Koolhydraatarm weekmenu week 21.

Koolhydraatarm weekmenu week 21 – 2024

Nog een kleine 8 weken te gaan tot de zomervakantie! Ik ga me de komende 8 weken weer strikter houden aan mijn gezonde leefstijl, zodat ik in de zomer de fitste versie van mijzelf ben. Doe je ook mee? Ik volg hiervoor het koolhydraatarm weekmenu dat we elke week met ons team samenstellen a.d.h.v. de aanbiedingen in de supermarkten. Zo maken we een eetpatroon wat best duur kan zijn, een stukje betaalbaarder.

We hopen je deze week te inspireren met ons speciaal samengestelde weekmenu voor week 21 (20 t/m 26 mei). Naast alle gezonde maaltijden hebben we deze week ook een heerlijk smulrecept voor je: een koolhydraatarme citroen kwarktaart; lekker fris en perfect om je trek in zoetigheid mee te stillen. Veel succes en smakelijk eten deze week!

Tips voor bij het weekmenu

In ons menu geven we voor elke dag 3 maaltijdsuggesties (ontbijt, lunch, diner). Dit kunnen recepten zijn, maar ook makkelijke maaltijden, zoals een bakje kwark of yoghurt met keto granola en bosvruchten. De maaltijden kiezen we niet willekeurig uit. We kijken altijd eerst naar de aanbiedingen van de week bij AH en Lidl. De producten die in de aanbieding zijn, gebruiken we bij voorkeur altijd in ons menu. Zo besparen we geld en eten we met het seizoen mee. We proberen zoveel mogelijk te varieren in het menu, maar dit betekent niet dat je elke dag wat anders hoeft te eten. Heb je een restje over? Dan kun je dit ook de volgende dag eten (als het een volwaardig portie is) en de geplande maaltijd  uit het menu laten vervallen. Vind je een ontbijtje uit dit menu lekker? Dan kun je dit ook vaker eten in de week.

Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Waarom staan er geen voedingswaarde in het menu?

Alle maaltijden in het menu zijn koolhydraatarm en bevatten een macronutriënten verhouding die past binnen een koolhydraatarm eetpatroon. We hebben ervoor gekozen om geen dagelijkse totalen op te nemen, en daar is een goede reden voor. Ieder mens is uniek en heeft een andere stofwisseling, de energiebehoefte van een persoon kan hierdoor sterk verschillen. Bij elk recept staan wel de voedingswaarde, zodat je zelf kunt berekenen wat voor jou geschikt is. Misschien heb je genoeg aan een 0,5 portie van een recept of juist het 1,5 portie. Dit ontdek je snel genoeg door aan de slag te gaan met het menu en de gerechten te bereiden!

Weekmenu (20 t/m 26 mei)

OntbijtLunchDiner
MaandagAmandelpannenkoekjes met verse aardbeien1,5 portie salade met halloumiAziatische wok met kip en bloemkoolrijst
Dinsdag150 g Griekse yoghurt (10% vet) of volle kwark met keto granola en blauwe bessen2 of 3 kha crackers met ½ geprakte avocado en 2 gekookte eitjesWitte asperges met zalm en tomatentapenade
WoensdagKeto ontbijtpapSalade met gerookte zalmShoarma bowl
Donderdag 150 g Griekse yoghurt (10% vet) of volle kwark met keto granola en blauwe bessen2 of 3 kha crackers met tonijnsaladeSpinaziequiche met frisse salade
Vrijdag 2 keto broodjes met ½ avocado geprakt en 2 gekookte eitjesSalade met gerookte kipPaprika nacho’s met gehakt en avocado
Zaterdag Koolhydraatarme zadentaartjes met yoghurt2 sneetjes keto of kha witbrood met Surinaamse eiersaladeKip stroganoff met bloemkoolrijst
Zondag Vasten tot 11 of 12 uurBLT SaladeAubergine lasagne

Smulrecept van de week: koolhydraatarme citroenkwarktaart

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (20 t/m 26 mei)

Aanbiedingen week 21 Albert Heijn.

Lidl (20 t/m 26 mei)

Aanbieding week 21 Lidl.

Basisproducten voor een koolhydraatarme levensstijl

In ons weekmenu gebruiken we voor o.a. de ontbijtjes vaak speciale koolhydraatarme producten die je niet overal kunt kopen. Hieronder een overzicht van de speciale producten die we het meest gebruiken in onze recepten:

Deze producten kun je kopen in onze webwinkel (Lowcarbcenter), zo weet je zeker dat je de juiste producten in huis haalt en steun je ons om deze weekmenu’s te blijven maken!

Tot 40% Korting op Good Good bij Lowcarbcenter (t/m 26 mei)

40% Korting op Good Good bij Lowcarbcenter
Naast onze receptensite hebben we ook onze eigen webshop met koolhydraatarme producten. In onze shop hebben we elke week een nieuwe kortingsactie op een merk of productgroep! Deze week hebben we alle producten van Good Good in de aanbieding (tot 40% korting). Er is keuze uit koolhydraatarme jam, chocopasta, chocoladereepjes, zoetstoffenn en stropen. Door je koolhydraatarme boodschappen te doen in onze shop (Lowcarbcenter) steun je ons enorm! Met jouw steun kunnen we doorgaan met het delen van het gratis weekmenu en nieuwe recepten!

Boekentip: Lowcarbchef Kookboek

Vind je het fijn om liever vanuit een boek te koken? Dan is ons eerste eigen hardcover kookboek ‘Lowcarbchef – het complete koolhydraatarme kookboek’ iets voor jou! Dit boek is een must have voor iedereen die graag koolhydraatarm eet of er mee wilt beginnen. Het boek bevat meer dan 100 van onze meest geliefde koolhydraatarme recepten en 4 volledige weekmenu’s. Klik op het plaatje of de link onder het plaatje om het boek te bekijken.

Lowcarbchef kookboek
Bekijk en bestel het boek hier.

Koolhydraatarm weekmenu week 21.

1 reactie

  1. Annemie Meeus

    Lekkere weekmenu was het. Heb niet elke dag volledig kunnen doornemen, maar het is toch steeds een inspiratiebron hierzo! Bedankt voor wekelijks dit te doen!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*