Recepten uit het weekmenu week 16.

Koolhydraatarm weekmenu week 16

Het is weer zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw weekmenu. Deze week begint iets anders dan andere weken want het is nog Pasen. Daarom beginnen we het weekmenu met een feestelijk ontbijt op 2e Paasdag.

Deze week willen we weer benadrukken hoe belangrijk het is om voldoende vet en eiwit binnen te krijgen. Vooral tijdens en na de feestdagen verdient dit extra aandacht. Gelukkig is het weekmenu zo opgesteld dat je elke dag weinig koolhydraten binnenkrijgt, maar wel voldoende eiwit en vet. Ook deze week hebben wij weer een bakrecept in het zonnetje gezet zodat iedereen iets heeft om naar uit te kijken in het weekend!

Nog even over vetten en eiwitten

We hebben het al eerder genoemd, maar het blijft belangrijk om te benadrukken. Bij het koolhydraatarm of keto dieet zijn vetten zijn jouw nieuwe vorm van brandstof. Als je te weinig vet eet, krijgt je lichaam niet voldoende brandstof binnen om goed te kunnen functioneren. Eiwitten zijn ook erg belangrijk. Het zijn bouwstoffen van de cellen in ons lichaam. Daarnaast zorgt eiwit voor een verzadigd gevoel. Een richtlijn die wij aanhouden is 20 tot 25 gram eiwitten per maaltijd binnenkrijgen. Veel zoete ontbijt recepten komen niet altijd helemaal aan die 20-25 gram. Een hele simpele oplossing voor dit probleem is om eiwitpoeder toe te voegen aan je gerecht of 1 à 2 gekookt eitjes erbij te nemen.

Wel of geen tussendoortjes?

In het menu nemen we geen tussendoortjes mee omdat je in principe aan deze drie hoofdmaaltijden voldoende moet hebben. Heb je nog steeds veel trek? Begin dan eerst met het iets vergroten van je porties. Is dit een keer niet mogelijk, omdat je bijvoorbeeld te weinig hebt gemaakt? Dan kun je een tussendoortje nemen. Het makkelijkste tussendoortje is een handje ongezouten noten (amandelen, macadamia of pecannoten). Trek in iets zoets? Dan is volvette Griekse yoghurt met bosvruchten een goede keuze. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ons bakrecept van de week te maken. Zo heb je altijd iets zoets in huis.

Weekmenu (18 t/m 24 april)

 OntbijtLunchDiner
MaandagCitroen meringue taartje of hartige eiermuffins 2 kha bolletjes of Leev Qrackers met kaas en kopje tomatensoepGevulde paprika met chorizo en ei
Dinsdag2 kha bolletjes met roerei (2 eieren) met roerbakgroente en evt. geraspte kaastonijnsalade met Leev Qrackers of in i.c.m. met groene salade + kopje tomatensoepGebakken kipfilet met asperges en champignons
WoensdagYoghurt met koolhydraatarme granola + portie eiwitpoeder2 tot 3 Leev Qrackers met kaas en komkommer of 100% pindakaasOvenschotel met prei en gehakt
DonderdagChocolade chiapudding + schepje eiwitpoederGriekse salade met kip en tzatzikiOvenschotel met sperziebonen
VrijdagKeto porridge + evt. schepje eiwitpoederKoolhydraatarme lunch wraps met kipfilet en gekookt eitjeBig Mac ovenschotel
ZaterdagOmelet met spek en tomaatBroccolisoep met prei en sneetje keto broodKoolhydraatarme roti met kip
ZondagKoolhydraatarme crêpes met aardbeienBurrata salade met pestoKoolhydraatarm broodje hotdog (met braadworst)

Bakrecept van de week: Koolhydraatarme bounty’s

Aanbiedingen van de week

Koolhydraatarm eten kan prijziger zijn dan een regulier westers dieet. Het is daarom handig om slim boodschappen te doen, zo kun je veel geld besparen. Ons weekmenu is opgesteld a.d.h.v. aanbiedingen bij verschillende supermarkten. We kijken naar de aanbiedingen van Albert Heijn, Lidl en Lowcarbcenter.

Albert Heijn (19 april t/m 24 april)

Deze week gelden de aanbiedingen vanaf dinsdag. Voor maandag is de chorizo nog in de aanbieding. Bij de AH is vanaf dinsdag het rood fruit weer in de aanbieding, zowel frambozen als aardbeien. Ook hebben zij deze week veel groente in de bonus namelijk rode paprika, prei, sla en sperziebonen. Wat betreft het vis en vlees is de karbonade, tonijn uit blik, kipfilet en braadworst in de aanbieding.

Let bij de tonijn uit blik erop dat je de versie op basis van olijfolie kiest of eventueel op basis van water. Voeg dan zelf wat vet toe. Kies niet voor die op basis van zonnebloemolie! Daarnaast is de kaas, kipfilet en roomkaas bij de AH in de aanbieding. Deze producten komen allemaal terug als beleg in ons weekmenu. We zijn nog niet klaar want ook de Go Tan kokosmelk en sojasaus zijn in de aanbieding. Zijn je noten, pitten of zaden op? Ook daarvoor moet je bij de AH zijn. Deze week zijn deze producten de 2e voor de helft!

Lidl (18 april t/m 24 april)

Bij de Lidl zijn deze week de kipfiletblokjes, prei en ijsbergsla in de aanbieding. Vanaf donderdag zijn ook de sperziebonen in de aanbieding, ideaal voor de ovenschotel! Ook is het vanaf donderdag Italiaanse week bij Lidl. Ze hebben onder andere burrata, tonijn uit blik, ansjovis, pecorino kaas, olijven en ander lekkers in de aanbieding. Lekker voor een borrelplank in het weekend of voor extra toevoeging in je salade.

Lowcarbcenter (17 april t/m 27 april)

Bij Lowcarbcenter kun je de komende 10 dagen de koolhydraatbeperkte crackers van Leev kopen met 20% korting. De crackers van Leev zijn een lekker, gezond en koolhydraatarm alternatief voor reguliere crackers of knäckebröd! De crackers zijn krokant, luchtig en super lekker om te eten als ontbijt of lunch met hartig of zoet beleg.

Recepten uit het weekmenu week 16.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*