Print
Amandelpasta in een pot.

Amandelpasta zelf maken

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 300 gr amandelpasta 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 10 gr kokosolie
  • snufje zeezout
  • snufje kaneel
  • 300 gr amandelen, ongebrand

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.  Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie en meng dit samen met de amandelen, kaneel en zout in een kom. 
  3. Spreid de amandelen uit over de bakplaat en bak de amandelen 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat de amandelen even afkoelen.
  5. Doe de amandelen in een keukenmachine en zet aan. Zet hem tussendoor even uit om de stukjes amandel aan de zijkanten van de kom naar beneden te duwen. Schep ook de onderkant om als deze erg vastplakt.
  6. Blijf vervolgens mixen totdat er een gladde pasta ontstaat. Dit duurt even. 
  7. Schenk de amandelpasta over in een glazen potje. Doe het potje pas dicht als deze helemaal is afgekoeld.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 15 gr amandelpasta
  • Calorieën: 96
  • Vetten: 8,3
  • Koolhydraten: 0,9
  • Vezels: 1,2
  • Eiwitten: 0,9