Koolhydraatarm weekmenu week 26

We hebben weer een heerlijk koolhydraatarm weekmenu voor jullie samengesteld. Het menu is helemaal aangepast op de aanbiedingen van onze eigen webshop lowcarbcenter, de Albert Heijn en Lidl. Probeer je ook deze week weer zoveel mogelijk vast te houden aan de drie hoofdmaaltijden per dag. De drie hoofdmaaltijden zijn ontbijt, lunch en diner. Dit zijn ook de drie maaltijden die wij hebben opgenomen in ons weekmenu. Als je dit menu volgt of je vasthoudt aan het menu als richtlijn, zit je elke dag laag in koolhydraten en hoog genoeg in vetten en eiwitten. Voor dit weekend ook weer een lekker fris bakrecept om aankomend weekend van te genieten!

Waarom zijn vetten en eiwitten zo belangrijk?

Bij het koolhydraatarm of keto dieet eet je zo min mogelijk koolhydraten (ca. 25 tot 50 gram per dag). Je schakelt over op het verbranden van koolhydraten voor energie naar vetverbranding. Vetten zijn dus jouw nieuwe vorm van brandstof.  Je gebruikt hiervoor gedeeltelijk je eigen vetreserves. Het is echter nodig om dit ook aan te vullen door gezonde vetten te eten. Eet je te weinig vet dan heeft het lichaam onvoldoende brandstof om goed te kunnen functioneren.

Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, extra belangrijk voor als je wat kilo’s wilt verliezen. Je moet rond 20-25 g eiwitten per maaltijd binnenkrijgen. Veel zoete ontbijt recepten komen niet altijd helemaal aan die 20-25 gram. Een hele simpele oplossing voor dit probleem is om een portie eiwitpoeder en een eetlepel collageen toe te voegen aan je gerecht. Je kunt ook 1 à 2 gekookte eitjes bij een bakje yoghurt of cracker nemen.

Waar zijn de tussendoortjes?

In het menu nemen we geen tussendoortjes mee omdat je in principe aan deze drie hoofdmaaltijden voldoende moet hebben. Heb je nog steeds veel trek? Begin dan eerst met het iets vergroten van je porties. Heb je toch echt behoefte aan een snack tussendoor neem dan bijvoorbeeld een handje ongezouten noten. Trek in iets zoets? Dan is volvette Griekse yoghurt met rood fruit een goede keuze. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ons bakrecept van de week te maken. Kies altijd een tussendoortje met weinig koolhydraten en veel eiwitten en gezonde vetten.

Weekmenu (27 juni t/m 3 juli)

 OntbijtLunchDiner
MaandagYoghurt met keto granola en frambozen + portie eiwitpoeder2 keto broodjes rijk belegd met eiersalade(eet 2 eieren per persoon) + wat rauwkost

Gevulde paprika met gehakt
DinsdagChiapudding met kokos en aardbeien
+ portie eiwitpoeder en el collageen
Salade met makreel en rode bietKip jambalaya met bloemkoolrijst
WoensdagGroene smoothie bowl met keto granola2 sneetjes keto brood met ½ avocado 2 gekookte/gebakken eieren en sla
Koolraap tagliatelle met garnalen
DonderdagKeto porridgeKoolhydraatarme shakshuka met 2 plakjes keto stokbrood
Prei kerrie ovenschotel met gehakt
VrijdagYoghurt met keto granola en frambozen + portie eiwitpoederOmelet met champignons en geitenkaas1 portie koolhydraatarme bami goreng
ZaterdagWentelteefjes gemaakt van lowcarbchefs keto broodmix

(Komt vrijdag online)
Wraps met krokante kip, bacon en avocadoGevulde courgette met pizzatopping
Zondag2 Ontbijtmuffins met ei en baconOosterse salade met tonijnRendang met bloemkoolrijst

Bakrecept van de week: Koolhydraatarme slagroomtaart

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (27 juni t/m 3 juli)


Deze week bij de AH zijn de rode paprika’s 1+1 en de bramen en frambozen met 30% korting. Alle grootverpakkingen sla zijn ook met 25% korting. Ideaal voor de lunch. Verder zijn de vleestomaten, avocado’s in de bonus. Voor de eiwitten van deze week zijn de gerookte makreel, runderlappen en blije kip eieren in de aanbieding. Ook de Rio Mare tonijn in olijfolie is deze week met korting.

Lidl (27 juni t/m 3 juli)


Bij de Lidl hebben ze deze week veel groenten in de aanbieding! De ijsbergsla, zoete tomaatjes, komkommer, courgettes, prei, champignons en sla melange zijn deze week in de aanbieding. Vanaf donderdag komen daar ook nog paksoi, verse spinazie, venkel en lente-ui bij. Andere fijne aanbiedingen bij Lidl deze week zijn de grootverpakking walnoten voor €5,99 en de grootverpakking garnalen voor €7,99.

Lowcarbcenter (26 juni t/m 3 juli)


Bij Lowcarbcenter kun je tot en met zondag profiteren van 10% korting op alle Low Carb producten van Lowcarbcenter die we in het menu van deze week hebben gebruikt. Zo is er korting op o.a. de Lowcabrhcef keto broodmix, diverse granola en eiwitpoeder. Gebruik hiervoor de code WEEK26 in je winkelmandje. Shop nu bij Lowcarbcenter en gebruik de code WEEK26 voor 10% korting op alles wat we in het menu hebben gebruikt

Bekijk ook onze eerder gepubliceerde weekmenu’s voor meer inspiratie! Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*