Courgettebroodje belegd met kip, tomaat, rode ui en sla.

Courgettebroodjes (koolhydraatarm)

We zagen ‘m steeds vaker voorbijkomen op TikTok en Instagram: courgette als broodvervanger. Eerst waren we eerlijk gezegd een beetje sceptisch, maar na één keer proberen waren we helemaal om. Deze courgettebroodjes zijn een verrassend lekker alternatief voor gewoon brood. Perfect voor de lunch of een snelle avondmaaltijd, zeker als je ze goed belegt. Licht, knapperig en koolhydraatarm. Deze courgettebroodjes moet je een keer proberren!

Hoe maak je courgettebroodjes?

Het maken van de courgettebroodjes is supersimpel: dunne plakjes courgette, een flinke hand cheddar en de oven doet de rest. De kaas smelt en vormt na het afkoelen samen met de courgette een stevig ‘sneetje brood’. Na het bakken snijd je ze doormidden en dan begint het leukste deel: beleggen! In ons voorbeeld beleggen we het courgettebroodje met spicy mayo, krokante sla, malse kipfilet, tomaat, avocado en rode ui. Zo krijg je een soort tosti 2.0, maar dan fris, romig en vol smaak.

Tips

Gebruik een kaasschaaf of mandoline (tip: Die van Ikea is goedkoop en werkt goed) voor echt dunne plakken courgette, zo blijven de broodjes lekker krokant. Laat de courgette goed uitlekken, anders worden ze te vochtig. Maak meteen een dubbele portie, want ze zijn ook koud erg lekker. Of varieer eens met beleg: bijvoorbeeld met zalm en roomkaas, of een eitje en wat rucola. Eet smakelijk! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme broodrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Courgettebroodje belegd met kip, tomaat, rode ui en sla.

Courgettebroodjes (koolhydraatarm)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 1 courgettebroodje 1x
  • Categorie: Diner, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1 courgette
  • zout
  • 80 tot 100 gr geraspte cheddar
  • 1 kleine tomaat of 1/2 grote tomaat
  • 1/4 kleine rode ui
  • 1/2 avocado
  • handje verse bieslook
  • Callowfit spicy mayo stijl
  • 2 blaadjes romaine sla of ijsbergsla
  • 3 plakjes kipfilet

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette met een mandoline of scherpe kaasschaaf in lengte in dunne plakken. Leg de plakken op keukenpapier, bestrooi ze licht met zout en laat ze 10-15 minuten liggen zodat het vocht eruit trekt.
  3. Dep de courgetteplakken daarna goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi de helft van de geraspte cheddar in een langwerpige rechthoek. Zorg dat de laag kaas dik genoeg is, zodat de courgetteplakken die je er straks op legt volledig bedekt worden door de kaas.
  4. Leg de courgetteplakken op plak voor plak op de kaas in rechthoekige vorm. Leg elke plak een beetje over de ander, zodat ze elkaar ietswat overlappen. Strooi de rest van de kaas eroverheen en bak 15 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de tomaat in plakken, rode ui in dunne ringen, de avocado in reepjes en de bieslook fijn.
  6. Laat kort afkoelen en snijd het rechthoek doormidden zodat je twee vierkante sneetjes hebt. Beleg één sneetje met spicy mayo, sla, kipfilet, tomaat, rode ui en avocado. Leg het tweede sneetje erbovenop en bestrooi met bieslook.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje met beleg (2 sneetjes)
  • Calorieën: 547
  • Vetten: 40,1
  • Koolhydraten: 11,6
  • Vezels: 5,7
  • Eiwitten: 32,3

 

 

Courgettebroodje belegd met kip, tomaat, rode ui en sla.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*