Pastasalade met pesto en burrata.

Pesto pastasalade met burrata

Vorige week deelden we een heerlijk recept voor pastasalade met rosbief en burrata en jullie reacties waren zo positief, dat we meteen aan de slag zijn gegaan met een vegetarische variant. Deze pesto pastasalade met burrata is minstens zo lekker, maar helemaal zonder vlees. Perfect als lunch, lichte avondmaaltijd of gewoon als je zin hebt in iets fris, romigs en voedzaams.

Pistache-pesto geeft deze salade een verrassende twist

De smaakmaker van dit gerecht? Onze zelfgemaakte pistache-pesto. Vol van smaak, met een nootachtige twist die verrassend goed samengaat met de romige burrata. Je maakt de pesto zelf met pistachenoten, basilicum, Parmezaanse kaas en een vleugje citroen. Meng dit met koolhydraatarme penne van FeelingOK, rucola, tomaatjes en een handje pijnboompitten, en je hebt een salade die barst van de smaak en textuur. De zachte bol burrata in het midden maakt het helemaal af.

Tips

Bewaar een paar theelepels van de pesto om er op het eind overheen te lepelen, ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ook extra smaak. Deze salade is ideaal om vooraf klaar te maken en mee te nemen. Serveer de burrata pas op het laatste moment voor de ultieme romigheid. Fan burrata? Bekijk dan ook onze rucolasalade met pesto en burrata (zonder pasta) en onze pastasalade met burrata en rosbief!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pastasalade met pesto en burrata.

Pesto pastasalade met burrata

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal

Pistache-pesto

  • 50 gr gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 30 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 kleine teen knoflook
  • 2 handjes verse basilicum
  • Sap van 1 partje citroen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen peper, naar smaak

Pastasalade

  • 100 gr koolhydraatarme penne (FeelingOK)
  • 25 gr pijnboompitten
  • 125 gr cherrytomaten
  • 35 gr zongedroogde tomaten
  • 85 gr rucola
  • 1 bol burrata (125 gr)
  • 30 g Parmezaanse kaas (in vlokken)

Bereidingswijze

  1. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de pasta volgens instructies op de verpakking beetgaar. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en schep de pasta om met 1 el olijfolie. Laat iets afkoelen.
  2. Rooster de pistachenoten 2–3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de donkere velletjes eraf in een schone theedoek. Laat afkoelen. Pers vervolgens het teentje knoflook.
  3. Maal de pistachenoten samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, citroensap, zout, peper en 4 el olijfolie tot een grove of romige pesto (naar smaak). Voeg eventueel extra water toe voor de juiste textuur.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin (let op, want ze verbranden snel). Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  5. Meng de afgekoelde pasta met de pesto (bewaar 1/3 van de pesto), cherrytomaten, zongedroogde tomaten en rucola. Schep alles goed door.
  6. Verdeel de salade over een schaal, leg de burrata in het midden en garneer met Parmezaanse kaas, de wat van de overgebleven pesto (de rest kun je in de koelkast bewaren) en pijnboompitten.

Tips

Deze salade is wat hoger in calorieën. Geen probleem als je die dag nog niet veel hebt gegeten. Heb je al flink geluncht of ontbeten? Dan kun je de salade ook makkelijk in drie porties verdelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 775
  • Vetten: 53,1
  • Koolhydraten: 16,7
  • Vezels: 8,4
  • Eiwitten: 53,3
Pastasalade met pesto en burrata.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*