Lijstje met koolhydraatarme groente

Iedereen weet dat groente goed is voor de gezondheid. Groente levert belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Zo vind je in groente onder andere vitamine A, vitamine C, vitamine B11, ijzer, kalium en calcium. Daarnaast zitten er in groente ook veel bioactieve stoffen. Dit zijn niet essentiële voedingstoffen die een positieve rol kunnen spelen bij de gezondheid. Groente is dus een belangrijk onderdeel van ons dieet. Ook als je het koolhydraatarm dieet volgt is het verstandig om groente te blijven eten. Er is echter wel een verschil in het aantal koolhydraten tussen de verschillende soorten groenten. In dit artikel vind je een lijst met alle koolhydraatarme groentes en de bijbehorende voedingswaarden.

Koolhydraatarme groente

Voor koolhydraatarme groente geldt een algemene regel: als het boven de grond groeit is het laag in koolhydraten en geschikt om te eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet. Op de afbeelding hierboven staan een aantal koolhydraatarme groente met naast elke groente de hoeveelheid netto koolhydraten per 100 gram.

Koolhydraatarme knollen, bollen en wortels

Knollen en wortels groeien onder de grond en bevatten over het algemeen veel koolhydraten. Toch zijn er wel een aantal knollen, bollen en wortels die je kunt eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet. Goede keuzes zijn ui, rode biet, knolselderij en wortel. Deze knollen, bollen en wortels bevatten 7 gr koolhydraten per 100 gram.

Lijstje met koolhydraatarme groentes

Hieronder een overzicht van alle koolhydraatarme groentes die geschikt zijn om te eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet. De groentes zijn automatisch gesorteerd op de hoeveelheid koolhydraten per 100 gram.

ProductKoolhydraten per 100 gram (rauw)
Krop sla0,3
Champignons0,4
Broccoli0,7
Broccoli0,8
Spinazie0,9
Komkommer1,3
Paksoi1,4
Boerenkool1,6
Avocado1,8
Sperziebonen1,8
Pompoen2,0
Wortelpeterselie2,0
Courgette2,3
Paprika (groen)2,5
Groene asperges2,8
Tomaat2,9
Prei3,0
Rode kool3,0
Bloemkool3,0
Aubergine3,0
Paprika (geel)3,9
Radijs4,0
Witte kool4,0
Lente-ui4,2
Paprika (rood)4,3
Knolselderij4,9
Koolraap5,0
Wortel5,3
Spruitjes5,6
Rode bieten6,0
Gele ui6,3
Pastinaak11,0

*Bron NEVO tabel RIVM

Bekijk ook ons lijstje met koolhydraatarm fruit!

5 Reacties

 1. Zoooo blij met deze site. Leer heel veel en ben al 10 kilo kwijt! Nu nog 8 kilo en dan ben ik op mijn vitale gewicht!!

  Reageer
 2. Fijne informatie nu aan de gang

  Reageer
 3. Zeer goede en interessante informatie

  Reageer
 4. Elsjefiederelsje

  Interessant en goede informatie ook!

  Reageer
 5. Goeie blog

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*