Pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel.

Amandelmeel pannenkoekjes

Deze koolhydraatarme pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel zijn heerlijk om te eten als ontbijt of lunch. Met dit recept maak je ongeveer 10 kleine amandelmeel pannenkoekjes. Een portie staat gelijk aan 2 pannenkoekjes. Door het gebruik van amandelmeel in plaats van bloem bevat een pannenkoekje maar liefst 90% minder koolhydraten dan een traditionele pancake. Daarnaast zorgt amandelmeel voor een verzadigd gevoel. Hierdoor zit je na het eten van een portie van deze pannenkoekjes ook echt vol.

Serveertip
Je kunt de pannenkoekjes zowel koud als warm eten. Zelf neem ik de pannenkoekjes vaak gekoeld als lunch mee naar mijn werk. Maak de pannenkoekjes nog lekkerder door er een beetje suikervrije siroop, mascarpone of vers fruit bij te serveren. Wil je graag koolhydraatarme pannenkoeken maken zonder amandelmeel? Bekijk dan ons recept voor roomkaas pannenkoeken of koolhydraatarme crêpes.

Print
Pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel.

Amandelmeel pannenkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 10 kleine pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Voeg de eieren, amandelmelk, vanille aroma en kokosolie toe aan een grote blender. Zet de blender ongeveer 30 seconden aan om alles goed door elkaar te mengen. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, erythritol en het zout toe aan de blender en meng nog eens 30 seconden. Laat het beslag na het mengen 5 minuten rusten.
  2. Pak vervolgens een grote koekenpan en verwarm hierin een el boter of olie. Schep drie eetlepels beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat er bubbels vormen op het oppervlak van de pannenkoek, ongeveer 2-3 minuten. Draai de pannenkoek dan om en bak nog eens 2-3 minuten. Herhaal deze stap totdat je 10 pannenkoekjes hebt gebakken. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 pannenkoekjes
  • Calorieën: 174
  • Vetten: 15,6
  • Koolhydraten: 1,8
  • Eiwitten: 6,7
Pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel.

56 Reacties

  1. Goedenavond Quint…

    kan ik minder amandelmeel gebruiken? Ik vind ze erg ‘melig’ en ‘amandelig’ smaken… Ik ga de volgende meer sojamelk of volle melk proberen… En ik vind ze juist absoluut niet zoet… Graag wat tips…

    Groetjes,

    Soraya…

    Reageer
    • Hi Soraya,

      Je kunt inderdaad iets minder amandelmeel toevoegen. De pannenkoekjes breken dan misschien wel wat sneller bij het bakken. Bak ze daarom iets kleiner, zodat je ze makkelijk met een spatel kunt omdraaien. Verder kun je meer erythritol toevoegen voor een zoete smaak!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  2. Dank voor dit mooie en makkelijke recept. Voor mij ideaal als beginnend kha eter.
    Niet te moeilijke ingrediënten, wat ik ook erg fijn vind. De “suiker” heb ik ook weggelaten. Ik haalde 7 pannenkoekjes uit het beslag, waarvan ik er twee! meteen als lunch met kaas heb opgesmikkeld, heerlijk.
    Nogmaals dank, ik ben fan!
    Annet

    Reageer
  3. Vandaag gemaakt, met (rauwe) volle melk, zonder zoetstof. Erg lekker met eigengemaakte koolhydraatarme jam. Vanmiddag 1 koud met roomkaas naturel.. ook erg lekker.

    Reageer
  4. Heb ze vorige week al getest en de kinderen waren er dol op. Morgen heb ik mijn verjaardagsfeestje en ga ik bakken voor 10 man aardbeitjes slagroom en vanille-ijs. Kortom overheerlijk 👍🥳😋

    Reageer
  5. Ik had geen amandelmelk in huis (en ben daar ook niet zo fan van) dus heb het geprobeerd met soja drink ongezoet. Dit was lekker 🙂 ik kon er 5 pannenkoeken uithalen bij het gebruik van me kleinste pan.

    Reageer
  6. Eindelijk kha pannekoeken die wel lekker smaken. Ook ik heb het iets aangepast: gewone melk en geen zoetstof. En dan met spek en kaas, perfect! Ook fijn dat ze zo snel klaar zijn, met gewone pannekoeken heb ik altijd meer tijd per pannekoek nodig.

    Reageer
  7. Pannenkoekjes net gemaakt. Heerlijk!!
    Heb volle melk gebruikt en een heel klein beetje vloeibare zoetstof.
    Verder alles zoals vermeld in het recept. Heb de pannenkoekjes met 3 tegelijk (langzaam) in de koekenpan gebakken in arachideolie en dat ging prima. Geen probleem met omdraaien. Dit is een blijvertje…

    Reageer
  8. Heerlijk zijn ze!! Welkome aanvulling!

    Reageer
  9. Vandaag voor het eerst geprobeerd (na het sporten) en ik moet zeggen dat ze echt lekker zijn! Ik heb drie normale eieren gebruikt ipv 2 grote, minder kokosolie (kleine eetlepel ipv 2) en geen zoetstof bijgedaan. Wel een ietsje bietsje ahornsiroop erover, dat heerlijk wordt opgenomen. Abslute aanrader!!

