5 dieet tips voor in de zomer

Inhoud : 

Het is zomer! De meeste mensen vinden de zomer de moeilijkste periode van het jaar om het koolhydraatarme dieet te volgen, maar dat is helemaal niet nodig. In dit artikel geven we een aantal tips om de zomer veilig en koolhydraatarm door te komen. Er zijn namelijk genoeg lekkere zomerse producten die je tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet wel mag eten!

Tip 1: Koolhydraatarme zomergroenten:

In de lente en zomer geeft moeder natuur ons groenten die snel groeien en minder koolhydraten bevatten. Zo zijn bijvoorbeeld bladgroenten en asperges de eerste koolhydraatarme groentes die in de lente in de schappen liggen. Wij hebben een lijst opgesteld met alle koolhydraatarme groentes die je kunt eten tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet:

Tip 2: Koolhydraatarm zomerfruit

De meeste fruitsoorten die in de winter groeien zijn rijk aan koolhydraten. Fruitsoorten die in de zomer groeien bevatten veel minder koolhydraten. De zomer is dus een prima tijd om af en toe te genieten van een bakje met allerlei gezond zomerfruit. Zo zijn er veel fruitsoorten die je kan eten bij het volgen van een koolhydraatarm dieet:

  • Frambozen of zwarte bessen (3,5 gr koolhydraten per 50 gr)
  • Aardbeien (2,3 gr koolhydraten per 50 gr)
  • Watermeloen (3,3 gr koolhydraten per 50 gr)

Bekijk het complete lijstje met koolhydraatarme fruitsoorten.

Tip 3: Haal de BBQ tevoorschijn!

Weg met de ovenschotels, stampotten en soepen. Het is tijd om vlees te grillen op de barbecue! En nee, als je niet teveel saus en olie gebruikt is barbecueën of grillen niet ongezond. In de zomer kun je dus prima genieten van een lekker stukje vlees. Bekijk hier een aantal koolhydraatarme barbecue recepten:

Tip 4: Zomerse bijgerechten

Bijgerechten mogen natuurlijk niet ontbreken bij de barbecue. Bekijk hier een aantal heerlijke frisse koolhydraatarme bijgerechten:

Tip 5: Zomerse nagerechten en snacks

Tijdens de zomer hebben veel mensen vaak een aantal weken vakantie. Doordat je meer vrije tijd hebt is het verleidelijker om af en toe wat te snacken. Maar ook daarvoor hebben wij een oplossing gevonden. Er zijn namelijk genoeg koolhydraatarme snacks waar je tijdens de zomer van kan genieten. Hieronder vind je er een aantal:

Bekijk alle koolhydraatarme snack recepten.

Het is niet onmogelijk!

Zoals je ziet is het niet onmogelijk om de zomer koolhydraatarm door te komen. Natuurlijk moet je ook af en toe genieten, maar dit kan ook prima zonder al te veel koolhydraten. Als de verleiding voor koolhydraatrijk eten echt te hoog is, kan je 1 dag keer per week een dagje ‘vrij nemen’ van het dieet. Op deze dag eet je dan iets meer koolhydraten dan normaal. Dit kan geen kwaad en is misschien wel goed voor je motivatie. Heb jij nog tips voor in de zomer? Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*