Print
Koolhydraatarm brood van het merk Adam's.

Adam’s koolhydraatarme brood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 105
  • Totale tijd: 1 hour 55 minutes
  • Porties: 13 sneetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 1 verpakking Adam’s broodmix wit of bruin
  • 230 ml lauw water

Bereidingswijze

  1. Voeg in een grote kom de broodmix en toe. Pak een glas en vul deze met 230 ml handwarm water en voeg al roerend de gist toe. Voeg dan de gist en het water toe aan de broodmix en kneed dit zo’n twee minuten met de hand. Pak nu een cakeblik en doe het deeg daarin. Doe het cakeblik met het deeg 45 minuten op 50 graden in de oven zodat het goed kan rijzen.
  2. Haal het brood na het rijzen uit de oven en besprenkel de bovenkant met een beetje water. Bak het brood als het goed is gerezen dan nog eens 50 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Laat het brood na het bakken een half uurtje op het aanrecht afkoelen. Snijd het brood in 13 sneetjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 82
  • Vetten: 3,7
  • Koolhydraten: 0,2
  • Eiwitten: 11,2
Copy link