Koolhydraatarme aardbeiencake met slagroom en aardbeien.

Aardbeien cake

Een leuk cake recept om te maken voor op een verjaardag of feestje!

Een lekker koolhydraatarm nagerecht- of snack, aardbeien cake. De bodem van deze aardbeien cake is echt super lekker en heeft iets weg van een eierkoek met amandelsmaak. De vulling is simpelweg opgeklopte slagroom met een beetje Steviala Kristal. Deze cake is leuk om te maken voor een verjaardag of feestje, maar is ook lekker om op een normale dag te eten als snack bij een kopje koffie of thee.

Bereidingstips:
Bij het maken van dit recept is het belangrijk om de slagroom niet te lang door te kloppen. Als het kloppen doorgaat tot voorbij het punt dat de slagroom stijf is, scheiden het water en het vet. De kleine bolletjes botervet clusteren dan tot steeds grotere massa’s botervet. Verder kun je de aardbeien cake zoeten met Stevia zoetstof. Zelf gebruik ik het liefst Steviala Kristal. Bij het gebruiken van Steviala kristal is er geen sprake van een bittere nasmaak en je hoeft geen grote hoeveelheden te gebruiken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, als er opmerkingen zijn kun je onderaan de pagina een reactie plaatsen!

Print
Koolhydraatarme aardbeiencake met slagroom en aardbeien.

Aardbeien cake

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 35 minutes
  • Porties: 6 plakjes
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Bodem:

  • 6 middelgrote eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 30 gr Steviala Kristal
  • 2 el heet water
  • 1 tl bakpoeder

Slagroomvulling:

  • 250 ml slagroom (35% vet)
  • 200 gr verse aardbeien
  • 20 gr Steviala kristal
  • 1 tl vanille aroma

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens twee grote kommen en doe in een kom het eigeel van de 6 eieren en in de andere het eiwit van de 6 eieren. Klop het eiwit stijf met een elektrische mixer. Pak dan de kom met het eigeel en voeg 2 eetlepels heet water toe. Klop het eigeel totdat het in volume is verdubbeld.
  2. Spatel het geklopte eigeel voorzichtig door het geklopte eiwit. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, 1 tl vanille aroma en 30 gr Steviala toe en meng alles in de kom goed door elkaar. Schenk het mengsel vervolgens in een groot bakblik of ovenschaal met daarin een stuk ingevet bakpapier. Bak het mengsel 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Nu de bodem in de oven zit gaan we beginnen met de slagroom vulling. Pak een grote kom en voeg 20 gr Steviala en 1 tl vanille aroma toe. Voeg dan de gekoelde verse slagroom toe en klop het stijf met een mixer. Als dit klaar is kan je het even in de koelkast zetten. Pak er dan een snijplank bij en snijd hierop de verse aardbeien in kleine schijfjes.
  4. Haal de bodem uit de oven en laat deze even afkoelen. Snijd de bodem na het afkoelen door tweeën. Leg het ene gedeelte van de bodem op een bord en bedek met de zelfgemaakte slagroom. Doe dan het andere gedeelte van de bodem boven op de eerste laag en bedek de rest van de cake met de zelfgemaakte slagroom. Verdeel vervolgens de schijfjes verse aardbeien over de cake en serveer!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 plakje
  • Calorieën : 300
  • Vetten : 27,6
  • Koolhydraten : 5,0
  • Eiwitten : 10,3

 

3 Comments

  1. wat ziet het er allemaal heerlijk uit, en makkelijk te maken ook. Bddankt voor de inspiratie.

  2. Madelon

    Kan je de Steviala kristal ook vervangen door vloeibare stevia?

    • Quint Kames

      Beste Madelon,

      Dat kan zeker. Steviala Kristal is ongeveer 2 keer zo zoet als normale suiker. In dit recept gebruik ik 50 gr Steviala kristal. Dat staat gelijk aan 100 gr suiker. Lees goed op de verpakking hoeveel druppels je moet gebruiken om een zoetkracht van 100 gr suiker na te bootsen!

      Groet,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*