Koolhydraatarm weekmenu week 19

Morgen begint een nieuwe week en dat betekent dat we weer een nieuw menu voor je hebben klaarstaan! Deze week belooft een mooie week te worden want het zonnetje blijft de hele week schijnen. Met mooi weer kan het soms lastiger zijn om je aan je vaste schema te houden. Je bent misschien vaker weg of besluit in het zonnetje ergens wat te eten. Geniet hier ook van! Balans is belangrijk. Probeer je zoveel mogelijk vast te houden aan de drie hoofdmaaltijden per dag zodat je over de dag door goed verzadigd bent.

De drie hoofdmaaltijden zijn ontbijt, lunch en diner. Dit zijn ook de drie maaltijden die wij hebben opgenomen in ons weekmenu. Als je dit menu volgt of je vasthoudt aan het menu als richtlijn, zit je elke dag laag zitten in koolhydraten en hoog genoeg in vetten en eiwitten. Als je een dieet volgt is het altijd fijn om uit te kijken naar een snoepmomentje. Vandaar dat we elke week een van onze bakrecepten in het zonnetje zetten. Deze week is dat de frisse yoghurttaart met citroen en blauwe bessen!

Waarom zijn vetten en eiwitten zo belangrijk?

Vetten zijn jouw nieuwe vorm van brandstof. Eet je te weinig vet dan krijgt je lichaam te weinig brandstof binnen om om goed te kunnen functioneren. Eet daarom voldoende gezonde vetten, zoals vet van avocado’s of olijfolie. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, extra belangrijk voor als je wat kilo’s wilt verliezen. Wij gebruiken als richtlijn rond de 20 tot 25 gram eiwitten per maaltijd. Met de maaltijden uit ons menu komt dit helemaal goed. Eet je liever vega, kies dan een goede vleesvervanger met weinig koolhydraten. Veel zoete ontbijt recepten komen helaas niet altijd aan 20 tot 25 gram eiwit. Een hele simpele oplossing voor dit probleem is om eiwitpoeder toe te voegen aan je gerecht of 1 à 2 gekookt eitjes erbij te nemen.

Wel of geen tussendoortjes in het menu?

In het menu nemen we geen tussendoortjes mee omdat je in principe aan deze drie hoofdmaaltijden voldoende moet hebben. Heb je nog steeds veel trek? Begin dan eerst met het iets vergroten van je porties. Heb je een keer te weinig gekookt of echt trek in iets hartigs of zoets? Neem dan bij voorkeur een handje ongezouten noten of snoepgroente (hartig) en als je trek hebt in iets zoets, extra pure chocolade met minimaal 85% cacao. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ons bakrecept van de week te maken. Deze week is dat de frisse yoghurttaart met citroen en blauwe bessen.

Weekmenu (9 mei t/m 15 mei)

 OntbijtLunchDiner
MaandagYoghurt met keto granola en blauwe bessen + portie eiwitpoeder2 Leev crackers met tonijnsalade en rauwkostBloemkool broccolischotel met kip
DinsdagChiapudding met kokos en aardbeien + portie eiwitpoederAvocado salade met kip (gebruik overgebleven kip van maandag)Witlof met zalm en bloemkoolpuree
WoensdagYoghurt met keto granola en blauwe bessen + portie eiwitpoederOmelet met kaas, tomaat en spekreepjesAziatische wok met kip en bloemkoolrijst
DonderdagKeto porridge + portie eiwitpoeder2 Leev crackers met ½ avocado, kaas en 2 gekookte eitjes

Courgetti carbonara (Gebruik spekreepjes van woensdag)
VrijdagEiwrap met zalm en spinazieBloemkoolsalade met kaas (+ gekookt ei)
Paprika nacho’s met gehakt en avocado
ZaterdagAmandelmeel pannenkoekjesKoolhydraatarme Turkse pizza met gehakt van vrijdag
Courgette enchiladas
Zondag2 Koolhydraatarme broodjes met gekookt ei of plakje kaasThaise biefstuksaladeKip jambalaya met bloemkoorlijst

Bakrecept van de week: Frisse yoghurttaart met citroen en blauwe bessen

Aanbiedingen van de week

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen bij de supermarkten en onze eigen webwinkel Lowcarbcenter. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel veel geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en vaak in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (9 mei t/m 15 mei)


Bij de Albert Heijn zijn deze week veel koolhydraatarme groenten in de bonus zoals komkommer (2 voor €1), puntpaprika (2 voor €1,19), snijbonen en snoepgroenten (3 voor €5). Ook avocado’s (3 voor €3) en bosbessen (1+1 gratis) zijn deze week weer in de aanbieding. Voor de eiwitten moet je ook bij de AH zijn want deze week zijn de biefstuk (25% korting), blije kip eieren (10% korting), gerookte zalm (1€ korting), biologische kaas en Parmezaanse kaas in de bonus. Allemaal terug te vinden in ons weekmenu!

Lidl (9 mei t/m 15 mei)


Bij Lidl zijn deze week ook lekker veel groente in de aanbieding. Voorgesneden broccoli en bloemkoolroosjes (25% korting), maar ook spinazie (47% korting), rode paprika (3 voor €1,49), aubergines, snackgroente (3 voor €5) en witlof. Verder moet je deze week ook bij de Lidl zijn voor kipfilet (€7,49 voor 800 g) en ongebrande notenmix.

Lowcarbcenter (9 mei t/m 15 mei)


Bij Lowcarbcenter zijn deze week geen producten in de aanbieding. Wel is er een speciale kortingscode voor iedereen die ons weekmenu gebruikt voor inspiratie. Met de kortingscode WEEK19 krijg je 10% korting op je gehele bestelling. Ideaal als nog je keto granola, Leev crackers of eiwitpoeder voor deze week moet kopen. De code kun je activeren door in je winkelmandje WEEK19 in te vullen in het veld kortingscode.

Bekijk ook onze eerder gepubliceerde weekmenu’s voor meer inspiratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*