Kerstmenu koolhydraatarm & keto.

Koolhydraatarm & Keto Kerstmenu 2021

Iedereen pakt zijn mooiste kleding uit de kast, de familie komt samen en de oven maakt zich klaar om overuren te draaien. Dit kan maar een ding betekenen: het is kerst!

Nog maar een weekje en dan is het zo ver. Tijd voor extra veel gezelligheid en heel veel lekker eten. Lowcarbchef gaat je hierbij helpen! We hebben een kerstmenu samengesteld waarmee je in de mooiste tijd van het jaar, een heerlijk, gemakkelijk en koolhydraatarm menu op tafel zet.

Ben je een echte vleesliefhebber of kun je geen genoeg krijgen van vis? Of ga je toch liever voor vegetarisch? Met dit menu is alles mogelijk! De gerechten kunnen met elkaar gecombineerd worden. Het vega voorgerecht kan bijvoorbeeld ook samen met het vis of vlees hoofdgerecht. Laat je inspireren en kies de gerechten bij elkaar, waar jij het gelukkigst van wordt. Het hele menu zit tussen de 18 en 30 gr koolhydraten totaal, ook als je het combineert. Het volledige recept kun je bekijken door op het blauwe linkje of de foto te klikken.

Voorgerecht

Het is tijd om het spits af te bijten en die eetlust wat te stillen. Een feestelijke klassieker is natuurlijk de zalm. Voor velen een onmisbaar ingrediënt tijdens de kerst. We hebben gekozen om van de zalm een tartaar te maken. Ga je liever voor een vlees voorgerecht, kies dan voor de klassieke carpaccio, maar dan net iets specialer, omgetoverd in een heuze carpaccio salade. Makkelijk klaar te maken en het ziet er ook nog eens fantastisch en smakelijk uit. Liever vanaf het begin al op de verwarmende tour. Ga dan voor deze lekkere broccoli-prei soep. Het soepje kan geserveerd worden met een koolhydraatarm knoflook of focaccia brood. De voorgerechten zijn tussen de 2 en 8 gram koolhydraten per portie.

Carpaccio salade

Carpaccio salade met pesto.
Bekijk het carpaccio salade recept. 

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado.
Bekijk het zalmtartaar recept.

Broccolisoep met prei (vega)

Broccolisoep met prei en broccoli.
Bekijk het broccolisoep recept.

Hoofdgerecht

Met kerst is elke gang in het menu belangrijk, maar het hoofdgerecht moet toch echt de show stelen. Deze drie recepten gaan je hier helemaal mee helpen. Voor de vlees liefhebbers onder ons, is een portie boeuf bourguignon met bloemkoolrijst een heerlijke vulling van de avond. Houd je liever wat meer ruimte over voor het nagerecht? Dan is deze frisse visschotel met tomatensaus een goede optie. Liever geen vlees of vis? Kies dan voor de bloemkool risotto. Zoals we al eerder schreven, zijn paddenstoelen en truffel een gouden combinatie, maar wist je dat truffel ook nog eens het ingrediënt is om een gerecht een feestelijk tintje te geven? Met kerst zeker het proberen waard! De hoofdgerechten zijn allemaal rond de 7 tot 15 gram koolhydraten per portie.

Visschotel in tomatensaus

Visschotel met tomatensaus en kabeljauw.
Bekijk het visschotel recept.

Boeuf bourguignon met bloemkoorijst

Heerlijk portie boeuf bourguignon met bloemkoolrijst.
Bekijk het boeuf bourguignon recept.

Bloemkol risotto met champignons (vega)

Bloemkool risotto met champignons en peterselie.
Bekijk het bloemkool risotto recept.

Bijgerecht

Het heerlijke hoofdgerecht verdient natuurlijk wat extra’s op deze feestelijke dag. Ben je een echte liefhebber van koken of ben je met een groot gezelschap? Dan kun je ze natuurlijk ook alle drie op tafel zetten. Een portie bevat tussen de 4 en 12 gram koolhydraten. Laat je niet afschrikken door dit getal voor een bijgerecht. Het zijn allemaal koolhydraatarme groente met bijna verwaarloosbare hoeveelheden koolhydraten. Elk lichaam heeft iets van koolhydraten nodig om te functioneren en waar kun je ze beter uithalen, dan uit deze vitamine en mineralen bommetjes!

Groene asperges met parmaham

Groene asperges met prosciutto.
Bekijk het groene asperges recept.

Gebakken spruitjes met spekjes en ui (ook lekker zonder spekjes)

Een bord met een portie heerlijke gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten.
Bekijk het gebakken spruitjes recept.

Frisse koolsalade (vega)

Bord met een kleurrijke koolsalade met dressing.
Bekijk het koolsalade recept.

Dessert

De kerst is niet compleet zonder een zoet einde. En laten we eerlijk zijn, dit is toch iedereen zijn favoriet? Ga je liever voor een klassieke tiramisu, of een heerlijke en ja gemakkelijke aardbeien cakerol? Of ga je helemaal los met een heerlijke monchoutaart? Al deze desserts zitten tussen 2 en 4 gram koolhydraten per portie. Genieten dus zonder schuldgevoel.

Keto Tiramisu

Keto tiramisu gemaakt van vanille cake.
Bekijk het tiramisu recept.

Koolhydraatarme cakerol met aardbeien

Cakerol met aardbeien en slagroom.
Bekijk het cakerol recept.

Koolhydraatarme brownie monchoutaart

Monchoutaart met brownie bodem
Bekijk het monchoutaart recept.

Kerstmenu koolhydraatarm & keto.

2 Reacties

  1. Ik heb dit menu bewaard en ga er dit jaar zeker wat van uitproberen. Eens kijken wie het doorheeft dat het hele Kerstmenu kha is!

    Reageer
  2. Mien van neerven

    Hele fijne recepten

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*