Lowcarbchef weekmenu week 51.

Koolhydraatarm weekmenu week 51 – 2023

Nog een weekje te gaan en dan is het eindelijk kerst. Deze week gaat alle aandacht naar het bedenken van een lekker kerstmenu. Met dit nieuwe weekmenu hoef je zelf niet na te denken over de ‘normale’ maaltijden tot kerst. Deze week zijn er bij de supermarkten al veel speciale kerstmaaltijden en luxe ingrediënten in de aanbieding. Hier maken we mooi gebruik van in dit menu. Zo is er bij Albert Heijn bijv. alle gerookte zalm 1+1 gratis, en hier maken we deze week 2x een lekkere lunch mee. Verder komen er deze week ook nog 3 speciale kerstrecepten voor het kerstdiner (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht). Deze recepten verschijnen ook in onze weekmenu kerstspecial volgende week. Houd onze site dus goed in de gaten!

Lowcarbchef menu richtlijnen

In ons menu geven we voor elke dag 3 maaltijdsuggesties (ontbijt, lunch, diner). Dit kunnen recepten zijn, maar ook makkelijke maaltijden, zoals een bakje kwark of yoghurt met keto granola en bosvruchten. De maaltijden kiezen we niet willekeurig uit. We kijken altijd eerst naar de aanbiedingen van de week bij AH en Lidl. De producten die in de aanbieding zijn, gebruiken we bij voorkeur altijd in ons menu. Zo besparen we geld en eten we met het seizoen mee. Verder voldoet ons menu altijd aan de volgende eisen:

  • Maximaal 40 gram koolhydraten per dag
  • Een maaltijd bevat altijd een bron van gezonde vetten (gelijk aan 2 eetlepels)
  • Een maaltijd bevat minimaal 20 gram eiwitten
  • Per dag minimaal 300 gram groente, maar het liefst meer
  • Zo min mogelijk tussendoortjes

Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Weekmenu (18 dec t/m 24 dec)

OntbijtLunchDiner
MaandagKeto porridgeEiwrap met zalm en spinazieSpruitjesschotel met kip
Dinsdag200 g Griekse yoghurt met keto granola en handje blauwe bessen2 keto broodjes met tonijnsaladeRoodlof met kip
WoensdagOmelet met champignons en geitenkaasBloemkoolsoep met keto broodje en gekookt eiGarnalen Saganaki
Donderdag200 g Griekse yoghurt met keto granola en handje blauwe bessenLow carb wraps met roomkaas, gerookte zalm en rucolaIndiase pompoencurry
Vrijdag Chiapudding met blauwe bessenOosterse salade met garnalenSushi rolletjes
Zaterdag Roomkaas pannenkoekenSla wraps met Oosterse biefstukreepjesThaise biefstuksalade, maar dan met ossenhaaspuntjes
Zondag Oeuf en cocotteKip pesto saladeGevulde aubergine met gehakt

Smulrecept van de week: koolhydraatarme Ferrero Rocher

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (18 dec t/m 24 dec)

Aanbiedingen Albert Heijn Week 51.

Lidl (18 dec t/m 24 dec)

Lidl week 51 aanbiedingen.

Basisproducten voor een koolhydraatarme levensstijl

In ons weekmenu gebruiken we voor o.a. de ontbijtjes vaak speciale koolhydraatarme producten die je niet overal kunt kopen. Hieronder een overzicht van de speciale producten die we het meest gebruiken in onze recepten:

Deze producten kun je kopen in onze webwinkel (Lowcarbcenter), zo weet je zeker dat je de juiste producten in huis haalt en steun je ons om deze weekmenu’s te blijven maken!

Kerst bij Lowcarbcenter

Koolhydraatarme kerstproducten

In onze webshop lowcarbcenter hebben we een speciaal Kerst assortiment samengesteld. Hier vind je alle bak essentials voor de kerst, maar ook speciale kerstproducten, zoals kerstbroodjes, chocolade en bonbons! Neem een kijkje en koop al je koolhydraatarme producten voor de kerst in onze shop! Door je koolhydraatarme producten in onze shop (Lowcarbcenter) te kopen, steun je ons en maak je het mogelijk voor ons om gratis koolhydraatarme recepten te delen op onze site!

Bestel ons kookboek

Bestel nu boek ‘Lowcarbchef – het complete koolhydraatarme kookboek’. Een boek met meer dan 100 van onze populairste koolhydraatarme recepten en 4 complete weekmenu’s. Het is een must have die iedereen graag koolhydraatarm eet of er mee wilt beginnen! Klik op het plaatje of de link onder het plaatje om het boek te bekijken.

Cover kookboek
Bekijk en bestel het boek hier.</e

Lowcarbchef weekmenu week 51.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*