Print
Een heerlijke Afrikaans curry gerecht met kerrie, tomaten, kokosmelk en ui.

Afrikaanse kip curry

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 1 hour
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Afrikaanse

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfiletblokjes
  • 430 ml gepelde tomaten uit blik
  • 310 ml kokosmelk
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1-2 rode chilipepers
  • 1 klein stukje gember
  • 1/6 tl zout
  • optioneel: stengel lente-ui

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de uien, chilipepers, knoflook en gember in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de de ui, knoflook, rode chilipepers en gember in de pan, en bak tot de ui lichtbruin kleurt.
  2. Voeg de kipfilet toe aan de pan en bak dit in 5 tot 10 minuten gaar. Voeg vervolgende de tomaten, kerriepoeder, garam masala, zout en het laurierblad toe aan de pan en bak dit nog eens ongeveer 10 minuten.
  3. Zet het vuur nu iets lager. Voeg de kokosmelk gedurende 10 minuten toe aan de koekenpan, Onder voortdurend geroer. Laat het mengsel zonder deksel koken, tot de gewenste een gewenste dikte. Doe de citroensap over het gerecht vlak voor het serveren van de Afrikaanse kip curry. Garneer eventueel met stukjes lente-ui.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 538
  • Vetten : 36,2
  • Koolhydraten : 13,3
  • Eiwitten : 53,0