Recept ideeën met Lowcarbchef wraps

7x makkelijke recepten met Lowcarbchef wraps

Met wraps kun je veel meer dan alleen Mexicaanse burritos maken. Zo zijn ze ideaal om koud te eten en te gebruiken voor een snelle lunch, maar je kunt er zelfs ook iets zoets van maken. Wraps uit de supermarkt bevatten helaas aardig wat koolhydraten. Ze worden gemaakt van bloem of mais. Gelukkig hebben wij onze eigen Lowcarbchef wraps! Deze wraps afkomstig uit Spanje zijn vezels en tarwe-eiwitten en bevatten hierdoor, slechts 4,4 gram koolhydraten per stuk. We gebruiken onze wraps zelf veel voor de lunch en zijn er erg blij mee. Daarom delen wij graag met jullie 7 leuke variaties op onze Lowcarbchef wraps, voor elk moment van de dag! De wraps kun je kopen in onze webwinkel: Lowcarbcenter.

Ontbijt wraps

Wraps gebruik je niet alleen als een lekker en voedzaam diner, maar je kunt er ook heerlijke ontbijtjes mee maken. Lowcarbchef wraps zijn rijk aan eiwitten en vezels. Hiermee vormen ze de perfecte basis voor een gezond en volwaardig ontbijt en begin je de dag gelijk goed!

Wrap gevuld met yoghurt en granola

Wrap met yoghurt en granola.
Deze chocolade yoghurt wrap is eigenlijk je bakje yoghurt in een wrap. Het klinkt misschien gek, maar de combi is echt lekker. Voor dit recept hebben we een beetje eiwitpoeder toegevoegd aan de yoghurt. Dit levert wat extra eiwitten en geeft het een lekker smaakje. Voor de echte chocoladeliefhebbers kun je het vanille-eiwitpoeder ook vervangen door een chocolade variant.

Ingrediënten (1 persoon)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Lowcarbchef wrap kort in een hete koekenpan (30 sec).
  2. Laat kort afkoelen en meng ondertussen de Griekse yoghurt met het eiwitpoeder. Voeg eventueel wat erythritol toe om de yoghurt wat zoeter te maken, als er geen zoetstof is toegevoegd aan het eiwitpoeder.
  3. Smeer alle yoghurt op 1 eetlepel na op de helft van de wrap. Strooi wat granola en fruit over de yoghurt en vouw de wrap dicht. Verdeel de laatste eetlepel yoghurt over de wrap en bestrooi met het laatste beetje granola, fruit en eventueel vezelstroop.

Portiegrootte: 1 wrap | Calorieën: 420 kcal | Vetten: 29,9 g | Koolhydraten: 10,8 g | Eiwitten: 18,4 g | Vezels: 16,8 g


Ontbijt burrito

Burrito ontbijtwrap
Deze ontbijt burrito is een heerlijk vullend ontbijtje vol met eiwitten. Deze burrito is gevuld met eieren, kaas, cherrytomaatjes, avocado en een handje rucola. Je kunt hier zelf mee variëren. Je kunt extra groente of bacon toevoegen, maar ook de kruiden kun je veranderen.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 Lowcarbchef wrap
  • 2 eieren (M)
  • scheutje (kokos)melk
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 30 gr geraspte kaas (48+)
  • 4 cherrytomaten
  • 1/4 avocado
  • handje rucola

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren met de melk los en voeg de kruiden toe. Verwarm ondertussen de wrap kort op in een hete koekenpan.
  2. Verwarm een beetje boter of kokosolie in de pan en voeg de losgeklopte eieren toe. Bak als omelet en voeg na een paar minuten de geraspte kaas toe. Sla de omelet dubbel en leg deze in de wrap.
  3. Snijd de cherrytomaten in plakjes en prak de avocado. Voeg de plakjes tomaat, geprakte avocado en rucola toe aan de wrap en vouw helemaal dicht.

Portie: 1 wrap | Calorieën: 479,6 kcal | Vetten: 33,2 g | Koolhydraten: 7,5 g | Eiwitten: 30,2 g | Vezels: 13,8 gram


Lunch wraps

Wraps worden ook steeds vaker als lunch gegeten. Je kunt ze namelijk met van alles vullen en zowel koud als warm eten. Je vult de wrap, rolt hem op en klaar is je wrap. Hieronder zijn twee voedzame en heerlijke wrap ideeën voor een koolhydraatarme lunch.

BLTCA wraps


BLTCA staat voor bacon, lettuce, tomato, chicken, avocado en stamt af van het klassieke Amerikaanse BLT-broodje. Deze wrap kost iets meer tijd om te maken, maar dan heb je ook echt een heerlijke traktatie. De kip is gepaneerd in amandelmeel zodat hij een krokant laagje krijgt. Voor deze wrap heb ik een pesto mayonaise gebruikt, maar dit kan ook een normale mayonaise zijn.

Bekijk het recept voor de BLCTA wraps hier.