    Reageer
  10. Recept is een goede start om verder te experimenteren. Recept zoals die is gegeven is niets voor mij (veel te zoet onder andere). Heb de amandelmelk vervangen door volle melk en de zoetstof weg gelaten. Nu vindt ik ze heerlijk 🙂 Had wel veel moeite met het omdraaien van de pannenkoeken (vielen uiteen, maar kon ze ook niet langer laten bakken omdat ze dan verbrandde)

    Reageer
    • Hi Timo,

      Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad lastig om ze om te draaien. Het helpt om kleinere pannenkoekjes te bakken, zodat je deze gemakkelijker met een spatel kan omdraaien.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  11. De pannenkoekjes zijn heerlijk. Tip )inplaats van olie in de pan, doe ik een scheutje door het beslag! Doe dit al jaren, met alle pannenkoeken die ik maak, en dat bevalt me prima! Misschien nog een idee, ik maak een vruchten topping voor op de pannenkoekjes. ( mix verse, of diepvries mango, met een banaan, lekkere combinatie met deze pannenkoekjes. ( P.S. ik gebruik dan geen zoetstof)

    Reageer
  12. Hoi
    De pannekoeken zijn heerlijk!
    Ff vraagje : kun je ze ook invriezen?
    Groet Elles

    Reageer
    • Hi Elles,

      Je kunt ze ook invriezen, ik zou dit wel per pannenkoek doen, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Smaak is goed.Helaas met het omdraaien valt het geheel uit elkaar.

    Reageer
    • Hi Susan,

      Bedankt voor je reactie! De pannenkoekjes vallen sneller uit elkaar dan reguliere pannenkoeken. Het helpt om kleine te maken, waar een spatel gemakkelijk onder past. Zo kun je het makkelijk omdraaien.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  14. Hallo Quint,

    Ze smaken lekker, allen het probleem bij mij is dat ze uit elkaar vallen en aan de pan blijven kleven.
    Maar waarschijnlijk gebruik ik een verkeerd soort pan of een verkeerd soort olie. Heb jij een tip daarvoor?

    Reageer
    • Hi Frank,

      Koolhydraatarme pannenkoekjes vallen iets makkelijker uit elkaar, doordat koolhydraatarm meel minder bindt. Je kunt dit oplossen door kleinere pannenkoekjes te bakken, die je gemakkelijk kunt omdraaien. Dit lost ook het plak probleem op, omdat je spatel onder het pannenkoekje past!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  15. Top recept!
    Zonder zoetstof en met havermelk gemaakt.
    Enkel opletten dat de pan niet te heet wordt.
    Ik eet ze met wat notenpasta.

    Reageer
  16. De pannenkoekjes zijn heerlijk. Vooral met de cereal jam. Wij vinden ze nog iets te droog. Joe zouden we dat aan kunnen passen?

    Reageer
    • Hi Jacqueline,

      Je kunt eventueel iets minder amandelmeel toevoegen, hierdoor wordt het iets minder melig en dus droog. Verder kun je een gedeelte van de amandelmelk vervangen door slagroom of roomkaas om de pannenkoekjes iets romiger te maken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Heerlijk zijn ze! Weer een recept erbij om eens af te wisselen!
      Dank voor het delen!

      Reageer
  17. Eindelijk !! Een lowcarb pannenkoek die ook naar pannenkoek smaakt.
    Ze zien er bij mij niet zo netjes uit als op de foto, maar zijn vast net zo lekker 😉

    Ik maak ze ook wel zonder zoetstof erin en dan lekker met een plakje kaas erop.

    Reageer
  18. Hoi!
    Kan ik soya melk ipv amandel melk gebruiken?

    Reageer
  19. Erg lekker!!

    Reageer
  20. Deze vind ik echt behoorlijk goed, echt voor herhaling vatbaar – ik heb ze nu een paar keer gemaakt en het is een blijvertje!

    Reageer
  21. Super blij met dit recept. Vullend tussendoortje tijdens zwangerschapsdiabetes. Heb het gemaakt met volle melk en vond ze heerlijk.

    Reageer
  22. Voor mij nog te zoet, ondanks halvering van de zoetstof (ik had de reacties gelezen ;))
    Op de laatste daarom al in de pan kaas er op gedaan.
    Volgende keer helemaal geen zoetstof op basis van erytritol en steviaextract (No Sugar, Body&Fit) erbij.

    Maar.. de heerlijkste koolhydraatarme pannenkoek tot nu toe!
    Zéker een volgende keer.

    Reageer
  23. Oeii dit klinkt heerlijk, ik ga het morgen maar eens maken .

    Reageer
  24. Zo ongelooflijk lekker. Maak normaal gezien havermout pannenkoeken maar deze zijn veel verfijnder van smaak. Ik heb omwille van mijn diabetes zoveel dingen opgegeven. Dit was genieten !!!! Ik heb ze gegeten met Griekse yoghurt en blauwe bessen.

    Reageer
  25. Katrien Van den Bergh

    op hoeveel kcal komen 2 pannenkoekjes ongeveer?

