Paasbrunch recepten.

8x Hartige paasbrunch recepten

Morgen is het eerste paasdag! Misschien ga je lekker ontbijten of brunchen met de familie. Als je het koolhydraatarm of keto dieet volgt, is de paastafel een tafel vol verleidingen. Gelukkig zijn er veel speciale koolhydraatarme receptjes die je kunt maken voor Pasen. Zo hebben we gisteren al een lijstje met zoete recepten voor de paasbrunch met jullie gedeeld. De paastafel is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke hartige hapjes. Hierbij onze 8 favoriete hartige paasbrunch recepten.

Ben je meer fan van zoet? Kijk dan naar onze andere blog 8x zoete paasbrunch recepten. Je kunt ze natuurlijk ook combineren en er zo een zoet- hartige brunch tafel van maken.

 1. Gevulde ei muisjes

Een echt uniek en lekker paasrecept zijn deze gevulde ei muisjes. De ei muisjes zijn gevuld met de ei, mayonaise en wat kruiden. De rest van het muisje versieren we met radijs, peperkorrels en bieslook. Leuk om te maken en een feestje voor op tafel.
Gevulde ei-muisjes.
Bekijk het recept voor gevulde ei muisjes.

2. Mini worstenbroodjes

Broodjes met een worstje erin. Het klinkt zo simpel, maar wat is het lekker. Deze koolhydraatarme worstenbroodjes zijn gemaakt met fathead deeg. Fathead deeg is een deeg van geraspte mozzarella, roomkaas en amandelmeel. Deze variant is bijna niet te onderscheiden van de traditionele worstenbroodjes.
Mini worstenbroodjes met fatheaddeeg.
Bekijk het recept voor mini worstenbroodjes.

3. Oeuf en cocotte met spinazie en zalm

Met Pasen staan eieren centraal en dit Franse ei recept is dan ook speciaal voor de paasbrunch gemaakt. Oeuf en cocotte staat voor ei in een pannetje. Door de toevoeging van de gerookte zalm wordt dit recept net wat luxer. Perfect voor tijdens de feestdagen!
Oeuf en cocotte met spinazie en zalm.
Bekijk het recept voor oeuf en cocotte.

4. Bloemkool pannenkoekjes

Voor degene wie denkt dat pannenkoeken alleen bestaan in een zoet concept, kan dit recept zeker niet overslaan. Deze hartige pannenkoekjes zijn gemaakt van bloemkool, ei en kaas. Koolhydraatarm en je krijgt ook nog eens groente binnen bij het ontbijt. Je kunt ze serveren met een sausje of gesneden bosui.

Bekijk het recept voor hartige bloemkool pannenkoekjes.

5. Eiersalade

Eiersalade is een recept waar je van alles mee kan doen. Je kunt het gebruiken als beleg op een broodje of op een koolhydraatarme cracker. Iedereen kan er mee doen wat die wil. Deze eiersalade is lekker romig van smaak en door de kruiden kun je er geen genoeg van krijgen.

Bekijk het recept voor eiersalade.

6. Kaaswafels

Nog zo’n heerlijk recept dat je ook nog eens vitamines en mineralen levert. Deze kaaswafels zijn namelijk gemaakt van bloemkool, ei en natuurlijk kaas. Je kunt deze wafels zowel koud als warm eten en beleggen met waar je op dat moment dan ook maar zin in hebt.
Kaaswafels gemaakt van ei, bloemkool, geraspte kaas en kruiden.
Bekijk het recept voor kaaswafels.

7. Hartige eiermuffins

Muffins zien er mooi en feestelijk uit en kunnen daarom niet ontbreken op de paastafel. Deze muffins zijn heerlijk hartig en je kunt er eindeloos mee variëren. Kijk naar wat je over hebt in de koelkast en bereid hier je hartige ontbijtmuffin mee.
Bord met zes hartige eiermuffins gevuld met ei, spinazie, gehakt, tomaat en nog veel meer!
Bekijk het recept voor eiermuffins.

8. Rösti

De rösti is een pannenkoek die komt uit de Zwitserse keuken. Een klassiek rösti recept is gemaakt van aardappel. In deze koolhydraatarme versie vervangen wij de aardappel door knolselderij. Knolselderij is een groente die het goed doet als vervanging van de aardappel. Je kunt de rösti nog beleggen met bijvoorbeeld groente of crème fraiche. Heerlijke koolhydraatarme rosti gemaakt van knolselderij, Parmezaanse kaas en bacon.
Bekijk het recept voor rösti.

Paasbrunch recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*