Over ons

Man maakt koolhydraatarme salade.
Hallo, ik ben Quint! In 2013 ben ik begonnen met het volgen van het koolhydraatarm dieet. Destijds waren er weinig koolhydraatarme recepten te vinden op het internet. Ik begon daarom zelf met het verzamelen en bedenken van recepten. Om ook andere mensen te helpen met het koolhydraatarm dieet heb ik samen met mijn broer Lowcarbchef.nl opgericht. Kort daarna ben ik uit passie voor voeding en gezondheid begonnen met de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over voeding, overgewicht, ziektebeelden en het menselijk lichaam.

Inmiddels ben ik afgestudeerd als voedingsdeskundige aan de Hogeschool van Amsterdam en zet ik mij full-time in voor Lowcarbchef.nl. Ons doel is om het volgen van het koolhydraatarm dieet voor iedereen gemakkelijker, leuker en vooral lekkerder te maken. Dit doen wij door elke dag een lekker, makkelijk en gezond koolhydraatarm recept met jullie te delen.

Onze recepten

Wij vinden gezond, gebalanceerd en gevarieerd eten belangrijk. Bij het maken van onze diner recepten houden wij er altijd rekening mee dat een portie van het gerecht minimaal 200 gram groente bevat. Daarnaast vinden wij dat je ook af en toe moet kunnen zondigen. Daarom plaatsen wij naast gezonde ontbijt, lunch en diner recepten ook één keer in de week een koolhydraatarm snack of dessert recept op onze website. Verder vinden wij het belangrijk dat iedereen onze recepten kan gebruiken. Zo vind je op onze site naast recepten met vlees, kip en vis ook vegetarische en veganistische recepten.

Soort recepten

De recepten op onze site kun je indelen in twee categorieën: koolhydraatarm en keto. Onze koolhydraatarme recepten bevatten maximaal 15 gr koolhydraten per portie en kunnen worden gebruikt bij een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet. De keto recepten op onze site bevatten maximaal 5 gr koolhydraten per portie en kunnen worden gebruikt bij een streng keto dieet.

Contact

Heb je vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Vragen over een recept kun je het beste stellen in de reacties op de pagina van het recept.

Man maakt koolhydraatarme salade.