Weekmenu voor week 29.

Koolhydraatarm weekmenu week 29

Het wordt de komende dagen tropisch warm in Nederland. In sommige delen van het land zelfs boven de 35 graden! Bij deze temperaturen is het belangrijk om goed te drinken en rustig aan te doen. Ook kunnen verleidingen groter zijn, doordat je minder zin hebt om uitgebreid te koken. Gelukkig maak je alle maaltijden ins ons menu snel klaar, zodat je niet te lang boven de warme pannen hoeft te staan.

Net als alle andere week hebben wij het weekmenu weer aangepast op de aanbiedingen van de Lidl en Albert Heijn. Je kunt de maaltijden natuurlijk met elkaar verwisselen, maar let erop dat je niet meer dan 3 dagen achter elkaar hetzelfde eet. Ontbijt je graag met je bakje yoghurt? Varieer dan na drie dagen met een ander ontbijtje voor een fijne spijsvertering. Ook deze week hebben we weer een smulrecept voor jullie, dit keer geen bakrecept, maar twee recepten voor koolhydraatarm ijs!

Richtlijnen voor koolhydraatarm eten

Elke week schrijven we een stukje over de belangrijkste punten waar je aan moet denken bij het volgen van een koolhydraatarm dieet. We hebben ze hieronder even kort onder elkaar opgesomd zodat je bij jezelf kunt controleren of dit goed gaat.

Eetmomenten

  • Probeer je eetmomenten te beperken tot drie hoofdmaaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten.
  • Zorg dat er rond de 3 à 4 uur tussen de volgende maaltijd in zit zodat je lichaam de vorige maaltijd rustig kan verteren.
  • Merk je dat je toch nog veel trek hebt. Vergroot dan je porties met extra eiwitten. Niet voldoende? Neem een eiwitrijk tussendoortje zoals een plak koolhydraatarme ontbijtkoek met amandelpasta zodat vetten en eiwitten binnenkrijgt.

Maaltijden

  • Focus je niet teveel op de portiegroottes op onze website. De hoeveelheid die je nodig hebt, verschilt per persoon. Eet tot je vol bent, maar zorg wel dat je voldoende eiwit en vet eet bij een maaltijd. Je wilt niet na twee uur weer trek hebben.
  • Zorg voor minimaal 25 gram eiwitten per maaltijd. Dit is wel afhankelijk van je levensstijl en gewicht. De één heeft wat meer nodig dan de ander.
  • Zorg voor minimaal 2 eetlepels vet bij een maaltijd zoals 2 eetlepels olijfolie in een salade of vette kokosmelk in je ontbijt.

Algemeen

  • Haal je koolhydraten uit (groene) groente en maak je niet druk om deze hoeveelheid (minimaal 200 gram per dag).
  • Heb je weinig energie? Dan eet je waarschijnlijk te weinig gezonde vetten. Verhoog dit eventueel door olijfolie of avocado toe te voegen aan maaltijden.
  • Neem geen koffie een half uur voor, tijdens en tot een half uur na een hoofdmaaltijd. Koffie heeft een negatieve invloed op de opname van bepaalde voedingsstoffen.

Als je het even kwijt bent of je het koolhydraatarm dieet wel goed doet, pak dan deze bovenstaande lijst erbij en bekijk of je maaltijden op een dag aan de bovenstaande punten voldoen. Wil je meer weten? Lees dan onze uitgebreide artikelen over het keto en koolhydraatarm dieet.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de hoeveelheid koolhydraten als je het weekmenu volgt. Het menu is zo opgesteld dat je laag genoeg zit in koolhydraten, of je nou iets meer of minder van een gerecht eet. Daarbij zorgen we altijd dat je voldoende eiwitten en vetten binnenkrijgt zodat je energiek en verzadigd de dag doorkomt.

Weekmenu (18 juli t/m 24 juli)

 OntbijtLunchDiner
MaandagKokosyoghurt met keto granola, rood fruit en portie eiwitpoeder3 koolhydraatarme crackers met tonijnsalade (1 blikje op olijfolie basis) + gekookt ei en rauwkostKip teriyaki met bloemkoolrijst
DinsdagLaagjes chiapudding met rood fruitGerookte kip salade2 hamburgers met kaas, sla en tomaat + portie sperziebonensalade met feta
WoensdagRode smoothie bowl3 koolhydraatarme crackers met eiersalade + rauwkost en ½ avocadoSla wraps met Mexicaanse kip
DonderdagKokosyoghurt met keto granola, rood fruit en portie eiwitpoeder4 hartige bloemkool pannenkoekjes + hartig sausje (liefst met eiwitten zoals yoghurt)Indiase curry ovenschotel
VrijdagKoolhydraatarme bloemkool overnight oats Omelet met champignons en geitenkaasGevulde paprika met tofu
ZaterdagChocolade pannekoeken + portie eiwitpoeder in beslagSalade met gerookte zalm en avocadoKoolhydraatarme aubergine lasagne
ZondagLaagjes chiapudding met rood fruitKoolhydraatarme mini quiche met geitenkaasPaprika nachos met gehakt

Deze week hebben we ook weer een heerlijk Smul receptvoor jullie klaar staan. Ontsnap even van de zon en bak dit heerlijke recept om lekker in het weekend van te kunnen genieten. Smulrecept van de week: Koolhydraatarm chocolade schepijs of onze koolhydraatarme waterijsjes.

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu

Albert Heijn (18 juli t/m 24 juli)


Deze week zijn bij de AH op de vlees/vis afdeling de gerookte kip, hamburgers, biologische tofu en yorkham in de bonus. De AH-geitenkaasschijfjes zijn deze week met 10% korting en de AH Zaanlander kaas met 25% korting. Deze week is ook de AH plantaardige kokosyoghurt in de aanbieding. De tonijn uit blik, sardines en ansjovis van Fish Tales zijn ook met 25% korting. Op de versafdeling zijn deze week de frambozen, blauwe bessen, rode paprika, ijsbergsla, sperziebonen en broccoli in de bonus.

Lidl (18 juli t/m 24 juli)


Bij de Lidl zijn deze week op de versafdeling de blauwe bessen, Hollandse aardbeien , bloemkool en broccoliroosjes, aubergines, roma tomaten, puntpaprika’s en verse kruiden in de aanbieding. Een hele fijne aanbieding van lidl is dat deze week de courgetti, bloemkool en broccolirijst met 24% korting zijn. Haal deze week 2 pakken voor €2,99! Vanaf zaterdag is een hele zalmzijde per 100 gram voor €1,49. Heerlijk om de omega 3 wat aan te vullen dit weekend.

Lowcarbcenter (20 juli t/m 27 juli)


Bij Lowcarbcenter kun je tot en met zondag profiteren van 10% korting op alle Low Carb producten van Lowcarbcenter die we in het menu van deze week hebben gebruikt. Zo is er korting op o.a. diverse granola en eiwitpoeder. Gebruik hiervoor de code WEEK29 in je winkelmandje. Shop nu bij Lowcarbcenter en gebruik de code WEEK29 voor 10% korting op alles wat we in het menu hebben gebruikt

Bekijk ook onze eerder gepubliceerde weekmenu’s voor meer inspiratie! Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Weekmenu voor week 29.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*