Amandelmeel wafels met boter en aardbeien.

Amandelmeel wafels

Een basisrecept voor koolhydraatarme en glutenvrije amandelmeel wafels. Deze heerlijke wafels met naturel smaak en een vleugje pindakaas maak je met slechts een aantal basisingrediënten. Super lekker om te serveren als ontbijt of lunch met vers fruit en een beetje suikervrije stroop. Door het gebruik van amandelmeel zijn de wafels glutenvrij, koolhydraatarm en geschikt voor het keto dieet!

Amandelmeel wafels maken
De basis voor deze wafels is zoals de naam al verklapt amandelmeel. Verder voeg je eieren, boter en roomkaas toe om een echte wafelstructuur te krijgen. De pindakaas, vanille extract en erythritol geven de wafels een lekker lichtzoet smaakje. Je kunt tijdens het maken van deze wafels ook nog extra chocolade chips doorheen roeren. Zo krijg je lekkere chocolade chips wafels. Je hebt dan ook geen topping meer nodig, want de wafels snoep je zo weg. Toch liever een naturel wafel met topping? Doe er dan lekker fruit overheen, een lepel kwark of gebruik de lekkere Sweet like syrup van GoodGood.

Tips
Met dit recept maak je ca. 6 grote of 8 kleine amandelmeel wafels. De wafels blijven zeker 3 dagen goed in de koelkast. Je kunt ze ook langer bewaren in de vriezer. Heb je geen wafelijzer? Dan kun je eventueel ook heerlijke koolhydraatarme amandelmeel pancakes van het beslag bakken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.

Print
Amandelmeel wafels met boter en aardbeien.

Amandelmeel wafels

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 6 wafels 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm het wafelijzer voor volgens de handleiding die bij jouw wafelijzer is geleverd. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een grote mengkom en mix het geheel met een elektrische mixer door elkaar. Mix door totdat een homogeen beslag ontstaat.
  2. Vet het wafelijzer eventueel in met een beetje boter en spatel vervolgens een beetje beslag op het voorverwarmde ijzer. Sluit de machine en bak de wafels. Herhaal dit totdat je ca. 6 tot 8 wafels hebt gemaakt.
  3. Serveer de wafels warm of koud met een beetje suikervrije stroop of vers fruit. De wafels kun je zeker 3 dagen in de koelkast bewaren, of langer in de vriezer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wafels (1/6)
  • Calorieën: 159
  • Vetten: 13,9
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 5,8
Amandelmeel wafels met boter en aardbeien.

3 Reacties

  1. Heel lekker, te lekker eigenlijk want ik kan er niet afblijven

  2. Super lekker. Ik had geen roomkaas en heb deze vervangen door mascarpone. Zelfs mijn dochter van 6 vond deze overheerlijk.

  3. Net weer een stapeltje wafels gemaakt. Ze zijn heerlijk. Doe ze per stuk in de vriezer. Heb je altijd wat lekkers bij de hand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*