Wrap met pesto en kabeljauw

Wrap gevuld met kabeljauw en pesto.
Witvis heeft van zichzelf niet zoveel smaak en bevat niet zoveel vet. Juist daarom gaat het zo goed samen met de pesto. De pesto geeft de vis het vet dat we nodig hebben en net wat extra smaak. Dit recept is binnen 10 minuten klaar. Je kunt de pesto zelf maken of in de winkel kopen, let hierbij wel goed op de ingrediënten.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1/2 groene paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 gr kabeljauw
  • viskruiden of zout en peper
  • 1 Lowcarbchef wrap
  • 1,5 el pesto
  • handje veldsla
  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in dunne reepjes. Verwarm een beetje olijfolie in de pan en kruid de kabeljauwfilet in met zout, peper of viskruiden.
  2. Bak het stukje vis in de pan, totdat deze gaar is. Verwarm ondertussen de wrap kort op in een andere koekenpan.
  3. Smeer de wrap in met een el pesto. Beleg de wrap vervolgens met paprika, kabeljauw, veldsla en Parmezaanse kaas.
  4. Smeer nog een halve el pesto over de kabeljauw en vouw de wrap dicht. Eet smakelijk!

Portie: 1 wrap | Calorieën: 417 kcal | Vetten: 32,7 g | Koolhydraten: 8,6 g | Eiwitten: 32,7 g | Vezels: 13,9 g


Diner wraps

Dat je wraps kan gebruiken als basis tijdens het avondeten is ons door de Mexicaanse eetcultuur goed bijgebracht. Iedereen heeft wel zijn eigen favoriete burrito recept. Dit recept van lowcarbchef is dan ook compleet iets anders. We duiken voor deze ene keer niet in de Mexicaanse eetcultuur, maar maken met onze wraps een Turkse pizza!

Koolhydraatarme Turkse pizza

Turkse pizza met topping.
Een traditionele Turkse pizza is gemaakt met een laagje gehakt, rauwe groente en ligt op een bodem van tarwebloem. Vanwege de bodem bevat deze pizza veel koolhydraten. Voor dit recept gebruiken we de wrap als bodem. Heerlijk voor de zaterdagavond op de bank. Het recept is niet te ingewikkeld, koolhydraatarm en erg lekker. Maak er verse knoflooksaus bij en de Turkse pizza is helemaal af.

Bekijk het recept voor de Turkse pizza hier.


Dessert wraps

Wraps als dessert? Ja, dat kan! Het komt vast wel eens voor dat je na het maken van een diner of lunch een aantal wraps over hebt. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar van deze overgebleven wraps kun je ook een lekker dessert maken. Nadat je deze twee recepten gemaakt hebt, weet ik zeker dat je nooit meer vergeet dat wraps ook een zoete traktatie kunnen zijn.

Cheesecake wraps

Wraps met aardbeien en cheesecake vulling.

De cheesecake krijgt zijn unieke smaak door roomkaas. Deze zachte kaas is laag in koolhydraten en gebruiken we om een heerlijke dessert wrap te maken ofwel een cheesecake wrap! De wraps vullen we met roomkaas. De roomkaas zoeten we met een klein beetje erythritol poedersuiker en krijgt een lekker smaakje door de vanille. Verder voegen we wat aardbeien toe voor een fris smaakje. Een perfecte combi!

Bekijk het recept voor de cheesecake wraps hier.

Dessertpizza met vruchten en noten

Dessertpizza met vruchten.
Een wrap gebruikt als pizzabodem in een heuse dessertpizza! Het is een simpel dessert dat er ook nog eens feestelijk uitziet. Dit dessert is licht gezoet voor degene die niet zo fan zijn van een extreem zoet toetje. Geldt dit niet voor jou? Voeg dan een beetje extra erythritol toe aan de ricotta.

Ingrediënten (4 personen)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de wrap met een theelepel kokosolie in de pan totdat hij een beetje bruin wordt. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Snijd ondertussen de aardbeien in partjes en een klein handje pecannoten klein.
  2. Meng de ricotta met de erythritol, citroensap, vanille-extract en een snufje kaneel.
  3. Smeer de wrap in met de ricotta en beleg met het fruit en de gesneden pecannoten. Leg er ook nog wat hele pecannoten op.
  4. Top af met wat kaneel en eventueel wat erythritol poedersuiker en kokosrasp.

Tip: Liever geen zuivel? De ricotta kun je ook vervangen door kokosyoghurt of kokosroom.

Portie: 1/4 van de pizza | Calorieën: 120 kcal | Vetten: 8,5 g | Koolhydraten: 3,9 g | Eiwitten: 5 g | Vezels: 3,6 g


Andere recept ideeën met wraps

Voor degene die geen genoeg kunnen krijgen, hebben we 3 bonus recepten die al op onze site staan.

  • Koolhydraatarme lunch wraps: dit is een goed voorbeeld van je wrap beleggen met je favoriete beleg, oprollen en klaar is je lunch. Je kunt er eindeloos mee variëren waardoor je lunch nooit saai of standaard wordt.
  • Quesadillas: deze zijn niet alleen heerlijk als lunchgerecht, maar je kunt ze ook perfect serveren als snack. Snijd de quesadilla in puntjes en laat iedereen lekker dippen in wat guacamole.
  • Koolhydraatarme wraprolletjes: deze rolletjes zijn makkelijk te maken, snel klaar en erg lekker. Ideaal voor op een feestje als borrelhapje of als snel tussendoortjes. Deze wraprolletjes zijn gevuld met carpaccio en zalm, maar je kunt er natuurlijk mee doen wat je wil.
Recept ideeën met Lowcarbchef wraps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*