Stapel brownie koekjes met pindakaasvulling.

Koolhydraatarme brownie koekjes

Op zoek naar een ultiem genietmomentje dat ook nog eens koolhydraatarm is? Deze browniekoekjes zijn dé perfecte snack voor tussendoor – smeuïg, zacht en zó vol van smaak dat je er meteen nog eentje wilt pakken. Met hun rijke chocoladesmaak en romige pindavulling zijn ze ideaal als verantwoorde traktatie bij de koffie of gewoon wanneer je jezelf iets lekkers gunt. En geloof ons: ze zijn het allerlekkerst als je ze koud eet, direct uit de koelkast of zelfs ijskoud uit de vriezer!

Hoe maak je deze koolhydraatarme brownie koekjes?

Je maakt deze koekjes met pure suikervrije chocolade, roomboter, slagroom en amandelmeel, ingrediënten die zorgen voor een zachte, bijna brownie-achtige structuur. Het beslag is snel gemaakt en de koekjes zijn binnen een kwartier gebakken. Wat ze extra bijzonder maakt, is de romige vulling van 100% pindakaas en roomboter: lekker smeuïg, licht zoutig en precies de perfecte tegenhanger van de zoete chocolade. Het resultaat? Een fluweelzacht koekje met precies de juiste balans tussen zoet en hartig. Extra lekker bij een kopje koffie of thee.

Tips

De koekjes zijn het allerlekkerst als je ze koud eet: uit de koelkast wordt de chocolade net wat steviger en stolt de roomboter, waardoor je die heerlijke fudgy brownie-structuur krijgt. Geen fan van pindakaas? Laat de vulling dan gerust weg, of probeer eens een alternatief zoals suikervrije hazelnootpasta of roomkaas gemengd met een beetje cacaopoeder voor een smeuïge chocoladevulling. Geen Sukrin Gold in huis? Erythritol werkt net zo goed. Eén ding is zeker: deze koekjes zijn té lekker om over te slaan! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme koekrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stapel brownie koekjes met pindakaasvulling.

Koolhydraatarme brownie koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 12
  • Totale tijd: 42
  • Porties: 10 gevulde koekjes of 20 zonder vulling 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Koekjes

Vulling


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte) of 160°C hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Chocolademengsel maken: smelt de boter in een pannetje of magnetron, voeg de fijngehakte chocolade toe, wacht 30 seconden en roer tot een glad geheel. Voeg de slagroom toe en meng goed. Zet apart.
  3. Beslag maken: klop in een kom het ei met de Sukrin Gold kort los met een garde. Voeg het amandelmeel, cacaopoeder, zout en vanille-extract toe en meng. Voeg vervolgens het chocolademengsel toe en roer tot een egaal beslag (niet overmixen).
  4. Bakken: schep met een lepel hoopjes beslag (20 stuks) op de bakplaat (of gebruik 2 bakplaten als het niet past). Zorg voor voldoende ruimte tussen elk koekje. Druk eventueel chocoladedruppels bovenop. Bak 9 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna volledig afkoelen op de bakplaat.
  5. Zet ze de koekjes in de koelkast, zodat ze steviger worden.
  6. Vulling maken en koekjes vullen: klop de boter met de pindakaas (en optioneel de poedersuiker) luchtig met een garde of handmixer. Besmeer de helft van de koekjes met de vulling en druk er een tweede koekje op. Laat de gevulde koekjes (10 stuks) opstijven in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sandwichkoekje met vulling
  • Calorieën: 163
  • Vetten: 18,9
  • Koolhydraten: 1,5
  • Vezels: 1,1
  • Eiwitten: 4,1
Stapel brownie koekjes met pindakaasvulling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*