5x Keto ontbijtrecepten

Voor velen die net met het keto dieet zijn begonnen of al een tijdje bezig zijn, is het bedenken en maken van een lekker en voedzaam ontbijt elke dag weer een uitdaging. Wij helpen je graag een handje met dit lijstje met onze 5 meest populaire keto ontbijt recepten.

Waar moet een keto ontbijt aan voldoen?

Bij een keto dieet eet je weinig koolhydraten, meestal rond de 50 gram koolhydraten per dag. Bij het keto dieet haal je dus je energie voornamelijk uit vetten en eiwitten. Minimaal 65% van de maaltijd bestaat uit vet, maximaal 25% uit eiwit en maximaal 10% uit koolhydraten. Het ontbijt is je eerste maaltijd van de dag, het is daarom belangrijk dat deze maaltijd voedzaam is, goed vult en je veel energie geeft. Veel gezonde vetten en eiwitten dus!

Wanneer ontbijten?

Het tijdstip dat we ontbijten verschilt per persoon. De een heeft het gelijk wat brandstof nodig als ze opstaan, de ander kan wel een paar uur wachten. Wachten met ontbijten ofwel ‘vasten’ heeft veel voordelen, zoals betere vetverbanding en minder inflammatie (onstenkingen in het lichaam). Vasten is echter niet voor iedereen weggelegd. Luister vooral naar je eigen lichaam wanneer het om eten vraagt.

Of je nou op zoek bent naar een snel ontbijt of een uitgebreide maaltijd, een fan bent van zoet of van hartig. Lowcarbchef geeft hier 5 ideeën voor een volwaardig keto ontbijt waarmee je de dag goed kan beginnen!

1. Notenbrood

Noten zitten boordevol gezonde ingrediënten. Ze bevatten gezonde vetten, veel eiwitten en vezels. Neem 2 sneetjes en beleg deze met eiwitrijk beleg. Bijvoorbeeld een plak kaas of ander hartig beleg. Let wel op dat je niet meer dan 2 sneetjes eet per keer. Noten bevatten veel calorieën, eet het dus met mate.

Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.Notenbrood

2. Amandelwafels

Wafels als ontbijt, wie wil dat nou niet? Deze warme keto wafels zijn gemaakt van amandelmeel. Neem 2 wafels, serveer deze met een eiwitrijk beleg zoals Griekse yoghurt om aan je eiwitten te komen en top af met wat rood fruit. Een echt feestje in de ochtend.

Amandelmeel wafels met boter en aardbeien.
Amandelmeelwafels

3. Knäckebröd

Crackers als ontbijt zijn de ideale oplossing voor als je niet zoveel tijd hebt. Deze crackers zijn gemaakt van pitten en zaden en wat Parmezaanse kaas. Ze zitten vol eiwitten en vezels en zijn laag in koolhydraten. Beleg ze met een eitje of een plakje kaas en je bent klaar voor de dag!


Knäckebröd

4. Omelet met spek

Bij het keto dieet eet je veel eieren. Met een reden, want ei bevat de perfecte combinatie van eiwitten en gezonde vetten. En dit is nou precies wat we willen. Het spek voegt extra vetten toe aan dit gerecht. Met dit ontbijt zal je gegarandeerd verzadigd en voldaan de ochtend doorkomen.

Omelet met spek, tomaat en bieslook.

5. Keto brood

Brood is in onze Nederlandse eetcultuur niet meer weg te denken. Met dit alternatief van ons eigen merk Lowcarbchef hoef je het lekkere broodje in de ochtend niet langer te missen. Het brood bevat bij 2 sneetjes al voldoende eiwit. Beleg hem daarom met voldoende vet, zoals avocado of vette vleeswaren.

Keto brood met zaden en pitten

Lowcarbchef Keto brood

Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

1 reactie

  1. Mooi geschreven Angela, super leuk dat je met zoveel passie kookt en schrijft….heel veel succes

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*