Koolhydraatarm brood van het merk Adam's.

Adam’s koolhydraatarme brood

Een makkelijk te maken koolhydraatarm brood recept!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht of ontbijt, Adam’s brood. Er is keuze uit een witte variant en een bruine variant. Beide broden hebben dezelfde structuur, alleen de smaak verschilt. Dit is het eerste koolhydraatarm brood dat ik heb geprobeerd dat daadwerkelijk goed rijst en groot in omvang is. Van de Adam’s broodmix kan je een groot brood van circa 500 gram bakken. Dat zijn ongeveer 13 sneetjes! Het brood is super lekker, vooral met een plakje oude kaas. En misschien wel het belangrijkste: een sneetje bevat slechts 0,2 gram koolhydraten! Om het koolhydraatarm brood te maken heb je de broodmix van het merk Adam’s nodig. De adam’s broodmixen kunt u in onze webshop Lowcarbcenter.nl kopen voor een voordelige prijs!

Variatietips:
Naast dit standaard recept kan je natuurlijk ook van alles toevoegen aan het brood. Voeg bijvoorbeeld noten, kokos, olijven of gehakt toe en u heeft een heerlijk gevuld brood! Plaats een reactie als je vragen hebt over de de bereidingswijze of over de ingrediënten!

Print
Koolhydraatarm brood van het merk Adam's.

Adam’s koolhydraatarme brood

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 105
  • Totale tijd : 1 hour 55 minutes
  • Porties: 13 sneetjes
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • 1 verpakking Adam’s broodmix wit of bruin
  • 230 ml lauw water

Bereidingswijze

  1. Voeg in een grote kom de broodmix en toe. Pak een glas en vul deze met 230 ml handwarm water en voeg al roerend de gist toe. Voeg dan de gist en het water toe aan de broodmix en kneed dit zo’n twee minuten met de hand. Pak nu een cakeblik en doe het deeg daarin. Doe het cakeblik met het deeg 45 minuten op 50 graden in de oven zodat het goed kan rijzen.
  2. Haal het brood na het rijzen uit de oven en besprenkel de bovenkant met een beetje water. Bak het brood als het goed is gerezen dan nog eens 50 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Laat het brood na het bakken een half uurtje op het aanrecht afkoelen. Snijd het brood in 13 sneetjes en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën : 82
  • Vetten : 3,7
  • Koolhydraten : 0,2
  • Eiwitten : 11,2

5 Comments

  1. Potatolady

    Hallo,
    Complimenten voor de leuke vernieuwde site!
    Ik zou graag willen weten welk formaat cakeblik je hebt gebruikt.
    Denk nl. dat het formaat best wel invloed hoeft op de compactheid van het brood, vandaar mijn vraag!
    Ik hoor graag van je!.

    • Quint Kames

      Hoi!

      Bedankt voor de complimenten! Ik heb zelf een cakevorm van 24 cm gebruikt. Als je het brood hoger en compacter wilt hebben kun je zelfs een cakevorm van 15 cm gebruiken. Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Laat ons weten of het is gelukt!

      Groet,

      Quint

  2. Sandra

    Hoi , hoeveel gist moet je erbij doen ? Gist uit een zakje of gist van de bakker 🙂
    Groetjes

    • Quint Kames

      Hoi Sandra,

      Bij de de broodmix wordt een zakje gist geleverd!

      Groetjes,

      Quint

  3. annelies

    mega lekker brood! zowel wit als bruin gebakken

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*