaus.

Witte asperges met kip en kruiden tahinsaus

Witte asperges, we zijn er dol op! Ze zijn niet alleen supergezond, maar ook erg lekker. Dit keer combineren we ze met iets heel anders dan dat wordt gedaan in het klassieke recept voor witte asperges. In dit recept voegen we er kip en een verse kruiden saus van peterselie, koriander en tahin aan toe. Een bijzonder lekkere combinatie die je binnen een handomdraai op tafel zet!

Witte asperges bereiden

De witte asperges zijn nog vol in het seizoen. Door de veelzijdige smaak van witte asperges kun je ze met veel ingrediënten combineren. De manier van bereiden doet veel voor de smaak van asperges. Voor dit recept bakken we de asperges in de oven. Vergeet niet om de asperges goed te schillen voordat je ze gebruikt.

De saus onder de asperges maak je heel gemakkelijk. Alles wat je hiervoor nodig hebt, is een keukenmachine, blender of staafmixer. Voeg alle ingrediënten voor de saus in één van de opties om te mixen en meng net zo lang tot er een gladde saus ontstaat.

Tips

Als je niet van koriander houdt, gebruik dan extra peterselie voor dit recept. Als je de saus in de koelkast zet wordt die wat dikker. Je kunt de saus verdunnen met water of extra olijfolie als je de saus te dik vindt. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
Witte asperges met kruiden tahinsaus.

Witte asperges met kip en kruiden tahinsaus

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Schaal

Ingrediënten

Asperges en kip

  • 10 witte asperges (ca. 750 g)
  • 250 gr kipdijfilet
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 25 gr pijnboompitten
  • verse koriander (garnering)
  • verse peterselie (garnering)

Tahinsaus

  • 40 gr tahin (sesampasta)
  • 50 ml water + extra
  • 20 ml olijfolie
  • 20 gr verse koriander
  • 20 gr verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels lente-ui (groene gedeelte)
  • peper en zout

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Verdeel de asperges in een grote ovenschaal of braadslede en kruid met peper en zout.
  2. Snijd de kip in vieren en kruid met de knoflook, koriander, peterselie, peper en zout. Leg de kip naast de asperges in de ovenschaal. Snijd de rode ui in grove stukken en verdeel over de ovenschaal. Druppel de olijfolie eroverheen.
  3. Zet de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven. Draai de asperges halverwege om. Kijk na het bakken of de kip gaar. Moet de kip nog wat langer? Haal de asperges dan alvast uit de oven en doe de kip nog eens 5 minuten in de oven.
  4. Ga ondertussen verder met de saus. Meng alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
  5. Verdeel de saus over 2 borden. Rooster de pijnboompitten in een pannetje op laag vuur.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven. Snij de kip in stukjes en verdeel deze samen met de rode ui en asperges over de borden. Garneer met verse koriander, peterselie en pijnboompitten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 643
  • Vetten: 45,6
  • Koolhydraten: 17,6
  • Vezels: 11,2
  • Eiwitten: 35,8
Witte asperges met kruiden tahinsaus.

2 Reacties

  1. Wat een verrassende combinatie! Die saus was heerlijk bij de asperges en weer eens wat anders. Ik heb ervan gesmuld!!

    Reageer
  2. ik had alleen asperges met kip ,was erg lekker

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*