    Reageer
    • Hi Katrien,

      Als je van het beslag 10 pannenkoekjes bakt, bevatten 2 pannenkoekjes ca. 174 kcal.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  26. Heb ze vanmiddag gemaakt volgens recept met wat vloeibare zoetstof van het Kruidvat.
    Ze smaken fantastisch.
    Gebakken als pancakes 3 in de pan

    Reageer
  27. Mhaw kon d’r zelf niet mega wild van worden maar als je echt een pannenkoek zou willen eten komt dit t dichtste in de buurt.

    Reageer
  28. Hi Quint,
    Klopt de verhouding tussen melk en meel ? Ik vond het beslag bij deze verhouding wel heel erg dik. Pas na toevoeging van meer amandelmelk had ik een betere consistentie. (lees: smeuïger). Bij andere recepten met amandelmelk ligt de verhouding ook meer op 1:3.
    Hartelijke groet,
    Geert

    Reageer
    • Hi Geert,

      Bedankt voor je feedback. Ik heb de verhouding meel en melk iets aangepast. Als het goed is zijn ze nu perfect!

      Met vriendelijke groet,

      Quint

      Reageer
  29. Hallo…vraagje….kun je dit beslag ook twee uur van te voren maken? Zoja…moet je het dan in de koelkast bewaren of liever niet?
    Alvast bedankt!!

    Reageer
    • Hi Jolanda,

      Je kunt het beslag een dag in de koelkast bewaren. Als je het beslag uit de koelkast haalt even goed roeren met een garde en dan kun je er mooie pannenkoekjes van bakken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Hoi!!
      Eindelijk na al die vele recepten een pannenkoek die niet naar ei, of kaas smaakt! HAha
      Maar deze zijn echt super lekker, ik wissel ze wel eens af met een ander notenmeel. Hazel, macadamia, of paranoten.
      Maar dit is een blijvertje

      Veel liefs!

      Reageer
  30. Quint! Fenomenaal die pannenkoeken, iets meer ei gebruikt maar ze lijken tenminste op pannenkoeken 😁, dankjewel little.keto.bug

    Reageer
  31. Heerlijk van smaak. Zou alleen ipv eetlepel een grotere ( jus of saus) lepel gebruiken. Met het formaat van een eetlepel worden ze wel erg klein! Maar……zeker een aanrader.

    Reageer
    • Deze pannenkoekjes gemaakt voor de lunch. Wat ongelooflijk mier zoet 😖 30 gram stevia vind ik nogal wat. En het bakken wou voor geen meter, kan aan mijn koekenpan liggen hoor. Maar nee deze maak ik niet weer, ben er gewoon misselijk van.

      Reageer
      • Hi Aukje,

        Bedankt voor je feedback. Vervelend dat het niet heeft gesmaakt. Ik denk dat het komt door de stevia. In dit recept hebben wij erythritol gebruikt dit is even zoet als normale suiker. Stevia die je koopt in de supermarkt is vaak 3-5x zo zoet als normale suiker. Dit kan de vieze smaak verklaren. Je kunt de pannenkoeken ook zonder zoetstof maken!

        Groetjes,

        Quint

        Reageer
        • Zojuist gemaakt en overheerlijk!
          Geen extra zoetmiddel gebruikt. Alleen vanille aroma. Een theelepeltje volstaat voor mij prima en een snuf zout. Voor de rest alleen de basis ingrediënten gebruikt.
          Echt heerlijk…

          Verder haalde ik met gemak 13 pannekoekjes uit het beslag. Heb hiervoor een juslepel gebruikt. Ze hebben ongeveer een doorsnede van 8 cm.
          Voor herhaling vatbaar!

          Bederft het gebruik van stevia: ik zou er persoonlijk niet voor kiezen setvia aan een recept toe te voegen. Los van het gegeven dat het een vele malen krachtiger zoetmiddel is, is deze qua smaak erg nadrukkelijk aanwezig. Daarnaast is mijn persoonlijke ervaring dat stevia een voor mij, vreselijke nasmaak heeft 😅

          Reageer
      • Koekenpan moet wel heet zijn . Zo niet dan mislukt elke pannenkoek.

        Reageer
  32. Ze zijn heerlijk! Een echte aanrader

    Reageer
  33. Een vraagje…kan je de stevelia vervangen door sugarly?

    Reageer
    • Hi Lindsey,

      Ik zou dan 10 gr sugarly gebruiken. Let op de smaak kan wel iets anders zijn als je een andere zoetstof gebruikt. Succes met het bakken van de pannenkoekjes 🙂

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  34. Die van mij zien er niet zo mooi uit😂 maar ze zijn gelukkig super lekker👍

    Reageer
  35. Deze zijn machtig lekker, is zelfs moeilijk om af te blijven…

    Reageer
    • Juist uit geprobeerd en echt super lekker , zelfs de kinderen houden er enorm van ! Na twee heb je echt wel genoeg . Dank je voor dit recept te delen !!!

      Reageer
    • Super lekker, misschien wel lekkerder dan gewone pannenkoek.
      Lekker met een beetje low carb maple stroop, kokos vlokken en blauwe bessen.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*