Menu met recepten voor het kerstdiner.

Koolhydraatarm kerstmenu 2022

Het aftellen is begonnen want het zijn nog maar een paar dagen tot kerst. Met zoveel recepten op onze site is het lastig kiezen wat je nu daadwerkelijk op het kerstmenu gaat zetten. Met heel wat nieuwe, maar ook oude recepten komen we dit jaar weer met een nieuw Lowcarbchef kerstmenu! Hopelijk scheelt dit wat tijd en kun je hier een heerlijk kerstmenu mee samenstellen.

Keuze uit 4 menu’s
Er zijn vier opties waarvan alle gerechten met elkaar gewisseld kunnen worden. Elk kerstmenu is laag in koolhydraten en bevat voldoende eiwitten en vetten. Er is een kerstmenu voor de vleesliefhebbers, maar ook voor de vegetariërs en visfanaten. Als kers op de taart hebben we ook een voorbeeld kerstmenu gemaakt met alle drie de combinaties + een extra gang mocht je helemaal willen uitpakken. Via het blauwe linkje krijg je het gehele recept te zien. Onder alle kerstmenu’s staan nog enkele losse gerechten die ook heerlijk zijn tijdens de kerst en ook goed passen in een kerstmenu.

Kerstmenu met vlees

Hieronder een koolhydraatarm kerstmenu samengesteld voor vlees liefhebbers. We beginnen het diner met een heerlijke carpaccio salade. Met deze salade maak je iets dat net even beter smaak en meer bijzonder is dan een standaard carpaccio. Voor het hoofdgerecht kiezen we geen standaard biefstukje, maar een rundvlees stoofpot bomvol smaak! Bij het stoofpotje serveer je groene asperges met parmaham en eventueel wat bloemkoolrijst. We sluiten de avond af met een grand dessert, namelijk een zelfgemaakte ijstaart!

Voorgerecht: Carpaccio salade

Carpaccio salade met pesto.
Bekijk het carpaccio salade recept. 

Hoofdgerecht: Stoofpotje rundvlees met pompoen

Stoofpotje rundvlees met pompoen
Bekijk het stoofpotje met rundvlees recept.

Bijgerecht: Groene asperges met parmaham

Groene asperges met prosciutto.
Bekijk het groene asperges met parmaham recept.

Dessert : Koolhydraatarme ijstaart

Ijstaart met frambozen en chocolade.
Bekijk het ijstaart recept.


Kerstmenu met vis

Ben je een echte visliefhebber? Dan is dit kerstmenu iets voor jou. We hebben voor elke gang onze favoriete vis recepten uitgekozen. We beginnen het diner met een luxe zalmbonbon gevuld met garnalen. Het hoofdgerecht bestaat uit een luxe stukje kabeljauwfilet met een heerlijke kruidige topping. Bij de kabeljauw serveer je een beetje bloemkoolrijst en romige sperziebonen uit de oven. Het diner sluiten we af met een onweerstaanbaar lekker dessert, namelijk een monchoutaart in een glaasje. Dit is dan het enige gerecht zonder vis in dit menu.

Voorgerecht: Zalmbonbon

Zalmbonbon met garnalen
Bekijk het zalmbonbon recept.

Hoofdgerecht: Kabeljauw met mosterd-topping

Kabeljauw met mosterd-topping
Bekijk het kabeljauw met mosterd-topping recept.

Bijgerecht: Ovenschotel met sperziebonen

Ovenschotel met sperziebonen, spekjes en champignons.
Bekijk het ovenschotel met sperziebonen recept.

Dessert: Monchoutaart in een glaasje

Monchoutaart in een glaasje
Bekijk het monchoutaart in een glaasje recept.


Vega kerstmenu

Eet je vegetarisch of heb je even geen zin in vlees of vis? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Speciaal voor iedereen die vega eet, hebben we een compleet vega kerstmenu. Met als voorgerecht een smaakvol soepje gemaakt van geroosterde pastinaak. Het hoofdgerecht smaakt niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens geweldig uit. De pompoenrollade vul je met boerenkool of spinazie en serveer je eventueel met een frisse salade. Dit is niet nodig, want de pompoen vult al behoorlijk. Het diner sluiten we af met een zachte koffiemousse.

Voorgerecht: Geroosterde pastinaaksoep

Pastinaaksoep met feta en walnoten.
Bekijk het geroosterde pastinaak soep recept.

Hoofdgerecht: Gevulde pompoenrollade

Gevulde pompoenrollade met geitenkaas.
Bekijk het gevulde pompoenrollade recept.

Bijgerecht: Groene frisse salade

Frisse groene salade met vinaigrette.
Bekijk het groene frisse salade recept.

Dessert: Koolhydraatarme koffie-chocolademousse

Chocolademousse met koffie.
Bekijk het koffie-chocolademousse recept.


Deluxe menu met 5 gerechten

Houd je van verschillende smaakjes en wil je van alles wat proberen? Dan is het deluxe menu met 5 gerechten iets voor jou. In dit menu serveren we iets kleinere porties, maar voegen we een tussengerecht toe. We starten het diner met een luxe cocktail van riverkreeftjes. Daarna serveren we als tussengerecht een soepje met broccoli en prei, zodat we in de keuken ondertussen aan de slag kunnen met het hoofdgerecht: hertenbiefstuk met een puree van pastinaak! Geen fan van wild? Maak er dan een kogelbiefstukje van. Bij het biefstukje serveren we een paar stoofpeertjes. We sluiten af met een klassiek dessert, een koolhydraatarme chocoladepudding.

Voorgerecht: Rivierkreeftjes cocktail

Cocktail met rivierkreeftjes.
Bekijk het rivierkreeftjescocktail recept.

Tussengerecht: Broccolisoep met prei

Broccolisoep met prei en broccoli.
Bekijk het broccolisoep met prei recept.

Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met pastinaakpuree

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree.
Bekijk het hertenbiefstuk recept.

Bijgerecht: Koolhydraatbeperkte stoofpeertjes

Stoofpeertjes.
Bekijk het stoofpeertjes recept.

Nagerecht: Koolhydraatarme chocoladepudding

Chocoladepudding met slagroom.
Bekijk het chocoladepudding recept.

Andere lekkere gerechten voor kerst

De bovenstaande menu’s zijn speciaal door ons samengesteld. Je kunt natuurlijk ook je eigen menu samenstellen. Op onze site staan genoeg feestelijke recepten die je met kerst kunt serveren. Voorbeelden zijn:

Voor- of tussengerecht:

Hoofdgerecht:

Bijgerecht:

Dessert:

Hopelijk kun je met deze recepten zelf een lekker kerstmenu samenstellen. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig en gezond 2023! Geniet vooral van al het lekkers en de gezelligheid om je heen.

Menu met recepten voor het kerstdiner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*