Eiwitshakes in een koolhydraatarm dieet

Een eiwitshake is een drankje bestaande uit eiwit in poedervorm, meestal met een smaakje. Eiwit is een van de belangrijkste bouwstenen voor ons lichaam. Het zorgt voor de opbouw van onze spieren, botten en andere weefsels. Eiwitshakes worden vaak gebruikt door sporters om op een makkelijke en snelle manier eiwitten binnen te krijgen, wat zorgt voor een sneller spierherstel.

Waar bestaan eiwitshakes uit?

 Maar waar bestaat dat poeder in de eiwitshakes dan uit? De meeste eiwitpoeders worden gemaakt van wei-eiwit. Wei is een restproduct bij de productie van kaas. Voorheen werd wei als afval gezien en weggegooid door de kaas fabrikanten. Maar na het nader onderzoeken van het bijproduct kwamen wetenschappers erachter dat het een hoogwaardige eiwitbron is met een hoge biologische waarde. Tijdens een speciaal productie proces wordt het vocht onttrokken uit de wei en blijft een hoogwaardig weipoeder over. De twee bekendste soorten wei-eiwit zijn whey eiwit concentraat en whey eiwit isolaat.

  • Whey eiwit concentraat is de meest gebruikte soort wei-eiwit. Dit heeft ten hoogste een eiwitpercentage van 80% en bevat weinig koolhydraten, lactose en vet.
  • Whey eiwit isolaat wordt nog verder opgeschoond en is daarom ook de puurste vorm van de wei-eiwit. Whey isolaat heeft een eiwitpercentage van 90% of hoger en bevat bijna geen koolhydraten en vet. Deze soort wei-eiwit is ook bekend om het feit dat het heel weinig lactose bevat.

Afvallen met eiwitshakes

Eiwitshakes bevatten doorgaans veel minder calorieën dan een normale maaltijd, dit terwijl een eiwitshake zorgt voor een “vol” gevoel. Eiwitshakes worden vaak gebruikt als maaltijdvervanger. Er wordt dan een maaltijd vervangen die rijk is aan calorieën en koolhydraten voor een eiwitshakes laag in calorieën en koolhydraten. Wij raden u aan om maximaal twee maaltijden met eiwitshakes te vervangen. De rest van je calorieën moeten uit gewoon voedsel komen zodat je voldoende vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgt.

Eiwitshakes in een koolhydraatarm dieet

Het beste koolhydraatarme eiwitpoeder bevat veel eiwit en weinig calorieën en suikers. Na het proberen van vele verschillende merken eiwitpoeder heb ik uiteindelijk gekozen voor het merk Optimum Nutrition De eiwitshake van Optimum Nutrition is lekker met water, maar met melk lijkt het net of je een echte milkshake drinkt!

Optimum Nutrition Gold Whey

Een Gold Whey eiwitshake past prima binnen een koolhydraatarm dieet! Een Gold Whey shake bevat weinig koolhydraten en calorieën en levert bouwstoffen, vitamines en mineralen. De Gold Whey shake is een goed hulpmiddel voor iedereen die wilt afslanken en zijn nieuwe gewicht wilt behouden. Snel afslanken gaat namelijk vaak gepaard met het verlies van veel spieren waardoor het lijkt of je veel bent vet hebt verloren. Terwijl je in realiteit maar een klein beetje vet kwijt bent en daarnaast veel spiermassa verliest, dit is natuurlijk niet de bedoeling! Hierdoor kan namelijk het gevreesde jojo effect ontstaan. Door het verlies van spierweefsel gaat je stofwisseling naar beneden en verbrand je minder calorieën. In een Gold Whey shake zitten extra veel eiwitten om zo spiermassa verlies tegen te gaan en de stofwisseling intact te houden.

Voedingswaarden per Gold Whey shake van 29 gram:

  • Calorieën: 164 kcal
  • Vetten: 9,0 gram
  • Koolhydraten: 2,8 gram
  • Eiwitten: 18,0 gram

Bestel de Gold Whey shakebij onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl

Je kunt kiezen uit drie smaken: vanille, aardbei en chocolade. Ik vind zelf de chocolade smaak het lekkerst in een shake, maar de vanille smaak is weer handiger om te gebruiken voor het bakken van koolhydraatarme bakrecepten. Laat ons hieronder in de commentsectie weten wat jullie ervaringen zijn met eiwitshakes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*