Zoete paas recepten, koolhydraatarm en glutenvrij.

8x Zoete paasbrunch recepten

Dit weekend is het alweer Pasen en dat betekent dat we weer mogen uitpakken in de keuken. Deze voorjaarsbrunch is favoriet van vele Nederlanders en dat belooft veel goeds. Een tafel vol lekkers, van hartig tot zoet, voor iedereen staat er met Pasen wel iets lekkers op tafel.

Heb je nog wat paasbrunch inspiratie nodig en ben je op zoek naar een zoete paastafel? Bekijk dan hieronder onze 8 favoriete zoete koolhydraatarme & glutenvrije paasbrunch recepten! Ben je meer fan van hartig? Morgen verschijnt er een inspiratie lijstje vol met hartige paasbrunch receptjes.  Je kunt ze natuurlijk ook combineren en er zo een zoet en hartige brunch tafel van maken!

1. Paasstol

Een echte feestelijke klassieker is de paasstol. Deze koolhydraatarme paasstol is gemaakt met amandelmeel, kokosmeel en erythritol. Je kunt eraan toevoegen wat je lekker vindt. Let wel op dat met elke toevoeging de paasstol iets hoger in koolhydraten komt. Serveer met wat roomboter, een plakje kaas of suikervrije poedersuiker.
Paasstol met amandelspijs.
Bekijk het recept voor de paasstol.

2. Citroen meringue tartelettes

Dit mini taartje is een perfecte toevoeging voor bij de paasbrunch. Een krokante bodem met zoete meringue en een frisse citroenvulling. Ze zijn best machtig en raden daarom aan om een taartje te delen met iemand aan tafel. Zo heb je nog genoeg ruimte over voor de rest van de paastafel!
Tartelettes met citroenvulling en meringue topping.
Bekijk het recept voor citroen meringue tartelettes.

3. Amandelmeel pannenkoekjes

Wie houdt er nou niet van pannenkoeken als ontbijt? Je kunt ze serveren met vers fruit, suikervrije siroop, yoghurt en noem het maar om. Deze koolhydraatarme versie is gemaakt met amandelmeel en is daardoor laag in koolhydraten. Je kunt ze zowel koud als warm eten.
Pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel.
Bekijk het recept voor amandelmeel pannenkoekjes.

4. Suikervrije lemon curd

Lemon curd staat niet alleen leuk op de paastafel het is ook nog eens heerlijk en eenvoudig te bereiden. Het enige wat is aangepast in dit recept ten opzichte van het klassieke recept is de suiker. De suiker hebben we vervangen door erythritol. Let bij het maken goed op de smaak. Hou je niet van te zoet? Voeg dan iets minder erythritol toe.
Lemon curd gezoet met erythritol.
Bekijk het recept voor suikervrije lemon curd.

5. Wentelteefjes

Het maken van deze koolhydraatarme wentelteefjes vergt wat tijd, maar dan heb je ook wat. Deze koolhydraatarme wentelteefjes worden bereid in de oven en hebben een luchtige structuur met een zoete kaneel smaak. Je kunt de wentelteefjes serveren met suikervrije siroop of poedersuiker of vers fruit.
Heerlijke koolhydraatarme wentelteefjes met blauwe bessen en Steviala frost.
Bekijk het recept voor wentelteefjes.

6. Aardbeien gedoopt in chocolade

Twee ingrediënten die het goed doen samen zijn aardbeien en chocolade. Dit recept is met pure chocolade omdat deze chocolade de minste koolhydraten bevat. Wil je ze liever dopen in witte chocolade? Maak dan ons recept voor witte chocolade of gebruik kant-en-klare suikervrije witte chocolade.
Frisse aardbeien gedoopt in pure chocolade.
Bekijk het recept voor aardbeien gedoopt in chocolade.

7. Kaneel swirl cake

Een cake kan natuurlijk niet ontbreken op een zoete paastafel. Deze smeuïge cake is gemaakt met een zoete kaneel swirl en een crunchy topping van pecannoten. De zoetheid heeft iets weg van suikerbrood. Heb je de cake liever wat minder zoet? Gebruik dan wat minder zoetstof.
Cake met kaneel swirl
Bekijk het recept voor kaneel swirl cake.

8. Lemon curd monchoutaart

Een goede afsluiter van de paasbrunch is deze lemon curd monchoutaart. Op onze site staat het recept voor lemon curd. De overgebleven lemon curd kun je namelijk gebruiken bij het maken van deze monchoutaart. Een heerlijke, romige afsluiter met een frisse smaak.
Monchoutaart met lemon curd.
Bekijk het recept voor lemon curd monchoutaart.

Zoete paas recepten, koolhydraatarm en glutenvrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*