Pannenkoekjes gemakt van amandelmeel en ei.

Amandelmeel pannenkoekjes

Deze koolhydraatarme pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel zijn heerlijk om te eten als ontbijt of lunch. Met dit recept maak je ongeveer 10 kleine amandelmeel pannenkoekjes. Een portie staat gelijk aan 2 pannenkoekjes. Door het gebruik van amandelmeel in plaats van bloem bevat een pannenkoekje maar liefst 90% minder koolhydraten dan een traditionele pancake. Daarnaast zorgt amandelmeel voor een verzadigd gevoel. Hierdoor zit je na het eten van een portie van deze pannenkoekjes ook echt vol.

Serveertip
Je kunt de pannenkoekjes zowel koud als warm eten. Zelf neem ik de pannenkoekjes vaak gekoeld als lunch mee naar mijn werk. Maak de pannenkoekjes nog lekkerder door er een beetje suikervrije siroop, mascarpone of vers fruit bij te serveren. Wil je graag koolhydraatarme pannenkoeken maken zonder amandelmeel? Bekijk dan ons recept voor roomkaas pannenkoeken of koolhydraatarme crêpes.

Print
Pannenkoekjes gemakt van amandelmeel en ei.

Amandelmeel pannenkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 10 kleine pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Voeg de eieren, amandelmelk, vanille aroma en kokosolie toe aan een grote blender. Zet de blender ongeveer 30 seconden aan om alles goed door elkaar te mengen. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, erythritol en het zout toe aan de blender en meng nog eens 30 seconden. Laat het beslag na het mengen 5 minuten rusten.
  2. Pak vervolgens een grote koekenpan en verwarm hierin een el boter of olie. Schep drie eetlepels beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat er bubbels vormen op het oppervlak van de pannenkoek, ongeveer 2-3 minuten. Draai de pannenkoek dan om en bak nog eens 2-3 minuten. Herhaal deze stap totdat je 10 pannenkoekjes hebt gebakken. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 pannenkoekjes
  • Calorieën: 174
  • Vetten: 15,6
  • Koolhydraten: 1,8
  • Eiwitten: 6,7
Deze koolhydraatarme pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel zijn heerlijk om te eten als ontbijt of lunch. #koolhydraatarm #ontbijt #recepten #pannenkoeken

25 Reacties

  1. mierleke

    Deze zijn machtig lekker, is zelfs moeilijk om af te blijven…

    • Juist uit geprobeerd en echt super lekker , zelfs de kinderen houden er enorm van ! Na twee heb je echt wel genoeg . Dank je voor dit recept te delen !!!

  2. Die van mij zien er niet zo mooi uit😂 maar ze zijn gelukkig super lekker👍

  3. Een vraagje…kan je de stevelia vervangen door sugarly?

    • Quint Kames

      Hi Lindsey,

      Ik zou dan 10 gr sugarly gebruiken. Let op de smaak kan wel iets anders zijn als je een andere zoetstof gebruikt. Succes met het bakken van de pannenkoekjes 🙂

      Groetjes,

      Quint

  4. Ze zijn heerlijk! Een echte aanrader

  5. Heerlijk van smaak. Zou alleen ipv eetlepel een grotere ( jus of saus) lepel gebruiken. Met het formaat van een eetlepel worden ze wel erg klein! Maar……zeker een aanrader.

    • Deze pannenkoekjes gemaakt voor de lunch. Wat ongelooflijk mier zoet 😖 30 gram stevia vind ik nogal wat. En het bakken wou voor geen meter, kan aan mijn koekenpan liggen hoor. Maar nee deze maak ik niet weer, ben er gewoon misselijk van.

      • Quint Kames

        Hi Aukje,

        Bedankt voor je feedback. Vervelend dat het niet heeft gesmaakt. Ik denk dat het komt door de stevia. In dit recept hebben wij erythritol gebruikt dit is even zoet als normale suiker. Stevia die je koopt in de supermarkt is vaak 3-5x zo zoet als normale suiker. Dit kan de vieze smaak verklaren. Je kunt de pannenkoeken ook zonder zoetstof maken!

        Groetjes,

        Quint

  6. Quint! Fenomenaal die pannenkoeken, iets meer ei gebruikt maar ze lijken tenminste op pannenkoeken 😁, dankjewel little.keto.bug

  7. Hallo…vraagje….kun je dit beslag ook twee uur van te voren maken? Zoja…moet je het dan in de koelkast bewaren of liever niet?
    Alvast bedankt!!

    • Quint Kames

      Hi Jolanda,

      Je kunt het beslag een dag in de koelkast bewaren. Als je het beslag uit de koelkast haalt even goed roeren met een garde en dan kun je er mooie pannenkoekjes van bakken.

      Groetjes,

      Quint

    • Hoi!!
      Eindelijk na al die vele recepten een pannenkoek die niet naar ei, of kaas smaakt! HAha
      Maar deze zijn echt super lekker, ik wissel ze wel eens af met een ander notenmeel. Hazel, macadamia, of paranoten.
      Maar dit is een blijvertje

      Veel liefs!

  8. Hi Quint,
    Klopt de verhouding tussen melk en meel ? Ik vond het beslag bij deze verhouding wel heel erg dik. Pas na toevoeging van meer amandelmelk had ik een betere consistentie. (lees: smeuïger). Bij andere recepten met amandelmelk ligt de verhouding ook meer op 1:3.
    Hartelijke groet,
    Geert

    • Quint Kames

      Hi Geert,

      Bedankt voor je feedback. Ik heb de verhouding meel en melk iets aangepast. Als het goed is zijn ze nu perfect!

      Met vriendelijke groet,

      Quint

  9. Annemieke

    Mhaw kon d’r zelf niet mega wild van worden maar als je echt een pannenkoek zou willen eten komt dit t dichtste in de buurt.

  10. Jacqueline

    Heb ze vanmiddag gemaakt volgens recept met wat vloeibare zoetstof van het Kruidvat.
    Ze smaken fantastisch.
    Gebakken als pancakes 3 in de pan

  11. Katrien Van den Bergh

    op hoeveel kcal komen 2 pannenkoekjes ongeveer?

    • Quint Kames

      Hi Katrien,

      Als je van het beslag 10 pannenkoekjes bakt, bevatten 2 pannenkoekjes ca. 174 kcal.

      Groetjes,

      Quint

  12. Zo ongelooflijk lekker. Maak normaal gezien havermout pannenkoeken maar deze zijn veel verfijnder van smaak. Ik heb omwille van mijn diabetes zoveel dingen opgegeven. Dit was genieten !!!! Ik heb ze gegeten met Griekse yoghurt en blauwe bessen.

  13. Oeii dit klinkt heerlijk, ik ga het morgen maar eens maken .

  14. Liesbeth

    Voor mij nog te zoet, ondanks halvering van de zoetstof (ik had de reacties gelezen ;))
    Op de laatste daarom al in de pan kaas er op gedaan.
    Volgende keer helemaal geen zoetstof op basis van erytritol en steviaextract (No Sugar, Body&Fit) erbij.

    Maar.. de heerlijkste koolhydraatarme pannenkoek tot nu toe!
    Zéker een volgende keer.

  15. Super blij met dit recept. Vullend tussendoortje tijdens zwangerschapsdiabetes. Heb het gemaakt met volle melk en vond ze heerlijk.

  16. Deze vind ik echt behoorlijk goed, echt voor herhaling vatbaar – ik heb ze nu een paar keer gemaakt en het is een blijvertje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*