Een heerlijke Afrikaans curry gerecht met kerrie, tomaten, kokosmelk en ui.

Afrikaanse kip curry

Een heerlijk koolhydraatarm Afrikaans kipgerecht!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Afrikaanse kip curry. Dit is een heerlijk kip curry gerecht met kerrie, tomaten, kokosmelk en ui. Dit curry recept is afkomstig uit het Afrikaanse land Mozambique. De Afrikaanse curry is erg lekker met kipfilet, maar kan ook worden gegeten met garnalen of krab.

Serveertip(s)
Om het aantal koolhydraten zo laag mogelijk te houden kun je ervoor kiezen om alleen de kip als avondmaaltijd serveren. Zelf vind ik de Afrikaanse kip curry lekker met een frisse salade of een portie bloemkoolrijst. Neem een kijkje bij onze voorgerechten om een complete avondmaaltijd samen te stellen. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Een heerlijke Afrikaans curry gerecht met kerrie, tomaten, kokosmelk en ui.

Afrikaanse kip curry

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 1 hour
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Afrikaanse

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfiletblokjes
  • 430 ml gepelde tomaten uit blik
  • 310 ml kokosmelk
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1-2 rode chilipepers
  • 1 klein stukje gember
  • 1/6 tl zout
  • optioneel: stengel lente-ui

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de uien, chilipepers, knoflook en gember in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de de ui, knoflook, rode chilipepers en gember in de pan, en bak tot de ui lichtbruin kleurt.
  2. Voeg de kipfilet toe aan de pan en bak dit in 5 tot 10 minuten gaar. Voeg vervolgende de tomaten, kerriepoeder, garam masala, zout en het laurierblad toe aan de pan en bak dit nog eens ongeveer 10 minuten.
  3. Zet het vuur nu iets lager. Voeg de kokosmelk gedurende 10 minuten toe aan de koekenpan, Onder voortdurend geroer. Laat het mengsel zonder deksel koken, tot de gewenste een gewenste dikte. Doe de citroensap over het gerecht vlak voor het serveren van de Afrikaanse kip curry. Garneer eventueel met stukjes lente-ui.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 538
  • Vetten : 36,2
  • Koolhydraten : 13,3
  • Eiwitten : 53,0

9 Comments

  1. Janine

    Heerlijke curry. Ik heb iets minder kokosmelk gebruikt zodat de saus iets dikker is. Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst, echt een aanrader!

  2. Erg lekker,ik heb een aubergine en rode paprika aan toegevoegd.

  3. Vond het wel wat flauw dus wat zout en peper toegevoegd.
    Als avondmaaltijd gemaakt met bloemkoolroosjes. Ga het zeker nog eens maken.

  4. Trudi Bolle

    Afrikaanse kip curry was ontzettend lekker en voor herhaling vatbaar

  5. Heerlijk gerecht,citroensap mag iets minder. Heb het gemaakt met 1 peper,mogen er wel twee in. De kip blijft lekker mals. Heb het gegeten met bloemkoolrijst.

  6. Angela Versteijnen

    Heerlijk gerecht, zeker met dit warme weer. Heb er bloemkoolroosjes bij gedaan. Voor herhaling vatbaar!

  7. Martina

    Prima gerecht maar wel behoorlijk vochtig. Ik kreeg het niet ingedikt. Volgende keer maar minder cocosmelk gebruiken.
    Ik heb sperziebonen toegevoegd om ook groenten te hebben.

  8. Monique

    Heel smakelijk! Vanwege een natriumarm dieet heb ik zout weggelaten en meer kruiden, waaronder de garam masala, toegevoegd. Voor herhaling vatbaar!

  9. Stefan Kip

    Top gerecht i.c.m. bloemkoolrijst! Echt heel lekker.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*