Een écht smaakvolle koolhydraatarme pizzabodem maken is niet eenvoudig. We hebben door de jaren heen allerlei recepten getest en gedeeld, en de fathead pizza kwam daarbij het dichtst in de buurt van een klassieke bodem. Maar door de grote hoeveelheid kaas is die niet per se de gezondste optie. Daarom hebben we samen met specialiteitsbakkers een nieuwe bodem ontwikkeld: kant-en-klaar, keto én glutenvrij. Gemaakt van amandelmeel, ei en vezels. Een heerlijk én voedzaam alternatief voor gewone pizza. In dit recept laten we je zien hoe je hiermee een onweerstaanbare prosciutto pizza maakt.
Binnen 15 minuten een heerlijke low carb pizza
Je bakt de pizzabodem eerst even voor in de oven, zodat hij lekker knapperig wordt. Daarna smeer je er een beetje tomatensaus op, strooi je er mozzarella over, leg je stukjes zachte fior di latte en cherrytomaatjes erop, en hup: de oven in! Als hij klaar is, leg je de prosciutto er losjes overheen, strooi je wat rucola en Parmezaanse kaas erop en druppel je er een beetje olijfolie over. Makkelijk, snel en écht lekker.
Tips
Liever een vegetarische variant? Laat dan de ham weg en gebruik wat extra tomaat of gegrilde groente. De pizzabodem is voedzaam en vullend; voor de meeste mensen is een halve pizza per persoon voldoende. Serveer er eventueel een frisse salade bij.
Print
Koolhydraatarme pizza prosciutto
- Bereidingstijd: 3
- Kooktijd: 12
- Totale tijd: 15
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
- 1 Lowcarbchef keto pizzabodem
- olijfolie
- 50 gr cherrytomaten
- 200 gr pizzasaus
- 50 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
- 100 gr verse mozzarella of fior di latte
- 70 gr prosciutto
- handje rucola
- handje Parmezaanse kaas vlokken
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 210 °C (of 220 °C bij boven- en onderwarmte).
- Bestrijk de pizzabodem dun met olijfolie voor een mooie goudbruine kleur en glans. Bak de bodem 2–4 minuten voor tot hij licht krokant is.
- Halveer de cherrytomaten in de lengte. Leg ze met de snijkant omhoog op een bord, bestrijk licht met olijfolie voor extra glans.
- Bestrijk de voorgebakken bodem met een dunne laag pizzasaus. Verdeel de geraspte mozzarella over de saus. Scheur de mozzarella of fior di latte in kleine stukjes en verdeel ze over de pizza.
- Verspreid de gehalveerde cherrytomaten over de pizza. Bak de pizza 8 minuten of tot de kaas gesmolten is en de tomaten licht geroosterd zijn. (zet de laatste 1–2 minuten de oven kort op grillstand voor extra kleuring van de kaas en tomaatjes.)
- Haal de pizza na het bakken uit de oven. Drapeer de prosciutto losjes in golven over de pizza. Strooi er een handje rucola overheen en Parmezaanse vlokken overheen. Besprenkel heel licht met extra vergine olijfolie voor glans.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (halve pizza)
- Calorieën: 667
- Vetten: 53,3
- Koolhydraten: 9,1
- Vezels: 9,7
- Eiwitten: 31,5

