Weekmenu voor nieuwjaar.

Koolhydraatarm weekmenu week 52

Het is de laatste week van 2022 en dus ook het laatste weekmenu van dit jaar. Volgend jaar gaan we natuurlijk weer verder zodat iedereen vol inspiratie, koolhydraatarm het nieuwe jaar kan beginnen. Na misschien wat koolhydraatrijke kerstdagen kun je deze week het menu gebruiken om je weer te herpakken!

De aanbiedingen van de supermarkten zijn deze week wat minder dan je misschien gewend bent. Dit komt, omdat alle winkels gericht zijn op oud en nieuw. Als je het koolhydraatarme eetpatroon tijdens de feestdagen wat bent verloren, herinneren we je nu nog even aan de belangrijkste punten bij het volgen van dit eetpatroon:

  • Eet voldoende vetten en wees niet bang voor het fabeltje dat vetten dik maken. Vetten geven je energie en zorgen voor een stabiele bloedsuiker. Voeg minimaal 2 eetlepels (olijf)olie toe aan je gerecht.
  • Eet voldoende eiwitten. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel en geven kracht. Eet minimaal 20-25 gram eiwitten per maaltijd.
  • Eet koolhydraten nooit los. Verpak ze altijd in vetten en eiwitten. Koolhydraten zijn ook komkommer of aardbeien. Dip je komkommer altijd in een vetrijke dip zoals tahin en doe wat kokosroom op je aardbeien.
  • Beperk je het liefst tot 3-4 eetmomenten. Laat ook minimaal 4 uur tussen de maaltijden zodat je dunne darm helemaal leeg is.
  • Als je kiest voor een tussendoortje, laat deze dan ook iets betekenen. Zorg dat het tussendoortje vetten en eiwitten bevat zodat je niet na een uur weer trek krijgt.

Wij van Lowcarbchef wensen jullie een fijne jaarwisseling en op naar een mooi, koolhydraatarm 2023.

Weekmenu (27 dec t/m 1 jan)

 OntbijtLunchDiner
DinsdagKeto porridge2 zadencrackers met avocado tonijnsalade en rauwkostRode kool ovenschotel met gehakt
WoensdagKeto American pancakes of hartige pannenkoekenSalade met rode biet, kipfilet en avocadoWitlof met zalm
DonderdagWarme chiapudding emt cacao en hazelnoten2 zadencrackers met kaas, avocado, rucola en gekookt eitjeOvenschotel met witte kool en gehakt
VrijdagEiwrap met zalm en spinazieSalade met gerookte zalm en avocadoKip jambalaya met bloemkoolrijst
Zaterdag Koolhydraatarme bagels met kaas, ham en gekookt eitje
Zalmbonbon met garnalenQuiche met pompoen, wortel en geitenkaas
Zondag Ontbijttaartje met granolaRestje quiche
Kip tandoori met bloemkoolrijst

Bakrecept van de week: koolhydraatarme kniepertjes

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (27 dec t/m 1 jan)


De Albert Heijn heeft deze week op de groente- en fruitafdeling de avocado’s, kleintje groentegemak, blauwe bessen, rode bieten en conference peren in de aanbieding. Op de vlees- en vis afdeling zijn de kipfilets, Hollandse garnalen en gerookte zalmfilet in de bonus. Vanaf dinsdag zijn ook de AH Zaanlander plakken, Stegeman droge worst, Alpro gekoeld en echte boter roomboter in de aanbieding.

Lidl (27 dec t/m 1 jan)

Bij de Lidl zijn deze week niet zo veel koolhydraatarme producten in de aanbieding. De aanbiedingen staan in het teken van nieuw jaar. Er zijn daarom veel borrelhapjes in de bonus zoals olijven, kaas en worstjes.

Bekijk ook onze eerder gepubliceerde weekmenu’s voor meer inspiratie! Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Weekmenu voor nieuwjaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*