Koolhydraatarm weekmenu week 18

We hebben weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. De komende week belooft het iets mooier weer te worden. We hebben daarom veel frisse lente en zomer recepten verwerkt in het menu. Daarnaast is er deze week ook weer aandacht voor het tegen gaan van verspilling. We gebruiken veel ingrediënten opnieuw, zodat je deze voordeliger kunt inkopen. Daarnaast kun je gemakkelijker je restjes groente opnieuw gebruiken en gooi je dus minder weg.

We hebben het weekmenu zo samengesteld dat je voldoende eiwitten en vetten binnenkrijgt, maar de koolhydraatinname laag blijft. De koolhydraten en calorieën per dag of per week hebben we niet vermeld, wij denken dat dit niet nodig is en dat op gevoel eten veel beter is. Mocht je dit toch graag willen uitrekenen, dan kun je bij elk recept de voedingswaarden per portie terugvinden.

Ook deze week hebben we weer een speciaal bakrecept: koolhydraatarme slagroomtruffels. Deze slagroomtruffels zijn leuk om te maken voor bevrijdsingsdag of moederdag!

Minder koolhydraten, meer….

Bij het koolhydraatarm dieet of ketogeen dieet, eet je zo min mogelijk koolhydraten. Waar je eerst voornamelijk koolhydraten gebruikte als branfstof, zijn dat nu vetten en in iets mindere mate eiwitten. Je lichaam zet de vetten om in ketonen, die vervolgens kunnen worden gebruikt als brandstof voor de cellen in je lichaam. Hiervoor gebruik je deels je eigen vetreserves, maar het is ook belangrijk om genoeg vetten te eten via voeding. Naast gezonde vetten zijn eiwitten ook erg belangrijk. Deze zorgen voor het behoud van spiermassa, herstel van cellen en een verzadigd gevoel.

De maaltijden in het menu bevatten de juiste verhouding vet en koolhydraten. Bij de lunch en diner recepten zitten je qua hoeveelheid eiwitten ook goed. Alleen de ontbijtjes bevatten vaak wat minder eiwitten. Een hele simpele oplossing voor dit probleem is om eiwitpoeder toe te voegen aan je gerecht of 1 à 2 gekookt eitjes erbij te nemen.

Wat voor tussendoortjes kun je eten?

In het menu nemen we geen tussendoortjes mee omdat je in principe aan deze drie hoofdmaaltijden voldoende moet hebben. Heb je nog steeds veel trek? Begin dan eerst met het iets vergroten van je porties. Heb je dit al gedaan of heb je te weinig gemaakt. Dan kun je natuurlijk een tussendoortje nemen. Neem dan bij voorkeur een handje ongezouten noten of wat snoepgroente met roomkaas als tussendoortje. Trek in iets zoets? Dan is volvette Griekse yoghurt met bosvruchten  of een blokje pure chocolade (minimaal 85% cacao) een goede keuze. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ons bakrecept van de week te maken, deze week zijn dat de slagroomtruffels.

Weekmenu (2 mei t/m 8 mei)

 OntbijtLunchDiner
MaandagChocolade chiapudding + portie eiwitpoederAvocado salade met kipVisschotel met kabeljauw
DinsdagYoghurt met keto granola en blauwe bessen + evt. portie eiwitpoederKoolhydraatarm broodje gezondKip siam met bloemkoolrijst
Woensdag2 gebakken eieren met spek of gerookte zalm (50 gram) + sneetje keto broodSalade met buffelmozzarella, tomaat en pestoKoolhydraatarme bobotie
DonderdagYoghurt met keto granola en blauwe bessen + evt. portie eiwitpoeder2 keto broodjes met 1/2 avocado, plakje kipfilet en 2 gekookte eierenBloemkoolnasi met kip
VrijdagKoolhydraatarme ontbijtpapOmelet met spek en tomaatGegrilde zalm met avocadosaus
ZaterdagLaagjes ontbijtSalade met zalm en avocado (met overgebleven zalm van gisterenChili con carne
ZondagFrittata met spinazie uit de ovenWrap met krokante kip, bacon en avocadoWitte asperges met zalm en beenham

Bakrecept van de week: Koolhydraatarme slagroomtruffels

Aanbiedingen van de week

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (2 mei t/m 8 mei)

Bij Albert Heijn zijn deze week weer nieuwe bonus aanbiedingen. Op de groente en fruit afdeling vind je onder andere de roma tomaatjes (1 schaal voor €1,49), witte asperges (500 g voor €5,24), avocado (3 voor €3) en bosbessen in de aanbieding. Voor de eiwitten zijn deze week de zalm (€2,09 voor 100 g), gerookte kip (25% korting), kipfiletblokjes (€1 korting), tonijn uit blik (2 +1 gratis) en mozzarella (2e halve prijs) in de bonus. Verder is de AH Zaanlander kaas en diverse vleeswaren voor op het keto brood in de bonus!

Lidl (2 mei t/m 8 mei)

Bij de Lidl is deze week de slamelange (100 g voor €0,79) en babyspinazie in de aanbieding. Ideaal voor de salades die deze week op het menu staan. Daarnaast zijn bij Lidl de witte asperges nog goedkoper dan bij de AH (500 g voor €3,99). Bij de lidl kun je ook voordelig kabeljauw kopen voor de visschotel (500 g voor slechts €8,20). Ook voor de sperziebonen (2 zakken voor €3), trostomaten, puntpaprika’s, limoenen en aardbeien moet je deze week bij Lidl zijn.

Lowcarbcenter (2 mei t/m 8 mei)

Bij Lowcarbcenter is de komende week koolhydraatarme chocola in de aanbieding. Er is keuze uit repen, tabletten, smeltchocolade, bonbons en zelfs suikervrije zeevruchten! Leuk om iets lekkers mee te bakken voor moederdag of zo cadeau te doen!

3 Reacties

  1. Wij maken met ons gezin elke week gebruik van dit weekmenu! Zo fijn! Heel erg bedankt😃

    Reageer
  2. Superbedankt om dit met ons te delen…soms geen tijd om wat opzoekwerk te verrichten maar nu heb ik weer menu’s voor de hele week! Geen reden om de verkeerde weg op te gaan! Nog eens merci!

    Reageer
  3. Wat geweldig dat ik zomaar voor een week recepten gecombineerd krijg via deze site. En dan ook nog waar je voordelig de producten kan kopen. Dankjewel voor de menu weken.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*