8 koolhydraatarme recepten voor moederdag.

8x Koolhydraatarme recepten voor moederdag

Moederdag staat voor de deur en wat is er nu een betere manier om je moeder te laten zien dat je om haar geeft dan met lekker eten? Dit hoeft niet perse ongezond te zijn. Ook als je moeder koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt of suikervrij eet, kun je haar verwennen met een lekker ontbijtje, brunch, snack of dessert  In dit blog artikel delen we 8 heerlijke koolhydraatarme recepten die perfect zijn voor Moederdag. Van ontbijt tot dessert, zoet en hartig, deze recepten zijn niet alleen koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij, maar ook nog eens lekker en gemakkelijk te maken. Dus verras jouw moeder dit jaar met een suikervrije lekkernij en maak haar extra blij!

1. Bosbessen crumble

Een knapperig crumblelaagje bovenop de zachte en sappige bosbessen zorgt voor een perfecte combinatie van smaken en texturen. Of je nu een ontbijt, brunch of diner voor jouw moeder organiseert, deze bosbessen crumble zal zeker indruk maken.
Crumble met bosbessen, zaden, pitten en noten.
Bekijk het recept voor de bosbessen crumble.

2. Amandelmeel pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn niet alleen luchtig en smaakvol, maar ook nog eens glutenvrij en koolhydraatarm, dus perfect voor alle moeders die graag gezond eten. Het amandelmeel zorgt voor een subtiele nootachtige smaak en een knapperige textuur. Serveer deze pannenkoekjes met wat vers fruit en een scheutje suikervrije ahornsiroop voor een feestelijke start van de dag.
Pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel.
Bekijk het recept voor amandelmeel pannenkoekjes.

3. Ontbijttaartje met granola

Wil je jouw moeder op Moederdag verrassen met iets anders dan standaard ontbijt op bed? Probeer dan eens dit heerlijke ontbijttaartje met granola bodem! De combinatie van de krokante granola bodem, romige yoghurtvulling en verse bessen is niet alleen smakelijk, maar ziet er ook nog eens prachtig uit.Ontbijttaartje met granola bodem
Bekijk het recept voor het ontbijttaartje met granola

4. Wentelteefjes

Wentelteefjes zijn een klassieker als het gaat om ontbijtgerechten en zijn perfect om jouw moeder op Moederdag te verwennen. Dit eenvoudige, maar heerlijke gerecht is gemakkelijk te maken en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al in de kast hebt staan.
Wentelteefjes met poedersuiker en bosvruchten.
Bekijk het recept voor wentelteefjes.

5. Chocoladetaart

Wil je jouw moeder dit jaar op Moederdag echt verrassen? Maak dan deze heerlijke chocoladetaart! We hebben op Lowcarbchef veel taart recepten gedeeld, maar dit is toch echt onze favoriet. Zowel de bodem als vulling zijn ontzettend lekker. De hazelnootbodem is krokant en heeft een heerlijke zachte notensmaak. De taartvulling gemaakt van pure chocolade, slagroom, mascarpone en gelatine is lekker smeuïg en heeft een rijke chocoladesmaak.
Chocoladetaart met chocolade bloemen en noten.
Bekijk het recept voor chocoladetaart.

6. Lemon curd cakerol

Is er op moederdag mooi weer voorspeld? Dan is het misschien lekker om iets met een frisse smaak te maken, zoals deze lemon curd cakerol! De cakerol ziet er niet alleen spectaculair uit, maar is ook super eenvoudig te maken.
Cakerol met slagroom en lemon curd.
Bekijk het recept voor lemon curd cakerol

7. Koffie-chocolademousse

Is je moeder gek op toetjes, koffie en chocolade? Dan scoor je zeker punten met deze heerlijke koffie-chocolademousse. Deze zachte, romige en rijke chocolademousse is makkelijk om te maken en heeft een heerlijke koffie- en chocoladesmaak.
Chocolademousse met koffie.
Bekijk het recept voor koffie-chocolademousse.

8. Lemon curd monchoutaart

Op zoek naar een frisse en romige taart om jouw moeder mee te verwennen op Moederdag? Dan is deze lemon curd monchoutaart zeker iets voor jou! De taart heeft een perfecte balans tussen de romige monchou en de frisse citroensmaak van de lemon curd. Een stukje kun je serveren bij de brunch of als lekkernij bij een kopje koffie of thee!
Monchoutaart met lemon curd.
Bekijk het recept voor lemon curd monchoutaart.

8 koolhydraatarme recepten voor moederdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*