Weekmenu met koolhydraatarme maaltijden.

Koolhydraatarm weekmenu week 27 – 2023

We hebben een nieuw weekmenu voor jullie gemaakt! Het weekmenu is speciaal samengesteld voor de komende week (3 juli t/m 9 juli). Het is de afgelopen week gelukkig (vind ik zelf) iets afgekoeld in Nederland. Dit maakt het koken weer aangenamer en maakt het makkelijker om onze maaltijden weer vooruit te plannen. Deze week warmt het weer langzaam op en hier hebben we ons menu ook op aangepast. In het nieuwe menu vind je 3 nieuwe recepten met aan het eind van de week verfrissende zomermaaltijden.

Uiteraard gebruiken we in onze maaltijden zoveel mogelijk producten die deze week in de aanbieding zijn bij de supermarkten (Lidl & Albert Heijn). Zo eten we met het seizoen mee en besparen we geld op de wekelijkse boodschappen!

De vuistregels van het Lowcarbchef weekmenu

In ons menu geven we voor elke dag 3 maaltijdsuggesties (ontbijt, lunch, diner). Dit kunnen recepten zijn, maar ook makkelijke maaltijden, zoals een bakje kwark of yoghurt met keto granola en bosvruchten. De maaltijden kiezen we niet willekeurig uit. We kijken altijd eerst naar de aanbiedingen van de week bij AH en Lidl. De producten die in de aanbieding zijn, gebruiken we bij voorkeur altijd in ons menu. Zo besparen we geld en eten we met het seizoen mee. Verder voldoet ons menu altijd aan de volgende eisen:

  • Maximaal 40 gram koolhydraten per dag
  • Een maaltijd bevat altijd een bron van gezonde vetten (gelijk aan 2 eetlepels)
  • Een maaltijd bevat minimaal 20 gram eiwitten
  • Per dag minimaal 300 gram groente, maar het liefst meer
  • Zo min mogelijk tussendoortjes

Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Weekmenu (3 juli t/m 9 juli)

 OntbijtLunchDiner
Maandag250 g Volle yoghurt of kwark met aardbeien, walnoten, pitten en zaden4 koolhydraatarme crackers met kaas, gekookt ei en rauwkostZa’atar kip met bloemkoolrijst
DinsdagOvernight ‘oats’ met zadenOmelet met champignons en geitenkaasOvenschotel met sperziebonen met evt. stukje vlees of salade
Woensdag250 g Volle yoghurt of kwark met aardbeien, walnoten, pitten en zadenWitlofsalade met tonijnKip stroganoff met bloemkoolrijst
DonderdagOmelet met spinaziePaprikasoep met 2 sneetjes geroosterd keto brood met kaasTabouleh met merquezworstjes
Vrijdag Blauwe bessen smoothie bowlMaaltijdsalade met sperziebonen en fetaMexicaanse enchiladas met kip
Zaterdag BosbessencrumbleSalade met burrata Hamburgerbowl
Zondag Chiapudding met pindakaasSalade met trio van visPastinaakpasta met burrata

Bakrecept van de week: koolhydraatarme brownie monchoutaart

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (3 juli t/m 9 juli)

Aanbiedingen bij de Albert Heijn

Lidl (3 juli t/m 9 juli)

Aanbiedingen bij Lidl in week 27

Lowcarbcenter: 10% korting op het gehele assortiment

Korting op Lowcarbcenter
Naast Lowcarbchef hebben we ook onze eigen webwinkel met koolhydraatarme producten (Lowcarbcenter.nl). Deze week hebben we speciaal voor iedereen die ons weekmenu gebruikt een kortingscode van 10% op het gehele assortiment! Met de code koop je onze populaire broodmix, wraps, granola en nog veel meer met 10% korting! De code activeer je door ‘WEEKMENU’ in te vullen in je winkelmandje. Bekijk de producten in onze shop.

Bestel ons kookboek

Bestel nu boek ‘Lowcarbchef – het complete koolhydraatarme kookboek’. Een boek met meer dan 100 van onze populairste koolhydraatarme recepten en 4 complete weekmenu’s. Het is een must have die iedereen graag koolhydraatarm eet of er mee wilt beginnen! Klik op het plaatje of de link onder het plaatje om het boek te bekijken.

Cover kookboek
Bekijk en bestel het boek hier.

Weekmenu met koolhydraatarme maaltijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*