Heb je zin in iets lekkers, makkelijks én koolhydraatarm? Dan is deze Loempia in een bowl echt iets voor jou. Een heerlijke lichte maaltijd die je binnen een kwartier op tafel zet. Ideaal voor drukke dagen, waarop je toch gezond en voedzaam wilt eten. Dit gerecht is perfect voor de lunch, maar ook heerlijk als een lichte avondmaaltijd.
Loempia in een bowl of egg roll in a bowl?
We kwamen dit gerecht voor het eerst tegen op TikTok, waar het een echte hit was onder de naam “Egg roll in a bowl”. Dat wilden we natuurlijk ook proberen! Maar toen we het aan het maken waren, viel het ons op: hé, dit lijkt eigenlijk gewoon op de vulling van een loempia! Lekker kruidig gehakt, knapperige kool, taugé, en een eitje erbij, precies die heerlijke smaak van een loempia, maar dan zonder het deegvelletje en zonder frituren. Makkelijk, snel klaar en ook nog eens wat gezonder.
Het leuke is: je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. Gebruik bijvoorbeeld rundergehakt, varkensgehakt of kipgehakt, wat jij het lekkerst vindt of toevallig in huis hebt. Liever geen vlees? Laat het gehakt dan gewoon weg en gebruik alleen het ei.
Tips
Wil je wat extra pit? Voeg dan wat extra sriracha toe of een snufje chilivlokken. Voor een frisse twist kun je er ook wat limoensap overheen sprenkelen vlak voor het serveren. En heb je nog wat restjes over? Bewaar ze in de koelkast en gebruik het de volgende dag als vulling in een koolhydraatarme wrap. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner– en lunchrecepten.
Print
Koolhydraatarme loempia in een bowl
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 15
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Lunch, Diner
- Keuken: Aziatisch
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 duimpje verse gember,
- 300 gr rundergehakt (half-om-half of kipgehakt kan ook)
- 300 gr koolsla-mix (of: 140 gr witte kool, 80 gr rode kool, 80 gr wortel)
- 25 ml sojasaus of kokosaminos
- 30 gr taugé
- 1 ei (L)
- 2 tl sriracha (of meer naar smaak)
- 2 el sesamolie
- 1 stengel bosui,
- Geroosterd sesamzaad (wit), als topping
Bereidingswijze
- Snijd of pers de knoflook en rasp de gember. Zet ook alvast de andere ingrediënten klaar.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt rul en goudbruin, tot het niet meer roze is.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak dit samen nog 30 seconden mee, tot het lekker begint te geuren.
- Doe de koolsla-mix in de pan, samen met de sojasaus of kokosaminos. Roerbak dit enkele minuten tot de kool zachter is. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de pan te droog is. Als de kool gaar is, voeg je de taugé toe. Roerbak dit nog 1 minuut mee.
- Maak een kuiltje in het midden van de pan en breek het ei erin. Laat het kort stollen en roer het daarna door de rest van het mengsel heen.
- Voeg de sriracha toe en roer alles goed door. Besprenkel met de sesamolie voor een extra volle smaak.
- Verdeel over 2 borden en bestrooi met de bosui en wat geroosterd sesamzaad. Voeg naar wens nog wat extra sojasaus of sriracha toe.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 545
- Vetten: 37,9
- Koolhydraten: 7,9
- Vezels: 4,7
- Eiwitten: 39,8

Wat een heerlijk gerecht, we hebben er echt van gesmuld en zullen dit vaker maken.
We hebben deze vanavond gegeten echt zo heerlijk met Kipgehakt deze komt echt vaker op tafel en was nog eens snel klaar op deze warme dag
Bedankt
Super lekker! Gemaakt met kipgehakt. Ik heb het gehakt mengsel in een (overgebleven) witte koolblad gerold, en even gestoomd. Daarna gedipt in een sausje met sriracha. Dank weer voor een heerlijk recept.
vandaag gemaakt met kippengehakt. het was heerlijk. Top gerecht. bedankt.❗️
ik had niet verwacht dat deze zo lekker zou zijn. gemaakt met kipgehakt en zonder de rode kool. Dus alleen witte kool en wortel. komt in ons favorieten lijstje
Vanavond voor een groep van 4 mensen gemaakt. Zoals altijd eigenlijk, weer goed te doen om alles klaar te maken. De smaken van dit gerecht waren erg goed. Het scherpe van de sriracha saus, het zoete van de soja saus. En het afmaken met de sesam olie. Dit is er een welke wordt bewaard en vaker wordt bereid.